Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Lehet az illető nő, vagy férfi, alacsony, magas, barna hajú, vagy szőke, dolgozhat a szépségiparban, lehet sportoló, vagy éppen egy nemzetközi nagyvállalat vezérigazgatója. Az is teljesen mindegy, hogy számára mit is jelent pontosan a siker. Egy tökéletes, egyenletekkel kitöltött Excel táblát? Pénzt? Egy nagy családot? Egyik sem befolyásoló tényező abban, hogy ő sikeres. Ami számít, azok a jó szokásai, amik folyamatosan segítik őt az úton.

Van ugyanis néhány apró dolog, amit szinte kivétel nélkül, minden sikeresnek mondott ember napi rutinként végez. Szerencsére ezeket egytől egyig „kölcsön vehetjük” tőlük!

A sikeres emberek mindig…

Mosolyognak

Természetesen vannak helyzetek, amik megkívánják, hogy komolyan vegyük őket, de a sikeres emberek mindenben képesek meglátni a humort. Jó humorérzékkel és egészséges öniróniával rendelkeznek ahhoz, hogy tudják: „A ma problémája a holnap vicce.”

Tanulnak valami újat

Bármi is legyen az, a lényeg, hogy folyamatosan tágítsuk a látókörünket. Próbáljunk ki egy új sportot, menjünk el horgoló-kötő tanfolyamra, vagy csupán kezdjünk el ismerkedni egy új nyelvvel. Soha ne hagyjuk, hogy unatkozzon az agyunk.

Meghallgatnak másokat

A sikeres emberek tudják, hogy sokkal többet tanulhatnak abból, ha valóban meghallgatják a körülöttük lévők véleményét, mintha mindenkiből csak azt szeretnék kiszedni, amit hallani akarnak.

Kérdeznek

Viszonylag könnyű csak csendben maradni, és passzívan figyelni arra, amit a másik mond. A sikeres emberek titka azonban az úgynevezett aktív figyelés. Hallgassunk, értelmezzünk, majd kérdezzünk vissza!

Empatikusak

Soha egyetlen szónokra nem figyelt volna senki, soha egyetlen márka tulajdonosa nem tudta volna széles körben eladni a termékét, és soha egyetlen vezető nem irányíthatta volna sikeresen a csapatát, ha nem tudja magát belehelyezni mások érzéseibe, világába. Az empátia, az együtt érző képesség bizony tanulható készség, és minden sikeres ember fontos sajátja.

Az igazán sikeres emberek titkai

Megkérdőjeleznek

Hm, nem pipáltuk már ki a „mindig kérdeznek” pontot? Dehogynem. Azonban nem szabad összetévesztenünk a kérdezést, a megkérdőjelezéssel, illetve az egészséges szkepticizmussal. A lényeg, hogy ne vegyünk mindent készpénznek, használjuk bátran a „De miért is van ez így?” kérdést!

Segítőkészek

A sikeres emberek tudják, hogy egyedül mindenki sokkal nehezebben boldogul, mint csapatban. Nem szégyell segítséget kérni, cserébe ugyanolyan szívesen biztosítja is azt.

Megköszönnek mindent

Köszönöm szépen. Két egyszerű szó, mégis a legtöbb esetben a siker kulcsát jelentik.

Elbuknak

Ha nincs kockázat, nincs siker. Márpedig a kockáztatásba, és valami újnak a kipróbálásba az is bele tartozik, hogy kudarcot vallunk és belebukunk. Egy sikeres ember azonban ezeket a helyzeteket is lehetőségként élik meg. Tanulnak a hibákból, és felkészültebben haladnak tovább az úton.

Feszegetik a határaikat

A megszokott tengerparti nyaralás helyett, utazzunk el a hegyekbe túrázni! Lámpalázasak vagyunk, ha egy prezentációt kell tartanunk? Jelentkezzünk önként! Mindig is kacérkodtunk az ejtőernyős ugrás gondolatával? Vágjunk bele! A legjobban úgy fejlődhetünk, ha kilépünk a komfort zónánkból. Nem hiába mondják, hogy a csodák azon kívül történnek!

Megbocsájtóak

A sikeres emberek tudják, hogy megbocsájtani valakinek maguk számára legalább akkora ajándék, mint a másik félnek. Soha senki nem jutott előrébb attól, hogy magában forrongott és régi sértettséget cipelt magával.

De nem felejtenek…

„Ha átversz egyszer, szégyelld magad. Ha átversz kétszer, én szégyellhetem magam, hogy hagytam.” Nagy különbség van a megbocsájtás, és a felejtés között.

Priorizálnak

Egy sikeres ember általában több minden iránt érdeklődik egyszerre, sőt, nagy valószínűséggel, több mindennel is foglalkozik egyszerre. Ahhoz, hogy bármelyikben, illetve akár mindegyikben sikeres tudjon lenni, tudnia kell priorizálni, és mindig a legfontosabb teendőt előre venni.

Teljesítenek

A siker végeredményben azon múlik, hogy mit tettünk le az érdekében az asztalra. Soha senki nem fog minket elismerni azokért a dolgokért, amikről csak álmodozunk, hogy egyszer majd elérjük őket.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala