Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A film egy pörgős start up, egy ruházati webshop mindennapjaiba enged bepillantást, amelynek merészet álmodó, és a tervezettnél is többet megvalósító alapító-vezetőjét Anna Hathaway alakítja. A cég szenior gyakornoki programot indít, akár más területről érkező motivált munkavállalók számára, így kerül a képbe Robert de Niro, aki remekül ötvözi hatalmas munkatapasztalatát az újjal szembeni nyitottságával. Bár a történet egy kissé utópikus világot fest le, mondanivalója túlmutat egy szórakoztató vígjátékon. Lássuk a legfőbb tanulságokat!

Maradjunk mozgásban

Amikor újak vagyunk a munkaerőpiacon, vagy váratlanul elveszítjük az állásunkat, és nem tudjuk, merre tovább, esetleg nyugdíjas éveinket szeretnénk némi munkával is megfűszerezni, talán a legfontosabb, hogy már azelőtt rendelkezzünk egyfajta napirenddel, mielőtt rátalálnánk az ideális munkahelyre. A film hetven éves, özvegy főhőse minden reggel pont olyan korán kel, mintha munkába indulna, a reggeli kávéját egy forgalmas kávézóban fogyasztja el, hogy elmondása szerint részese legyen egy közösségnek, akik épp a munkába igyekvő hölgyek és urak. Ezután mindig van egy olyan programja, ami miatt hasznosan telik a napja: sportol, tanfolyamokon vesz részt, azaz folyamatosan valami újat tanul, és utazik, hogy tovább bővítse látókörét.  Természetesen a képkockákon bemutatott aktivitáshoz komoly anyagi háttérre van szükség, a szemléletet azonban enélkül is magunkévá tehetjük: élethelyzetünktől függetlenül megtalálhatjuk azokat a tevékenységeket, kialakíthatjuk azokat a szokásokat, amelyekkel előkészíthetjük későbbi munkahelyi sikereinket, a lényeg, hogy ne dőljünk hátra, és csüggedés helyett használjuk ki jól az aktuálisan rendelkezésünkre álló szabadidőt.  

Egy film, nem csak gyakornokoknak - munka, gyakornok, motiváció

Vegyük észre a lehetőséget

Biztosan akad olyan az ismeretségi körünkben, aki számára az élet jobbnál jobb lehetőségeket kínál, míg sokan vannak olyanok, akik számára ez a szerencsés fordulat szinte soha nem érkezik el. A különbség azonban nem Fortuna szimpátiájában keresendő, hanem az eltérő hozzáállásban. A lehetőség jellemzően annak az ajtaján kopogtat, aki előre készül rá: így jött szembe a Robert De Niro által alakított elegáns úrral a szenior gyakornoki állás. Bármilyen területen is keresünk állást, tartsuk nyitva a szemünket, vegyünk részt szakmai eseményeken, beszélgessünk a jelenlévőkkel, legyünk jelen a közösségi oldalak szakembereket tömörítő csoportjaiban, figyeljünk, kérdezzünk, kommenteljünk, így akár potenciális munkaadók is megismerhetnek bennünket. Az online elérhető képzések között is érdemes keresnünk, hogy olyan új tudásokat és kompetenciákat sajátíthassunk el, amelyek akár korábban zárt kapukat is megnyithatnak előttünk. 

Teljesítsünk többet az elvártnál

A szenior gyakornokként munkába álló úr filmbéli munkahelyén egyáltalán nem a korával vagy a mindig elegáns megjelenésével tűnik ki az ott dolgozók közül, hanem az által is, ahogy dolgozik. Erről mindannyian példát vehetünk, és ha már bekerültünk arra a bizonyos vágyott munkahelyre, ajánlott bevetnünk az általa alkalmazott látványos technikát. Kezdőként ugyanis, amíg nem látunk rá az adott osztály működésére, nem ismerjük az aktuálisan futó projekteket, jellemzően kevés és nem is túl nagy súlyú feladatot bíznak ránk, akárcsak a nagy szakmai múlttal bíró Robert de Nirora. Ő azonban nem ül ölbe tett kézzel, nem vár addig, amíg valaki segítségért fordul hozzá: néhány nap ismerkedés, szemlélődés után ott kezd el segíteni, ahol épp szükség van még két kézre, ezzel jó benyomást tesz kollégára, főnöke pedig egyre komolyabb megbízásokkal hálálja meg tettrekészségét. Ha tehát nyitottak vagyunk arra, hogy az első hetekben a munkakörünknél tágabban értelmezzük a feladatokat, bizonyosan nyerő pozícióból indulhatunk, de soha ne váljunk túlbuzgóvá vagy tolakodóvá, mert ezzel épp az ellenkező hatást érhetjük el.

Akár állást keresünk, akár pályakezdőként próbáljuk megtalálni a helyünket, esetleg régóta dolgozunk ugyanott, és szeretnénk visszanyerni korábbi lendületünket, érdemes megnéznünk a filmet: garantáltan meríthetünk belőle egy kis extra motivációt. Emellett pedig legyünk aktívak, tartsuk szemünket a legfrissebb lehetőségeken, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést! Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Amennyiben CV nélkül pályáznák, próbáljuk ki a Mobilmunkát

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, munkahely, gyakornok, motiváció