Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A hőszabályozás az a képességünk, amellyel bizonyos határok között fenntartjuk az ideális testhőmérsékletünket a környezeti hőmérséklet változása ellenére. A folyamatos folyadékpótlás ezért olyan fontos jelenleg, mert így szerveinket a hidratálás és az izzadás segítségével megfelelő hőmérsékleten tartjuk a forró nyári napok alatt is.

A légkondicionáló berendezések segítséget nyújthatnak nekünk ezekre a napokra, de nem mindegy, hogyan és milyen mértékben használjuk őket. Ellenünk is fordulhatnak! Ahogy a munkatársaink is. Körképünkben ezt a kérdést vizsgáltuk: ki hogyan viszonyul a munkahelyi légkondihoz és az eltérő igényekhez? Nézzük!

"Nálunk állandóan megy a klíma ilyenkor, általában 25 fok kinti hőmérséklet fölött már felkapcsoljuk, és 19-20 fokot állítunk be. Ez megy végig, egész nyáron. Sok férfi dolgozik nálunk, és ugye egész nap kötelező az öltöny, hosszú ujjú ing, nyakkendő. A nők megszokták, és hoznak vállkendőt, zárt cipőt, ilyesmit. Ahogy én látom, nincsenek ebből konfliktushelyzetek, főleg értelmiségi kollégáink vannak.”

Anna, 28, ügyvezetői asszisztens

"Hát én gyűlölöm a légkondit, idén is már sikerült benyelnem egy jó kis felső légúti fertőzést emiatt! Egy hét otthon, 39 fokos láz, antibiotikumos kezelés, meg minden. Ott ülök a szellőzőnyílás alatt, és rám fúj mindent az a berendezés… Persze örök harc megy ezen két másik kollégámmal, akik meg akkor érzik jól magukat, ha fagy közeli a hőmérséklet bent! Ha nincsenek bent, én lekapcsolom, de amikor bejönnek, már fel is kapcsolják. Tiszta dedó. Nagyon elegem van ebből! Semmi kedvem nem volt visszajönni dolgozni!”

Tímea, 31, értékesítési menedzser

FRISS ÉS MEGBÍZHATÓ ÉRTÉKESÍTÉSI ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK ITT!

"A múlt héten 4 kollégám volt otthon betegen a 10 fős csapatunkból. Mind megfázás, nátha, vírusos torokgyulladás, ilyenek miatt. Nekem kellett tartani a frontot helyettük is, nagyon húzós volt. Én biztos vagyok benne, hogy a légkondi tehet erről, nálunk reggelente 18 (!!!) fok van, nagyon durva. Szerintem erre egyáltalán nincs szüksége a szervezetünknek, ennél nagyobb a tűréshatárunk, és tudunk alkalmazkodni a nyári meleghez.”

Gábor, 25, ügyfélszolgálati munkatárs

Az örök konfliktusforrás a munkahelyen: a légkondi

"Én olyan irodában dolgozom, ahol nincs légkondi, ventillátorokkal próbáljuk elviselhetőbbé tenni a munkát. Most intézzük, hogy a nagy tárgyalóba is beszereljék. A tulajok irodájában persze van… szóval inkább ez esik rosszul szerintem nekünk, hogy mi miért nem érdemeljük meg. Eléggé garasoskodó a vezetőség, és nem csak ebben.”

Marietta, 44, HR munkatárs

"Nálunk mindig szabályozva van a hőmérséklet, a szervertermekben 20 és 25 Celsius-fok közötti hőmérséklet az optimális. Ha efölé szökik a hőmérséklet, és tartósan fennáll, akkor károsodnak a berendezések, és hibás működés is felléphet a szervereknél. Az adatközpontokban intelligens felügyeleti rendszerek gondoskodnak ezekről, így a mi csapatunknál semmilyen vita nincs a hűtési rendszerrel kapcsolatban.”

Tamás, 41, adatközpont üzemeltető munkatárs

TÖBB MINT 500 IT ÜZEMELTETŐI ÁLLÁSLEHETŐSÉG KÖZÜL BÖNGÉSZHETÜNK ITT!

Ám az is elképzelhető, hogy egy légkondi használatán kipattant konfliktus csupán a felszín. És alapvetően nem a megfelelő helyen és társaságban dolgozunk. Ha nagyon reménytelennek látjuk a munkahelyi kapcsolataink javulását, ne feledjük: megoldás mindig van.

Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! Nagyon jó esélyeink vannak egy új munkahelyre, hiszen naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most!

Sőt! Éljünk a legújabb fejlesztéssel: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való új állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a Profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: nyár, munkahely, légkondi, meleg, kánikula