Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

„Elég gyorsan be tudok állni az adott feladatba, engem nem kell betanítani annyi mindenre, mint egy juniort osztotta meg velünk nemrég a negyvenéves Rita, aki már 15 éves gyakorlattal rendelkezik, és jelenleg felsővezetői asszisztensi állást keres. -Van kapcsolatrendszerem, tudom, kit kell hívni, jól beszélek angolul, empatikus vagyok, felelősségteljes, megbízható, tapasztalt. Nincs mellettem vesztesége a cégnek, nem úgy, mint egy kezdőnél.”

Mégis, mennyit nyom a latban a szakmai tapasztalat a HR-esek szemében?

„Ebben nem lehet teljesen általános érvényességű szabályt követni – avat be a kiválasztási szempontokba Katalin, aki egy nagyvállalat HR business partnere. –Minden állás más és más lehet, ezért egyénileg is mérlegelnünk kell az illető jellemzőit. Mindent, amivel rendelkezik, és amilyen potenciálok rejlenek még benne. A szakmai tapasztalat természetesen egy fontos jellemző, az előszűrésnél van jelentősége. Az tény, hogy állásinterjút szinte csak azokkal beszélek meg, akik megfelelnek a kiírásnak ilyen téren is. De van egy kivétel is, elmesélem. Találkoztam már olyan agilis és gyors felfogású pályakezdővel, akit felvettünk egy 3-5 év szakmai tapasztalatot feltételező projektmenedzseri pozícióba. Korábban már megismertem őt egy junior állás kapcsán. Akkor nem őt választottuk, de bekerült az adatbázisba, később eszembe jutott és behívtam. Jó ötlet volt, be is vált."

Állásinterjú: mennyire fontos a szakmai múlt?

A kiválasztási szakembertől megtudtuk azt is, hogy érdemes figyelemmel kísérni a lehetőségeket hétről-hétre még akkor is, ha jelenleg nem váltanánk új munkahelyet. Ha pedig éppen új állásra vadászunk, akkor folyamatosan monitorozzuk a szóba jöhető álláslehetőségeket. Ehhez adunk most segítséget olvasóinknak.

Íme, ezek a legfrissebb lehetőségek a szakmai tapasztalat alapján:

-          Pályakezdőknek ajánljuk az itt található, több mint 3.000 álláslehetőséget, ahol a tapasztalatszerzés sokféle izgalmas területen zajlik. Néhány konkrétum a több ezer állásból:

o   Telefonos értékesítő munkatárs,

o   Beszerzési projekt asszisztens,

o   Üzleti elemző munkatárs,

o   Payroll Trainee,

o   Német nyelvű ügyfélszolgálati munkatárs,

o   Junior IT System Administrator, stb.

-          Ha 1-3 év szakmai tapasztalattal rendelkezünk, akkor most közel 4.000 állás közül szemezgethetünk, például:

o   eladó,

o   területi képviselő,

o   installációs mérnök,

o   hegesztő,

o   szakács,

o   pultos,

o   üzletkötő-fuvarszervező, és így tovább.

-          Amennyiben már 3-5 év munkatapasztalat van a hátunk mögött, akkor ezek az állások várnak ránk többek között:

o   raktárvezető

o   Sales Manager

o   területi vezető,

o   értékesítési vezető,

o   vendéglátó vezető,

o   frontend fejlesztő,

o   fodrász, stb.

             Állásinterjú: mennyire fontos a szakmai múlt?             

-          Nagyra értékelik tudásunkat, ha már 5-10 évet dolgoztunk a szakmánkban. Íme, erre vonatkozóan néhány kiemelt álláslehetőség:

o   minőségügyi rendszermérnök,

o   Global Category Manager,

o   projektvezető mérnök,

o   főkönyvelő,

o   ügyvezető igazgató, stb.

-          Ha igazán szenior hátterünk van, azaz több mint 10 éve a pályán vagyunk, akkor ezeket a lehetőségeket érdemes átnézni.

És ne feledjük azt sem: naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most! Vagy éljünk a legújabb fejlesztéssel: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való új állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

 

 

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláslehetőség, fizetés, karrier, pályakezdő, szenior, junior