Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Salva Vita Alapítvány által megálmodott és a The Velux Foundation által támogatott eseményközpontban és kávézóban olyan műhelyek kezdték meg a működésüket, akik saját tevékenységükbe megváltozott munkaképességű vagy éppen fogyatékos embereket szeretnének munkatársként bevonni. A koncepció példaértékű lehet kis- és nagyvállalkozásoknak egyaránt, ezért utánajártunk a nem mindennapi ötletnek.

Különleges egymásra találás

Ahogy arról már korábban is írtunk, a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása a munkaadók számára egyfajta társadalmi felelősség: törvényi kötelezettség szerint a legalább 25 főt foglalkoztató cégek esetén az állomány öt százalékának megváltozott munkaképességűnek kell lennie. Bár a szabályozás, és a rehabilitációs hozzájárulás fizetési kötelezettsége sok vállalatra ösztönzően hat, az érintett munkavállalók gyakran nincsenek könnyű helyzetben, ezért minden olyan kezdeményezés rendkívül értékes, amit az irántuk érzett érzékenység hív életre.

Már gyerekkoromtól kezdve, ösztönösen éreztem elhivatottságot arra, hogy segítsek a fogyatékkal élő embereknek, így már nagyon fiatalon részt vettem például az érintettek táboroztatásában, és később is önkéntes módon igyekeztem tenni ennek a gyakran nehéz sorsú társadalmi csoportnak a támogatásáért. Így kerültem kapcsolatba egy édesanyával, aki autista gyermekét egyedül neveli, és rajta keresztül jutottam el a Salva Vita Alapítvány 3 évvel ezelőtti rendezvényére, ahol fogyatékos-barát munkahelyeknek adták át díjaikat. Akkor két hónapja működött a vállalkozásom, és nagyon ösztönzően hatott rám a lehetőség, hogy a témával kapcsolatos érzékenységem megváltozott munkaképességűek integrálásában teljesedjen ki – ekkor vettem fel a kapcsolatot az alapítvánnyal” – osztja meg Wertheimer Kinga, a tunki-tunki márka tulajdonosa.

Kingát és a hozzá hasonlóan alkotó barátait ugyanaz hajtotta: mindannyian megváltozott munkaképességű munkatársakat szerettek volna bevonni a folyamataikba, ami a mikro- és kisvállalkozások esetében igen ritkán szokott csak előfordulni. „Meglepve és persze örömmel fogadta az alapítvány a felvetést, ők ugyanis már rég álmodtak egy ilyen koncepcióról, csupán a megfelelő partnerek hiányoztak hozzá.

Álomból valóság

A megvalósításra hosszú időt kellett várni, de megérte, ahogy a sok befektetett energiát is, hiszen egy hónappal a nyitás után alkalmi jelleggel már több megváltozott munkaképességű kolléga is itt dolgozhat, márciustól pedig minden cég vállalta egy-egy érintett munkavállaló foglalkoztatását.

Miután 2018 végén megnyertük a Velux pályázatát, elkezdtük keresni az ingatlant, ami elég nagy ahhoz, hogy befogadja a műhelyeket, a kávézót, a rendezvénytermet, sőt akadálymentesíthető és jól megközelíthető tömegközlekedéssel, parkolni is lehet a környékén, de árban is elérhető számunkra” – avat be a kezdeti lépésekbe Czoboly Nóra, a Szeglet projektvezetője. Végül a választás egy jobb napokat látott gyógyszertárra esett, ami mai felújított formájában öt vállalkozásnak ad otthont.

Pályamódosítás

A tunk-tunki vegán főzőműhelye mellett helyet kapott a Vörös Nikolett nevével fémjelzett textilnyomda-műhely, Dzuris Orsolya REWORK újrahasznosító műhelye, Czabán Máté fotográfus stúdiója és a Szeglet Kávézója, amit Várszegi Olívia üzemeltet majd, továbbá a Salva Vita Alapítvány Segítő Vásárlás programja is a Szeglet keretein belül valósul meg a jövőben. „A ház üzemeltetéséért az alapítványunk a felelős, és a csapatunknak már van megváltozott munkaképességű tagja, aki a gondnoki feladatokat látja el. Ő nagyon jól érzi magát, ennek naponta hangot is ad, motivált, és elmondása szerint igazán szereti a helyet, illetve a közösséget. Bízunk abban, hogy ez a jövőben a leendő kollégák esetén is így lesz” – teszi hozzá Nóra.

