Álláskeresés 2.0 - Az öt legfontosabb szabály

Nemzetközi és hazai szakértők is egyetértenek abban, hogy a sablonos álláskeresési módoknál minden hatékonyabb. Az elmúlt években a kapcsolati háló jelentősége felértékelődött, gondoljunk csak a közösségi oldalak és az online kapcsolatteremtés előtérbe kerülésére. Kettő-pont-nullás megoldásokkal szembesülünk, vagyis a digitális kommunikáció egy mélyebb szintjén vagyunk, ahol nincs pardon vagy magyarázkodás az esetek többségében. Minden azonnal látható és értékelhető: milyen fotókat töltünk fel, milyen rajongói táborba sorolunk be, vagy éppen milyen stílusban kommentezünk egy-egy aktuális hírt vagy eseményt.

Dan Schawbel, én-márka szakértő szerint az álláskereső portálok folyamatos böngészése mellett legalább ilyen kiemelt teendője egy munkát keresőnek, hogy minden lehetséges találkozási felületen a lehető legjobb benyomást keltsük magunkról.

"A toborzó cégek ugyanis kockázatkerülők - taglalja a szakember - ami azt jelenti, hogy nem szívesen állnak velünk szóba ajánlás nélkül. Éppen ezért többet árt, mint használ, ha vaktában küldözgetjük az önéletrajzunkat és közben azért imádkozunk, hogy a többezer jelentkező közül felfigyeljenek ránk."

Nézzük, mit ajánl a szakértő ehelyett! Az 5 legfontosabb szabály álláskeresőknek:

1. Közösségi profilunk legyen pontos és megbízható!

Az első benyomások ma már korántsem a személyes találkozókon alakulnak ki. Személyes márkánkra bárki rákereshet az interneten, különösen a közösségi hálókon. Ha egy toborzásért felelős menedzser valamelyik profilunkat pontatlanul vagy régi adatokkal kitöltve találja meg, lehet, hogy nagy lehetőséget szalasztunk el.

Ugyanis ha nem vagyunk elég következetesek a közösségi profilunkkal kapcsolatban, hanyag és gondatlan munkavállaló benyomását keltjük. Nem jó érv ebben az esetben az, hogy túl sokat dolgozunk és nincs időnk például a Facebookon szórakozni. Meglepődnénk, ha tudnánk arról, hogy szinte minden állásinterjú előtt ránéznek a jelöltek profiljára is! Töltsük ki alaposan és részletesen adatlapunkat, legyen makulátlan és attraktív!

Álláskeresés 2.0 - Az öt legfontosabb szabály

2. A kapcsolatépítést kezdjük el időben!

Mindenki ismeri a közmondást: bajban ismerszik meg a jó barát. Az online közösségi hálókra ez úgy igaz, hogy nem létező barátaink a bajban ismerszenek meg. Vagyis ha kialakult kapcsolatrendszer nélkül próbálnánk közösségi üzeneteket szétküldeni, joggal kételkednének hitelességünkben mások.

Ha ismeretlen emberekkel lépünk kapcsolatba, akkor önéletrajzunk nagyobb eséllyel landol a szemetesben. Ha azonban már jóval az álláskeresés előtt kiépítettük kapcsolatrendszerünket, barátaink, ismerőseink sokkal szívesebben fognak segíteni.

3. A céljainknak megfelelő cégeket és azok munkatársait célozzuk meg!

Felesleges időtöltés a lakókörzetünkhöz tartozó minden egyes cégnek önéletrajzot küldenünk. Az esetek nagy részében meg sem felelünk a cég és a pozíció által támasztott követelményeknek, így a vaktában kiküldött önéletrajzokat általában senki sem méltatja válaszra.

Sokkal jobban járunk, ha szűkebb körben végzünk egy kis kutatómunkát. Keressük meg a lakóhelyünk közelében azokat a cégeket, amelyeknek szívesen dolgoznánk, és ne csak a HR-esekkel vegyük fel a kapcsolatot, hanem néhány ott dolgozóval is! Használjuk a közösségi hálók kereső funkcióját, és keressünk rá a minket érdeklő cégnévre és titulusokra.

4. Vegyük fel a kapcsolatot közvetlenül a toborzásért felelős személlyel!

Az álláskeresők általában abban a hitben élnek, hogy a megkívánt udvariassági szabályok szerint e-mailben kell elküldeniük önéletrajzukat a menedzsereknek. Nekünk viszont ne legyenek illúzióink! A kiválasztási szakemberek naponta több száz jelentkezőtől kapnak önéletrajzot, és se idejük, se energiájuk, hogy alaposan átnézzék ezeket.

A közösségi hálók segítségével azonban gyors párbeszédet kezdeményezhetünk velük, ami sokkal hitelesebb benyomást is kelt. Nem kínos vagy tolakodó így megközelíteni a HR-eseket, aki örömmel végzi a munkáját, szívesen veszi megkeresésünket, hiszen időt és energiát spórolunk neki ezzel.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

5. Legyünk őszintén érdeklődőek és kezdeményezők!

Kivel beszélgetnénk szívesebben egy konferencia kávészünetében vagy egy focimeccsen: valakivel, aki lélegzetet sem véve egyfolytában magát dicséri, vagy egy olyan emberrel, aki kérdéseket tesz fel, és szinte elkényeztet minket a figyelmével?

Azok az emberek, akik őszintén és szenvedélyesen érdeklődnek adott cégek, emberek vagy pozíciók iránt, sokkal nagyobb eséllyel találnak maguknak állást, még akkor is, ha nem megfelelően kvalifikáltak. Beszélgetőpartnerünk - beleértve az online párbeszédeket is - rögtön megérzi, ha érdeklődésünk valódi, és ő is nyitottabbá válik.

Azt azonban ne várjuk, hogy azonnal learathatjuk a babérokat, és rögtön felajánlanak nekünk egy pozíciót e-mailben. Inkább gyűjtsünk be minél több információt, és tegyük meg a fenti legfontosabb lépéseket, ha szeretnénk megkapni egy ígéretes állást!

Forrás: Dan Schawbel: Én 2.0, HVG Kiadó.

Készítette: S. G.

Címkék: álláskeresés, közösségi média, kapcsolatépítés, márka