A székesfehérvári gyáregységet bezárják, és mintegy 370 dolgozó munkahelye megszűnik - közölte a cég menedzsmentje. A TP Vision és a TPV Technology szorosabb együttműködésre törekszik annak érdekében, hogy költségeik csökkenjenek. Az intézkedések következtében a TP Vision vállalat székesfehérvári gyárának termelése 2013 végén megszűnik. Székesfehérváron a jövőben csak egy készáruelosztó központ működik tovább.

A vállalatvezetés kedden tájékoztatta dolgozóit, hogy a vállalat gyártási tevékenységét a TPV Technology gorzowi gyárába koncentrálja. Ezzel a lépéssel a TP Vision megváltoztatja a vállalat gyártási struktúráját, amelynek célja a költségek csökkentése, illetve a magasabb profit elérése. A TPV Technology 70 százalékban a TP Vision tulajdonosa.

Eva Heller kommunikációs vezető azt közölte, hogy a székesfehérvári gyárépületet értékesíteni fogják. A megmaradó tevékenységet maximum 30 munkavállalóval látják el a jövőben.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere közleményben jelezte: sajnálattal értesült a TP Vision Magyarország Kft. döntéséről, és egyeztetést kezdeményez a cég vezetői, a szakszervezet képviselői és a munkaügyi központ bevonásával. Megjegyezte: az elmúlt időszakban több jel is utalt arra, hogy a cég működésében változást terveznek: 2012-ben például 900 millió forinttal kevesebb iparűzési adót fizetett a TP Vision, mint a korábbi években.

A városvezető emlékeztetett arra, hogy Székesfehérváron és környékén az ipari parkokban számos fejlesztés zajlik, a beruházások eredményeként pedig több száz munkahely jön létre a közeljövőben. Ezért levélben fordul azokhoz a vállalatokhoz, amelyeknél beruházás folyik, és segítségüket kéri az állását most elvesztő 50 fehérvári, összességében 370 munkavállaló, valamint a kölcsönzött dolgozók érdekében.

A TP Vision egyike a világ digitális, dedikált tévégyártóinak. A TP Vision a Philips márkájú tévék fejlesztésére, gyártására, és marketing tevékenységére koncentrál Európában, Oroszországban, Közép-Európában, Brazíliában, Uruguayban, Paraguayban, Argentínában, és néhány ázsiai országban. A hotel tévé piacon a Philips TV-vel a TP Vision piacvezető a világon. Az amszterdami székhelyű vállalat, a TP Vision a Philips tévék kizárólagos forgalmazója.

A vállalat a tajvani székhelyű TPV Technology 70 százalékos, valamint a hollandiai székhelyű Philips Royal 30 százalékos tulajdonrészével létrehozott közös vállalat. A TP Vision 3100 embert foglalkoztat világszerte.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: elbocsátás, felmondás