Hetente jelentkező cikksorozatunkban egy gyors és hatékony szemléletet osztunk meg olvasóinkkal, melynek fókuszában az áll: nincs két ugyanolyan karrierút, két egyformán jó döntés, hiszen teljesen egyforma személyiségek sem léteznek. Mindannyian mások vagyunk, valamiben különbözünk, valamit másképp gondolunk és teszünk. De egy dolog ugyanúgy érvényes mindegyikünkre: ha a feladataink teljesíthetetlenek, ha úgy érezzük, képtelenek vagyunk megbirkózni a nyomással, és ez tartósan így is marad, akkor minél gyorsabban új állást kell találnunk.

7x1 jel, hogy a feladataink teljesíthetetlenek:

1. Gyakran előfordul, hogy nem tudjuk tartani a határidőket.

2. Folyamatosan gyomorgörcsünk van. Már reggel, ébredéskor is rögtön arra gondolunk, mennyi minden vár ránk.

3. A napi 8 óra alatt sosem tudjuk elvégezni a feladatainkat.

4. Nincs idő új ötletekre, alkotó feladatokra, nem tudjuk felülről szemlélni a munkánkat, és a folyamatos mókuskerékben való zakatolásból állnak a napjaink.

Álláskeresés: 7x1 jel, hogy a feladataink teljesíthetetlenek

5. A szabadidőnk, a feltöltődésünk idejét csökkentjük vagy szüntetjük meg a feladataink befejezésének érdekében.

TÖBB MINT TIZENEGYEZER MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁS ITT! SZEMEZGESSÜNK BELŐLÜK!

6. A vezetőnk nem partner a kiegyenlített leterheltségben: vagy nem is észleli a helyzetet, vagy nem akar, illetve nem tud ezzel foglalkozni.

7. Hibázunk a munkánk során, pedig minden tőlünk telhetőt megteszünk a minél jobb eredmény érdekében. És ebből akár még anyagi kárunk is származik.

MIT ÉRDEMES TENNÜNK, HA A FENTI JELEKET TAPASZTALJUK?

- Egyeztessünk a vezetőnkkel a leterheltségünk átalakítása érdekében, és alternatívákat is kínáljunk erre.

- Jelentkezzünk házon belül egy másik részleghez vagy éppen a csoportunkon belül egy másik pozícióra.

- Ha további érdekeltségekkel (például leányvállalatok, vidéki telephelyek) is rendelkezik a munkahelyünk, akkor vegyük fel a kapcsolatot az ottani HR-es munkatársakkal, és érdeklődjünk a szabad pozíciókról.

- Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről.

- Ha eddig nem tettük meg, akkor itt az idő aktualizálni az önéletrajzunkat! Megbízható segítséget itt találunk: ezzel a díjnyertes önéletrajz-készítő alkalmazással most ITT könnyedén összeállíthatunk egy hatékonyabb pályázatot. Letölthető önéletrajz mintákat pedig ITT találunk!

- Lépjünk még egy szinttel feljebb: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Minden azon múlik, hogyan állunk a dolgokhoz. Éppen ezért ne feledjük: ha úgy érezzük, ha túlságosan leterhelnek bennünket, tegyünk ellene és aktívan keressük a megoldásokat.

A legfontosabb, hogy ne tétlenkedjünk! Ugyanis sosem dőlhetünk hátra száz százalékosan. Akkor se tegyük ezt, ha ideiglenesen változnak a munkakörülményeink, és egyelőre minden rendeződni látszik. Mindig tartsuk a szemünket a friss álláslehetőségeken!

A fentiekkel felvértezve magunkat nézzünk körbe ITT és ITT is!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkahely, feladatok, álláskeresés