Valódi együttműködés

Kinga vallja, hogy az integrálás a segítségnyújtás leginkább jövőbe mutató formája, mert bár a pénzügyi támogatás vagy az adományozás is szép gesztusok, hosszútávon azonban egy munkahely hozhat valódi változást a fogyatékkal élők életébe: „Azáltal, hogy hasznosnak érezhetik magukat, a munkájukat megbecsülik, pénzt keresnek, és egy közösség részei lehetnek, új tartalommal telnek meg a mindennapjaik, ami jó hatással lehet az önbecsülésükre, sőt a családjukra is.

Az érem másik oldala pedig a munkaadói nyereség, ahová szintén jut bőven:

Az alapítvány nagyon sokat tesz azért, hogy minden munkahelyre a megfelelő munkatárs kerüljön, és a gyakorlat azt is mutatja, hogy sok esetben a megváltozott munkaképességű kollégák az egészségeseknél eredményesebben állnak helyt. A konyhában például sok monoton feladat adódik, amit sokan unalmasnak titulálnak, míg mondjuk egy autista munkatárs számára biztonságot adnak a kiszámítható, ismétlődő folyamatok. Alkalmi jelleggel már több ízben kértünk segítséget megváltozott munkaképességű munkavállalóktól, és azt tapasztaltuk, hogy a betanulást követően nagyon megbízható, lelkes, elkötelezett hozzáállás jellemzi őket” – összegzi Kinga.

A Salva Vita Alapítvány munkatársai nem csupán a leendő kollégák felkutatásában vállalnak részt, de a betanulást, beilleszkedést is aktívan támogatják, a munkahelyre jutástól kezdve, a munkafázisok és a munkatársak megismerésén át a hétköznapokban felmerülő kérdésekig. Természetesen nemcsak a munkavállalók, a munkaadók is kitüntettet figyelemben részesülnek, és megkapják azt a szükséges szakmai hátteret, útmutatást, ami elengedhetetlen a zökkenőmentes együttműködés megalapozásához.

Szemléletformáló tervek

A projekt célja, hogy a fókuszt a hely biztosította változatos közösségi élményekre, programokra és a kézműves termékekre helyezze, és megmutassa, hogy valójában nincs abban semmi különös, ha a munkát fogyatékkal élők és egészségesek együtt végzik, a megfelelő körülmények között. „Az érzékenyítésért, a gondolkodás formálásáért még sokat kell tenni, de minden jó példa egy újabb lépés az elfogadóbb és nyitottabb társadalomért” – fogalmazza meg Kinga.

Nóra szerint a kezdeményezés abban a tekintetben is egyedülálló, hogy teret ad a munkáltatóknak arra, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb együttműködési formát az érintett munkavállalói csoporttal, ami egészen különböző szinteken valósulhat meg a támogatott foglakoztatástól az egy napos munkapróbáig, amilyen a Neked munka, nekem álom program. „Úgy gondolom, itt szó szerint mindenre lesz lehetőség, lesz állandó munkatárs, lesz, aki csak rövid ideig dolgozik egy-egy vállalkozásnál, és olyan is akad majd, akit képezni kell ahhoz, hogy aztán megállja a helyét a nyílt munkaerőpiacon. Ezek a példák nagyon hasznosak lesznek azoknak, akik még csak gondolkodnak a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásán, hiszen amint belelátnak ezek működésébe számtalan kérdésükre, kétségükre választ kaphatnak, és természetesen a jól működő gyakorlatok munkavállalásra ösztönözhetik azokat a fogyatékkal élőket is, akik ma még nem mernek kimozdulni a négy fal közül.” 

Kattintsunk ide, és nézzünk szét a több, mint 100 munkalehetőség között, amelyekre megváltozott munkaképességű munkavállalók jelentkezését is várják. De ne álljunk meg itt, tartsuk szemünket a részmunkaidős állásokon, a távmunka-lehetőségeken és az időszakos munkákon is!

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, munkahely, megváltozott munkaképesség, együttműködés, integráció