Ma már szinte nincs olyan kiválasztási szakember, aki ne keresne rá egy-egy megfelelőnek tűnő jelöltre a közösségi portálokon is. A Facebook mind közül a legnagyobb kedvenc ilyen téren, hiszen ott még az esetleges privát pillanatokba is be lehet lesni. Személyiségjegyek és attitűdök tárulnak fel egy kattintásra. A fejvadászok és a HR-esek számára minden virtuális ujjlenyomatunk árulkodó jel arról, mennyire vagyunk kiegyensúlyozott, megbízható, motiválható szakemberek, és belepasszolnánk-e az adott csapatba és cégkultúrába.

Nézzük, milyen protokoll szabályokat érdemes betartani, ha állást keresünk:

1. Legyünk lojálisak munkahelyünkhöz akkor is, ha már aktívan keresünk új állást! Nagyon rossz fényt vethet ránk, ha publikusan megjegyzéseket teszünk a leendő főnökünkre, munkatársainkra vagy éppen a leterheltségünkre. Ne panaszkodjunk, hanem cselekedjünk: fejlesszük tovább önéletrajzunkat, és pályázzunk minél több helyre!

2. Igaz, hogy rokonainkat nem magunk választjuk, ám ismerőseinket igen. Ne jelöljünk vissza bárkit, csak azokat, akikkel valóban tartani szeretnénk a kapcsolatot ezen a fórumon is. Minél jobban felhígul az ismeretségi körünk, annál nagyobb eséllyel szerzünk olyan ismerősöket, akik ránk nézve negatív viselkedésre hajlamosak. Mondjuk, felteszünk egy egész alakos fotót, és túlságosan közönséges tetszésnyilvánítás érkezik a nemkívánatos személyektől. Nem érdemes ezt kockáztatni.

Álláskeresőknek: 13 szabály a Facebookhoz

3. A magánélet privát szféra - a Facebook ismerősökre sem tartozik minden. Még a kisbabánk ultrahangos képe is túlságosan intimnek számít, gondoljunk csak bele! Tehát ne tegyünk a kirakatba olyan momentumot, amire nem feltétlenül kíváncsi a leendő főnökünk vagy a munkatársaink.

4. Sok-sok meghívás érkezhet különböző eseményekre, csoportokba. Egyáltalán nem kötelező ezekre reagálnunk, mindig vizsgáljuk felül, mielőtt cselekednénk. Ha csatlakozunk egy-egy ügyhöz, közösséghez, az egy újabb lenyomat a személyiségünkre nézve is. Sose feledjük, hogy egy teljesen ismeretlen személy fejével is mérlegelnünk kell: valóban belepasszol ez az egyéniségünkbe?

5. Az jó dolog, ha szociálisan érzékenyek vagyunk, de ha naponta több megosztásunkkal is bombázzuk az ismerőseink hirdetőfalát, akkor már átesünk a ló másik oldalára. Arról nem is beszélve, hogy nagyon sok vírust terjeszthetünk így, és ez a fajta digitális naivitás sem vet jó fényt ránk egy felelősségteljes, új állásra való pályázáskor.

6. Bárkitől kaphatunk nyilvánosan egy-egy kritikát, és még az is lehet, hogy durva sértésként fogalmazza meg az illető. Mit tegyünk? Nehéz szituáció, de ekkor is legyünk megfontoltak. Az igazán profi kommunikációs vénával rendelkezőknek ez külön jól jöhet annak a bebizonyítására, hogy mennyire jól tudnak bánni a nehéz esetekkel, és milyen magas szintű a problémamegoldó képességük. Alapvetően nem szabad besétálni a provokáló fél csapdájába, és ne süllyedjünk le az ő szintjére, hogy hasonló stílusban válaszolunk. Végső megoldás az is lehet, hogy töröljük az adott megjegyzést - és azt az ismerőst is.

7. Van, ami tabutémának számít a Facebookon is, ha komolyan vesszük az álláskeresést. Ezek: politizálás, vallási témák, társkeresés, buli élmények, hiányos öltözetű fotók, módosult tudatállapotban, pl. ittasan vagy érzelmi felindultságból írt megjegyzések.

8. Figyelmességünket ismerőseink iránt több módon is kifejezhetjük, így pozitív személyiségünket még inkább megmutathatunk kifelé is. De a születésnapokra írt jókívánságokba próbáljunk meg belevinni egy kis személyességet, amitől még az az egy-két mondat is valóban annak szól, akinek küldjük. Illetve ha mi magunk is örülünk mások sikerének, és őszintén gratulálunk hozzá, szintén egy újabb bizonyítéka kiegyensúlyozott egyéniségünknek.

Álláskeresőknek: 13 szabály a Facebookhoz

9. Öltözködési és életviteli jellemzőink árulkodó jelei minden fotónkon jelen vannak. Gondoljuk ezt is végig, és ha szükséges, készítessünk egy hivatalos portréfotót magunkról, ami minden szempontból kifejező.

10. Vegyük komolyan az általános műveltség alapjait még péntek éjjel is!Mi tartozik ide? Nemcsak alapvető tudás és tájékozottság, hanem a helyesírás és a megfelelő fogalmazási készség is.A helyesírási bakik elkerülésére nagyon ügyeljünk! A mondatkezdő nagybetű és egyéb formális dolgok elhagyása megbocsátható - tekintettel a közösségi oldal közvetlenségére -, de még mindig siralmas a helyzet a helyesírási-nyelvhelyességi hiányosságok terén. Például az "egyelőre" - vagyis "jelenleg még" - helyett még mindig túl sokan írják az "egyenlőre" szót.

11. Kerüljük a kevert nyelvhasználatot! Ahogy a szleng szavak használata nem igazán előnyös - kivéve néhány speciális álláslehetőség esetén -, úgy az idegen szavakat se feltétlenül keverjük magyar mondatainkhoz - főleg, ha helyesírásunk sem tökéletes.

12. A 0-24 jelenlét visszatetsző. Kis túlzással az egész napos Facebook aktivitás rombolja a pozitív megítélésünket. "Nincs elég munkája, hogy egész nap itt lóg?!" - kérdezheti egy-egy fejvadász, ha beletekint hírfolyamunkba, és azt látja, hogy majdnem minden órában aktívak voltunk. Természetesen ezt levédhetjük a "Ki láthatja?" beállítás szabályozásával, ám ne feledjük azt sem, hogy ettől még akár az ismerőseink ismerőseként számunkra vadidegen emberek is betekinthetnek tevékenységünkbe.

13. Azonban azt se feledjük: a kevesebb több, és ha túlzottan erőltetjük a jó modort és a pozitív kisugárzást a közösségi jelenlétünkön keresztül, az fordítva is elsülhet.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ha már a fenti szabályok betartására is ügyelünk, de előfordulhat, hogy hiába jelentkeztünk több helyre, még nem kaptunk időpontot egy állásinterjúra. Semmi baj, a jelentkezési esélyeinket mi magunk növelhetjük azzal, hogy még többet pályázunk a friss állásokra.

Álláskeresőknek: 13 szabály a FacebookhozNézzünk körbe ITTés ITT, ha egy jó állásra vágyunk! Illetve segítségül közreadunk egy teljes és részletes listát is, amelyről igényeink szerint könnyedén kiválaszthatjuk: milyen álláslehetőségek érdekelnek. Jó tanács:válasszunk ki minél több oldalt, és kérjünk értesítést a legfrissebb álláslehetőségekről, mert ezzel a saját esélyeinket jelentős mértékben növelhetjük. Ne maradjunk ki belőle!

ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK A MUNKAKÖR JELLEGE SZERINT:

Adminisztrációs és irodai munkák

Állások bank, biztosítás területén

Állások az építőiparban

Állások értékesítés, kereskedelem területén

Állások gyártás, termelés területén

Állások HR, munkaügy területén

Állások IT fejlesztés, programozás területén

Állások IT üzemeltetés, telekommunikáció területén

Állások jogi, közigazgatási területen

Állások környezet, mezőgazdaság területén

Állások marketing, média területén

Állások oktatás területén

Állások projektmenedzsment területén

Állások SSC BSC központokban

Állások szállítás, logisztika területén

Állások és személy- és vagyonvédelem

Állások a vendéglátásban

Egészségügyi állások

Fizikai munkák

Mérnök állások

Pályakezdő állások

Pénzügy, számvitel, menedzsment állások

Szakmunkás állások

Ügyfélszolgálati állások

RUGALMASABB MUNKAIDŐBEN VÉGEZHETŐ FRISS ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK:

Állások kismamáknak

Részmunkaidős állások

Távmunka

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munka, álláskeresés, közösségi oldal, Facebook