Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A JobAngel blog megalkotójával, vagyis az álláskeresők védangyalával, Fazekas Évával beszélgettünk ezekről a kérdésekről és arról, milyen tanácsokat tudna adni a jelenleg is munkát keresőknek.

Valóban nehezebb év végén?

Éva szerint az az állítás, miszerint év végén nehezebb munkát találni, valóban tartalmaz némi igazságot, de ennek jó oka van.

„Valóban nehezebb év végén állást találni és ez ennek az az oka, hogy ilyenkor adminisztratíve és effektíve próbálja lezárni az évet minden cég. Az év végi nagy árbevételek ilyenkor érkeznek, például a kereskedelmi szektorok jó részében, ilyenkor van a jövő évi költségvetés tervezése is, így ha valaki novemberben kezd állást keresni, akkor abban biztos lehet, hogy januárnál előbb nem fog belépni egy új cégbe, tehát a novemberi álláshirdetések arról szólnak, hogy januári és februári kezdéssel keresik ezeket az embereket. A decemberi belépők elkezdtek interjúzni már szeptemberben vagy októberben legkésőbb. Ennek ellenére állásinterjúra járni, állást pályázni kell, de tudni kell, hogy az eredmény egy picit később jön.”

Év elején jobbak az esélyeink?

Éva szerint érdemes számolnunk azzal, hogy év végén és év elején plusz feladatok lassíthatják a cégeknél az új munkatársak felvételét:

„Év elején, először is még az előző évet kell megpróbálnunk lezárni. Már ismerjük a jövőbeli terveket, de még várunk a jóváhagyásukra esetleg, tehát olyan nincs, hogy január elsején jóvá van hagyva minden, amit majd 2022-ben csinálni szeretnénk. Olyan van, hogy nagyjából látjuk, mit és hogyan fogunk csinálni, ezeket folyamatosan pontosítjuk, majd egyszer csak jóvá lesz hagyva. Ez a gyorsabb cégeknél január közepére össze is áll és onnantól lehet elkezdeni beszélgetni arról, hogy milyen új szervezetben, milyen emberek fognak érkezni, mit fognak ők csinálni. Ezzel együtt kell élni, meg kell tervezni, ki kell számolni.”

Éva azt is hangsúlyozza azonban, hogy bár mindig meg lehet indokolni, hogy mikor miért nem jó időpontban vagyunk az álláskereséshez, de ugyanennek a fordítottja is igaz. Mindig jöhet olyan időpillanat minden cég életében, amikor plusz kapacitásra van szüksége.

„Arra is nagyon jó érveket lehet találni, hogy mikor miért kezdjünk valamibe bele. Az amerikai cégek magyar leányvállalatainál például nem biztos, hogy az üzleti év eleje egyenlő a naptári év elejével. Lehetséges, hogy az új kezdet számukra március 1., június 1., de olyat is láttam, hogy november 1., így ők olyankor veszik fel az új embereket. Tehát ez sem reménytelen és tényleg mindkettőre lehet több pro és kontra érvet találni.”

Nem érdemes tehát amiatt halogatni az álláskeresést, hogy nem ideális az időpont: „Nem mondom soha, hogy mikor nehezebb állást keresni. Én azt gondolom, hogy mindig teljes erőből kell állást keresni. A cégeknek más az időszámítása, mint a munkavállalóknak, álláskeresőknek meg pláne.”

Beszéljünk az önéletrajzról!

Álláskeresőként évszaktól függetlenül az egyik legfontosabb, amit tehetünk, hogy megnyerő, naprakész önéletrajzot küldünk be a kinézett álláshirdetésekre. Éva elmondta, hogy ma, hacsak nem olyan munkát végzünk, ami „örökzöld”, szinte elhanyagolható, hogy mit csináltunk 10-15 évvel ezelőtt:

„A régi kronológiai alapú önéletrajz gyakorlatilag értelmét vesztette. Sokkal inkább számít a feladatalapú önéletrajz, vagy a kompetenciaalapú.”

Mi a különbség az említett önéletrajztípusok között? A kronológiai alapú önéletrajz fordított időrendbe állítva jeleníti meg a munkahelyeinket és pozícióinkat. A feladatalapú önéletrajz az általunk végzett munkát mutatja be, míg a kompetencia alapú dokumentum a különböző képességeinket összegzi. Éva szerint fontos, hogy ráérezzünk, egy adott állásnál melyik önéletrajzzal lehetünk a leginkább versenyképesek:

„A kompetenciaalapúval az a baj, hogy el kell tudnom magyarázni egy általam nem annyira ismert pozícióról, hogy az én kompetenciáim oda miért lesznek jók. Ezt egyértelműen nem tudom elmagyarázni, hiszen nem ismerem a pozíciót, mivel az álláshirdetés általában sablonos, nincs benne pontosan leírva, hogy mit is kell  csinálni. De ha feladat alapon közelítem meg, más a helyzet. Például írhatom azt, hogy jól kommunikálok az energiaiparban lévő cégekkel, miközben nekik élelmiszeripari ügyfeleik vannak. Máris alkalmatlan vagyok, de ha azt mondom, hogy az én feladatom, hogy a cégem termékeit odavigyem egy adott iparág összes ügyfelének és teszteltessem a vezetőkkel, akkor azt fogják látni, hogy ez az ember nekünk jó, mivel nálunk is ezt kell csinálni.”

Tippek álláskeresőknek

Éva szerint álláskereséskor a mai világ más változásai felé is érdemes nyitottnak maradni, hiszen ez a mi érdekeinket is szolgálja, hogy gyorsabban találjunk állást és lehetőleg illeszkedjen az igényeinkhez is.

„Mindenképpen azt tanácsolom, hogy kompetencia és feladat alapon gondolja végig mindenki, milyen lehetőségei vannak, illetve legyenek sokkal nyitottabbak arra, hogy a távmunka miatt ma már nem feltétlen csak a közvetlen környezetünkben lehet keresgélni.”

„Akinek sürgősebb az álláskeresés, az kis cégeknél jobban tud boldogulni, mert ott gyorsabban hoz meg a tulajdonos egy döntést.”

Azt is megemlíti, hogy ma már nemcsak fizetésekről, hanem munkaidőről is beszélgethetünk a felvételi folyamat során, illetve sokkal rugalmasabban kellene kezelni a munkanap menetét is.

„A trendeket a munkavállalók is irányítják, tehát munkaidőalkuról is lehet beszélni, nem csak munkabéralkuról, másfelől pedig lehet arról is beszélni, hogy hogyan is teljen az a munkanap. Lehetne sokkal rugalmasabban kezelni a munkavégzést, de ehhez bizony a munkavállalóknak is fel kell adniuk a napi 8 óra, havi fix bér és határozatlan idejű munkaszerződéselképzelését. Egyébként a 20-30 évesek hajlandók is ezt feladni.”

Végül pedig egy jó tanács azoknak, akik esetleg távmunkában egy külföldi cégtől kaptak állásajánlatot:

„Érdemes egy szakemberrel átnézni a munkaszerződést, adó és jogi szempontból is, hogy milyen kötelezettségei és feladatai vannak következő évben az adott munkavállalónak és mit kell tudnia ebben az esetben, ha a munkáltató nem magyar.”

Ne ijedjünk meg tehát attól, ha év végén kell állást keresnünk, hiszen nem nehezebb, csak hosszabb átfutási idejű ilyenkor a folyamat, illetve mindig adódhatnak olyan lehetőségek, amikor egy nem várt időszakban válik szükségessé egy cég bővítése. Legyünk nyitottak az új dolgokra, kövessük a mai trendeket akár önéletrajz, akár az álláskeresés megközelítése szempontjából és mindig legyünk tájékozottak a ránk vonatkozó szabályokkal kapcsolatban.

Készítette: Balogh Emese

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala