Az álláskeresés stresszes időszak, ezért érdemes odafigyelni arra, hogy mennyi időt töltünk naponta a számítógép vagy a tévé előtt, mit és mennyit eszünk és iszunk, illetve, hogy töltünk-e elég időt testmozgással, lehetőleg a friss levegőn - hívja fel a figyelmet Herczku Monika, a Profession.hu karrier-tanácsadója.

A munkakeresés nehéz "foglalkozás", megzavarhatja a napi alvásunkat, felboríthatja a család életét a bizonytalanság. Ezért nagyon fontos, hogy amennyire csak lehet, figyeljünk oda magunkra. Pihenjünk, "kapcsoljuk ki" az agyunkat kicsit, próbáljunk meg nem az álláskeresésre gondolni.

Például hétvégén ne foglalkozzunk az álláskereséssel, adjunk magunknak 2 napot arra, hogy a család körében feltöltődjünk.

Ép testben ép lélek

A sport és a mozgás szerotonint termel, és ez az örömhormon is hozzájárulhat ahhoz, hogy kisebb feszültségben éljünk és kiegyensúlyozottabbak legyünk, még akkor is, ha életünk egyik legnehezebb időszakát éljük éppen.

Lassan itt a tavasz, kizöldül a természet, menjünk el túrázni, kirándulni. Csatlakozhatunk túrázó csoportokhoz, de megpróbálhatjuk turistatérkép segítségével is felfedezni például a környék várromjait.

 Az álláskeresőnek is jár szabadnap 

Vannak olyan sportolási lehetőségek is, amelyek ingyenesen vagy jutányos áron is elérhetők. A futáshoz például nem kell más, csak egy melegítő és egy edzőcipő - no meg az elszántság.

Ha nincs pénzünk, hogy az edzőteremben kifizessük a havi tagdíjat, megpróbálkozhatunk akár azzal is, hogy felajánlunk valamilyen munkát (takarítást vagy adminisztratív feladatok ellátást) az edzési lehetőség ellenében.

Ha elkezdünk biciklivel járni, nemcsak fittebbé válunk, hanem a tömegközlekedés vagy a benzin árát is megspórolhatjuk.

Művészet - ingyen

Egyes művészeti galériákban nem kérnek belépőjegyet. Az állami fenntartású múzeumokban havonta tartanak olyan ingyenes napokat, amikor a gyermekkel érkezőknek, illetve a 26 év alattiaknak nem kell fizetniük (ez általában valamelyik szombaton van, de mindenhol változó). Emellett a nemzeti ünnepeken is ingyenesek a múzeumok. A kiállítóhelyek honlapján ennek utánanézhetünk.

A városnézés is ingyen van, az interneten találhatunk útvonalakat, megkereshetjük a nevezetes épületek és szobrok leírását. Rácsodálkozhatunk lakhelyünk szépségeire, amelyeket időhiány miatt eddig sosem néztünk meg.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A művelődési házakban szervezett klubok, tanfolyamok között is lelhetünk olyat, amelyért nem (vagy csak keveset) kell fizetni - így eljárhatunk jógázni vagy rajzolni. Emellett néha egyes bevásárlóközpontokban is szoktak ingyenes rendezvényeket tartani.

A szabadegyetemek, előadássorozatok között is találhatunk olyat, amelyek szintén díjmentesen látogathatók.

Készítette: Durbák Ildikó

Címkék: munkanélküliség, álláskeresés