Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Fejlődik az agrárágazat? Milyen kritériumokkal lehet érvényesülni? Legújabb cikkünkben, ezekre a kérdésekre adunk válaszokat.

„Percenként száznegyven fővel gyarapszik a Föld lakossága, 2050-re a világ népessége elérheti a kilencmilliárdot. Ebből adódóan egyértelmű, hogy bővül az élelmiszerek iránti igény, szakértők szerint világszinten akár 60 százalékkal.” – mondta el Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.

Ahogy sok más munkára, a mezőgazdasági szakmákra is egyaránt jellemző, hogy vagy szeretettel és odaadással végezzük, bármilyen feladatról is legyen szó, vagy nem tudunk benne egy percet sem dolgozni és más foglalkozás után kell néznünk. Mindenkinek megvan a saját hivatása, azonban egy gazdásznak sokszor egyszerre kell fizikai munkásnak, gépésznek, növénytermesztőnek vagy állattenyésztőnek, kereskedőnek és üzletembernek is lennie. Ebből is jól látszik, hogy ez egy nagyon összetett, ám annál érdekesebb és kihívásokkal teli szakma lehet mindannyiunk számára.

Dolgozzunk agrárszakmában

Az álláslehetőségek széles tárházát az is erősíti, hogy Magyarországon az agrár- és élelmiszer-gazdaság, olyan adottságokkal rendelkezik, amelyek képessé teszik nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is versenyképes és minőségi élelmiszerek előállítására.

Amikor a munkakörnyezetünk a természet, az életterünk a vidék, akkor a fenntarthatóság minden szempontból szerepet játszik az életünkben. Legyen szó akár környezeti, társadalmi vagy gazdasági tényezőkről, a tudatos gondolkodás és önmagunk folyamatos képzése kiemelten fontos. Ahogy a világ modernizálódik és változik, úgy ezzel a mezőgazdasági szakmában dolgozóknak is fel kell venni a versenyt.

Dolgozzunk agrárszakmában

Minden embernek szüksége van élelmiszerekre, ezért amennyiben ezen a területen dolgozunk, hozzásegítjük egész társadalmunkat a létfenntartáshoz. A kitartó fizikai munka, a jó levegőn történő feladatok végzése, legyen az szántás, aratás, vetés, az egészségünkre és fizikai állóképességünkre is kiváló hatással lesz.

Nemcsak a fizikai állapotunkat, de a szellemi képességeinket is folyamatosan fejlesztjük és karban tartjuk az agrárszakmák által. A mezőgazdasági munkához 0-24 órás készenlét és felkészültség szükséges. Kora hajnalban kell ébredni, akár kisebb gazdaságban, akár nagy cégnél végezzük feladatköreinket, és mindig teljes erőbedobással kell belevágnunk aznapi teendőinkbe.

2019-ben első alkalommal rendezték meg az Agrár Szakma Sztár Fesztivált, ahol a szakmai versenyek döntőjével párhuzamosan az agrárszakmák is bemutatkoztak.

Győrffy Balázs, mint főszervező és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke, elmondta: a látogatók saját élményeiken keresztül tapasztalhatták meg, hogy az agrárium világa ma már nem ásó-kapából áll, nem egy letűnőben lévő életforma, hanem egy folyamatosan modernizálódó és izgalmas életpálya-lehetőség. A gazdaság, a technológia és a munkaerőpiac gyors változásai újabb és újabb kihívásokat jelenthetnek számunkra.

A versenyről, és az agrárágazat helyzetéről bővebben, egy korábbi cikkünkben számoltunk be.

Dolgozzunk agrárterületen és keressünk munkát már most, hiszen ezek a lehetőségek csak ránk várnak.

Ezen a héten több, mint 4000 állás közül választhatunk:

Mezőgazdaság: több, mint 100 álláslehetőség

Szakmunka: több mint 3000 álláslehetőség

Gyártás, termelés: több mint 1000 álláslehetőség

Nézzünk szét a lehetőségek között, és jelentkezzünk minél több helyre!

Minden ember személyiségéhez mérten, más munkakörben tud kiteljesedni. Akár irodába járunk be nap, mint nap, akár a földeken dolgozunk, egy valami mindannyiunk számára fontos, hogy szeretettel és odaadással tudjuk végezni feladatainkat. Amennyiben ezek a feltételek meg tudnak valósulni, nem munkának, hanem a hivatásunknak fogjuk megélni azt, amit csinálunk.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala