Korábbi cikkeinkben - állásinterjúk kapcsán is - többször tanácsoltuk olvasóinknak, hogy a fizetés mellett mindig mérlegeljék, mit biztosít még ezen felül a munkáltató. Céges autó, telefonhasználat, számítógép, étkezési kedvezmény, sportolási és egyéb jóléti lehetőségek - ezeknek az értékét is érdemes számszerűsíteni, és így, egy csomagban tekinteni arra, mivel jutalmazzák munkánkat.

Új cikksorozatunkban körbejárunk több példát is, hogy betekintést kaphassunk a céges jóléti juttatásokról. Ez már úgymond a "hab a tortán", hiszen nem minden munkáltató képes kigazdálkodni, vagy egyszerűen csak nincs hagyománya az adott közösségben. Sok oka lehet, hogy valaki fontosnak ítéli, valaki nem feltétlenül tekint rá így.

Egy munkahely, ahol még alvószoba is vanElső cikkünkben egy igazán példaértékű vállalati juttatáscsomagra bukkantunk, melyről be is számolunk. Interjúalanyunk Kovács Lívia, a LogMeIn Szoftverfejlesztő Kft. ügyvezetője és HR igazgatója.

A cég 10 éve startupként indult, majd üzleti sikereire 2003-ban felfigyeltek a tengerentúlon, és amerikai befektetők karolták fel a gyorsabb és hatékonyabb növekedés érdekében. Termékeik online eszközök elérésére, támogatására és felügyeletére nyújtanak rendszerszintű, egyszerű megoldásokat. A cég jogi és adminisztrációs főhadiszállása Bostonban, a fejlesztés központja pedig összesen közel 350 fővel Magyarországon - Budapesten, Szegeden és Debrecenben - található. A magyarmunkatársak 90%-a férfi, elsősorban a 20-30-as korosztályból.

Profession.hu: Rögtön az elején, Önöknél valóban tíz órakor kezdődik a munka?

Kovács Lívia: Igen, bár ezt nem vesszük túlságosan szigorúan. A piacunk elsősorban az USA, a legfőbb kapcsolatunk Bostonnal van, ezért ehhez igazodik a munkaritmus is. Ezért később kezdünk - 6 óra az időeltolódás -, illetve agilis fejlesztési módszerrel dolgozunk. Ez azt jelenti, hogy projektekre jönnek össze a team-ek, és ez magával hozza azt is, hogy alapvetően rugalmas a munkaidő. Otthonról is lehet dolgozni, sőt, van, aki úgy tudott elmenni Thaiföldre 1 hónapra, hogy ebből csak 1 hét szabadságot vett ki, a másik 3 hétben távolról, a szoftvereink segítségével dolgozott, és maximálisan be tudott kapcsolódni a csapat munkájába.

KÖZEL 700 IT FEJLESZTŐI ÁLLÁSAJÁNLAT ITT! KLIKK IDE!

Profession.hu: Nem tart attól, hogy ilyen munkaidő mellett lazul a munkafegyelem?

Kovács Lívia: Egyáltalán nem. Az elvégzett munkaeredmény számít, nem a bent töltött idő.

Profession.hu: Kérem, adjon nekünk egy áttekintést a LogMeIn munkatársi juttatásairól!

Kovács Lívia: Ez nálunk két részből áll, ugyanis van egy globális és egy lokális csomagunk is. A globális juttatások köréből elsősorban hosszú távú ösztönző programunkat, a részvénycsomagot emelném ki, amelyre minden munkatárs jogosult. Az alapvetően magas szintű fizetéshez pedig még az év végi bónusz adódhat hozzá. Ezen kívül minden évben van egy céges off-site, legközelebb Las Vegasban találkozik az egész cégcsoport, ezt is az anyavállalat állja. Ennek van szakmai része, de természetesen kötetlen oldala is.

A magyarországi kollégák számára ezen felül egy helyi juttatáscsomagot is összeállítottunk: a cafeterián felül támogatjuk a sportolást - például foci-, illetve kosártermet bérlünk, kedvezményesen mehetnek fitness terembe -, illetve biciklitárolóval, zuhanyzóhelyiséggel is rendelkezik az irodaházunk, így sokan kerékpárral járnak munkába. Igénybe lehet venni a Medicover többféle egészségügyi csomagját, melynek a költségeiből 80%-ot a cég áll.

A kávé- és üdítőautomatát díjmentesen használhatják a kollégák, és a konyhákban hetente kétszer friss zöldséget és gyümölcsöt is találnak. Idén először egészségnapot tartottunk, melyre az egészséges táplálkozás és életmód magyar szakértőit hívtuk meg. Ezen kívül a hivatalos szombati munkanapok nálunk pihenőnapok.

Profession.hu: Az ülőmunka és annak káros hatásai meghatározóak a munkatársak életében. A stressz is jellemző? Milyen megoldásokkal igyekszenek csökkenteni, kiküszöbölni ezeket?

Kovács Lívia: Az ülőmunka velejáróira valóban oda kell figyelni, erre több megoldást is bevezettünk már. Először is lecseréltük az összes íróasztalt teleszkóposra: így állva is lehet dolgozni, ami segít kiküszöbölni az ülés okozta gerincferdülést és társait. Ezen kívül ülőlabdákat, csuklótámaszt stb. is beszereztünk. Heti kétszer egy masszőr jön házhoz, ennek szervezését a cég magára vállalta.

Egy munkahely, ahol még alvószoba is van
(A kép illusztráció)

Azt gondolom, hogy a LogMeIn élete átlagosan stresszes: vannak intenzív időszakok, amikor előfordulhat, hogy hétvégén is bent maradnak a kollégák. Olyankor fizetjük az étkezésüket, álljuk taxit stb. Az első emeleten egy alvószobánk is van, ha valakinek szüksége van rá, bemegy, ráfordítja a zárat, és kiteszi a "Ne zavarjanak" táblát. Az ötödik emeleten pedig lazítani lehet: csocsó, biliárd, számítógépes játékok és még gitár is van.

Rendszeresen szervezünk bulikat, rendezvényeket, ilyen a Halloween-, Mikulás- és karácsonyi ünnepség, illetve minden utolsó péntek ún. Last Friday: ilyenkor munka után rendelünk kézműves sört, süteményt, pizzát, zenélünk, és együtt töltünk pár órát. Július 4-ét, az amerikai függetlenség napját is megünnepli a cég, ilyenkor elmegyünk egy strandra, motorcsónakázunk, amerikai ételeket eszünk. Kreatív emberekkel dolgozunk, és ezek mind fontos elemek a feltöltődésben is.

Profession.hu: Mennyire vevők a kollégák a cég által kínált lehetőségekre? Illetve a lojalitáson érezhető ez a fajta gondoskodás?

Kovács Lívia: Azt látom, hogy mindent igénybe vesznek, örülnek neki, népszerűek a szolgáltatások. És valóban: az is beszédes tény, hogy nálunk a fluktuáció 10% alatti. Ha elmegy egy kolléga, annak is nagyrészt az az oka, hogy vagy egy saját startupot alapít, vagy máshová átmegy vezetői pozícióba, ha nálunk erre nincs lehetősége. Olyan is előfordul, hogy valaki kimegy külföldre, majd 1-2 év után visszatér hozzánk. Azt látom, hogy szeretnek nálunk dolgozni az emberek, ajánlják is a céget az ismerőseiknek, ha pályázható pozíció adódik.

Profession.hu: Az Ön számára mi a leghasznosabb a mostani juttatások közül? És miért?

Kovács Lívia: Ha csak egyet emelhetek ki, akkor a rugalmas munkavégzést említeném. Kétgyerekes anyuka vagyok, így jobban meg tudom szervezni az összes feladatomat. És nem okoz gondot, hogy otthonról dolgozom még, miután hazaértünk az iskolából a gyerekekkel.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Cikksorozatunkat hamarosan folytatjuk. Ám addig se feledjük: naponta több száz munkaadó keresi fel a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most!

Vagy éljünk a legújabb fejlesztéssel: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való új állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a Profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkaadó, munkahely, startup, IT, informatika, fejlesztő, béren kívüli juttatás