Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A jövő bizony már a jelenünk: az egész életünket a telefonunkon éljük, mindent online intézünk. Miért ne tennénk így az álláskereséssel is? A Mobil Munka ingyenes telefonos applikáció pontosan ebben lehet a segítségünkre. Utánajártunk, mire érdemes odafigyelnünk, hogy az álláskeresés ne csak gyors és egyszerű, de sikeres is legyen. Kovács Ádám, az alkalmazás termékmenedzsere avatott be minket a részletekbe. 

A legfontosabb adataink

Az okostelefonok előnyei vitathatatlanok: ott van a zsebünkben a tömegközlekedés menetrendje, a kedvenc rádiónk, pizzázónk, a bevásárló listánk, hogy a közösségi oldalakról már ne is beszéljünk. „Ha letöltjük a Mobil Munka applikációt, aktuálisan több mint háromezer álláshirdetés között böngészhetünk, bármikor, amikor épp ráérünk, a reggeli kávé mellett vagy épp a buszon utazva. A letöltéshez kizárólag a telefonszámunkat kell megadnunk, ez lesz a személyes azonosítónk, és erre érkezik majd a belépéshez szükséges kód is” – osztja meg Kovács Ádám.

A profilunkat néhány perc alatt ki tudjuk tölteni, ugyanis csak a legszükségesebb adatokat kéri az alkalmazás, van azonban néhány, amelyet a termék illetékese szerint nem érdemes figyelmen kívül hagynunk: „fényképet nem kötelező feltöltenünk, erről egyéni vérmérséklet szerint ajánlott dönteni. Ami nélkülözhetetlen, az a név, az e-mailcím, és a lokáció, de ezek mellett a születési év, illetve a legmagasabb iskolai végzettség is megadható. További újításként arra is van lehetőség, hogy megadjuk, a kiválasztott területen rendelkezünk-e tapasztalattal, például ha a kereskedelemben szeretnénk elhelyezkedni, egyetlen kattintással jelölhetjük, hogy 3-5 év gyakorlatunk van már. Ezen kívül van három bepipálható opció is, mégpedig arról, hogy azonnal tudunk-e kezdeni, vállalunk-e éjszakai műszakot, valamint hogy csak félállásban tudunk dolgozni. A munkáltatók visszajelzései alapján ezek nagyon értékes információk, ezért akár előnyhöz is juthatunk másokkal szemben, ha ezeket is kitöltjük.

Álláskeresés önéletrajz nélkül? Igen!

Hirdetések, álláskeresői igények szerint

Az alkalmazást már százezernél is több álláskereső töltötte le, és naponta több mint ezren használják, nem véletlenül. „A legtöbb állást az adminisztráció, az értékesítés, kereskedelem, a vendéglátás és a szállítmányozás területén találhatjuk, de széles a kínálat fizikai munkákból, szakmunkákból is, ahogy a diákmunkától a külföldi állásokig is válogathatunk a lehetőségek közül. Az applikáció a tartózkodási helyünk szerint listázza nekünk az állásokat, a hozzánk legközelebb esővel kezdve a sort, és az összes nyitott pozíciót láthatjuk a térképen jelölve is. Emellett kereshetünk kategóriák szerint is, ekkor is azonos lesz a rangsorolás, tehát azonnal láthatjuk, mely munkahelyeket lenne a legkönnyebb megközelítenünk.  Cégnevet, vagy várost is megadhatunk a keresésnél, tehát az is csak egy kattintás, ha a lakóhelyünktől távolabbi munkák érdekelnek bennünket” – sorolja a termékmenedzser.

A hirdetések nagyon jól áttekinthetőek, és pontosan azokat az információkat tartalmazzák, amelyek az álláskeresőknek a leglényegesebbek. „Az alkalmazást használók visszajelzései alapján arra törekszünk, hogy a fizetésre vonatkozó adatok. a munkaidő és a munkahely lokációja minden hirdetésben szerepeljen, mégpedig az első helyen. Ezt követően olvashatók vázlatpontos formában az elvárások, és mindaz, amit a cég kínál, illetve a hirdetés végén kapnak helyet az egyéb tudnivalók. Az állást keresők így a hirdetésekre ránézve azonnal dönteni tudnak, a megadottak alapján érdekli-e őket az állás, vagy sem” – hangsúlyozza a legfőbb tudnivalót interjúalanyunk.

Jelentkezés egy gombnyomással

Attól sem kell tartunk, hogy lemaradnánk a számunkra releváns munkákról, ugyanis ezekről értesítést küld az alkalmazás, mégpedig pontosan azokat a szempontokat figyelembe véve, amelyek szerint legutoljára kerestünk. Amennyiben azonban biztosra szeretnénk menni, a legjobb, ha azonnal jelentkezünk a nekünk tetsző állásokra, hiszen ez is csak egy kattintás! „A Mobil Munkát használva nincs szükségünk önéletrajzra ahhoz, hogy egy munkát megpályázzunk, hiszen azok a munkáltatók, akik az applikáción keresztül keresik új kollégájukat, szeretnék ezt felesleges körök nélkül megtenni, amivel mindkét fél sok időt megspórolhat” – emeli ki Ádám.

Hogy milyen módon jelentkezhetünk, az az adott cégtől függ, azonban jellemzően e-mailben, sms-ben vagy egy telefonhívással tehetjük ezt meg, tudjuk meg a termék menedzserétől. „A legtöbb álláskereső az azonnali jelentkezést, vagyis az e-mailt választja, mégpedig azért, mert ebben az esetben néhány kiegészítő információt is elárulhatunk magunkról, amit a meghirdetett pozíció szempontjából lényegesnek tartunk, például a tapasztalatainkról, kompetenciáinkról – és ezzel akár meg is különböztethetjük magunkat a többi jelentkezőtől. Ha ennél direktebb kapcsolatfelvételt preferálnánk, a hirdetésnél megadott számra sms-t küldhetünk, vagy azonnal hívhatjuk is, ami garantáltan a leggyorsabb megoldás, így pár percen belül akár már a személyes találkozást is leegyeztethetjük.”

Kövessük a fentieket, töltsük le a Mobil Munkát az iTunes Store-ból, vagy a GooglePlay áruházból, és pályázzunk önéletrajz nélkül a nekünk legjobban tetsző munkákra. Leendő munkáltatónkról ide kattintva gyűjthetünk hiteles információkat, itt pedig a szakmánkban jellemző bérekről tájékozódhatunk. Ha pedig az álláskeresés hagyományos formáját választjuk, itt nézhetünk szét a legfrissebb lehetőségek között, vagy kereshetünk személyre szabott beállításaink szerint is. Mindig legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is!

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, Mobil Munka, önéletrajz nélkül