Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A multicégek és üzleti szolgáltató központok elterjedésével egyre több olyan, a szakmákban elfogadott rövidítéssel találkozhatunk, melyeknek feloldása elsőre nem is magától értetődő. 

 

Íme a leggyakoribbak:

 

m/f és m/f/d 

Főleg angol nyelvű hirdetésekben találkozhatunk ezzel a rövidítéssel a pozíció neve után: male-female vagy male-female-disabled a jelentése, azaz várják férfiak és nők, vagy pedig férfiak, nők és megváltozott munkaképességűek jelentkezését is egyaránt. 
 
m/w
Csak úgy mint a fenti, man-woman; azaz mindkét nemből várnak jelentkezőket. Magyarul f/n, férfi/nő megjelöléssel is találkozhatunk vele időnként.
 
mmk
Az mmk rövidítés a megváltozott munkaképességű munkavállalókat takarja. A közhiedelemmel ellentétben nemcsak mozgássérültekre vonatkozó kategória: megváltozott munkaképességűnek tekinthető az a személy, aki veleszületett, balesetből, vagy betegségből kifolyólag nem képes olyan módon vagy mértékben elvégezni a rá bízott feladatokat, mint a hozzá korban, nemben, képzettségben hasonló személyek általában. A megváltozott munkaképességet jogszabályi keretek határozzák meg.
 
FT, PT vagy FT/PT
Full-time és/vagy part-time - azaz teljes munkaidős és/vagy részmunkaidős állások. Ha mindkettő szerepel egymás mellett, akkor mindkét munkarendben ellátható az állás: azaz érdemes jelentkezni akkor is ha főállást keresünk, és akkor is, ha csak 4 vagy 6 órában tudunk dolgozni. 
 
KPI
Az elvárások között szokott feltűnni a bűvös KPI rövidítés. Ez a Key Performance Indicators, azaz fő teljesítmény mutatók rövidítése: munkánk eredményességét ezek fogják megmutatni. Fontos, hogy tisztában legyünk velük, hiszen ettől is függ majd, hogy elégedettek-e a munkánkkal.  
 
SSC vagy BSC
Főleg a fővárosban, de már Szegeden, Székesfehérváron és Debrecenben is találkozhatunk az SSC-k hirdetéseivel. Ezek a Shared Service Centerek, vagy Business Service Centerek, azaz üzleti szolgáltató központok. Ezek a központok általában multicégek operatív feladatait -mint például a beszerzés, számvitel, ügyfélszolgálat, IT vagy HR vagy éppen bérszámfejtés- végzik egy irodában a cég sok-sok országa számára.
 

Néhány pozíció:

 
KAM
Ez a rövidítés egy konkrét munkakörre vonatkozik. A pozíció: Key Account Manager - azaz kiemelt ügyfélkapcsolati munkatárs. Olyan, az üzletkötőnél magasabb szintű értékesítő kolléga, aki a cég kiemelt ügyfeleivel tartja a kapcsolatot.
 
CEO
Ő a Chief Executive Officer, magyarul a vezérigazgató. A legfelsőbb vezető, aki az egész cég működését felügyeli. A legritkábban keresik őket álláshirdetésekben, de gyakori, hogy a meghirdetett munkakör része, hogy a CEO-nak riportoljon az illető. 
 
CTO

Chief Technology Officer, azaz a cég legfelsőbb technikai vezetője. Főleg IT területen, startupoknál találkozunk gyakran ezzel a pozícióval, de minden szervezetben kicsit más ez a munkakör, mérettől és iparágtól függően.  

Utóirat: az ASAP, azaz as soon as possible, azt jelenti, hogy azonnal, amilyen gyorsan csak lehet.