A fiatalok hajlamosak arra, hogy elhagyják az országot és külföldön próbáljanak szerencsét. A szolgáltató központok (shared services center - SSC) komoly karrierutat kínálnak számukra, amiért megéri itthon maradni – hívta fel a figyelmet Balázsik Péter főszervező a GWS Hub és a Magyar Outsourcing Szövetség közös rendezvényén, a Next Generation Shared Services Dayen. "Azzal a céllal indítottuk útjára a kezdeményezést, hogy megismertessük és vonzóvá tegyük a shared services szektort a magasan képzett, nyelveket beszélő fiatalok számára” – hangsúlyozta.

A több mint két évtizedes tapasztalatnak köszönhetően Magyarország mára érett, jól bevált SSC lokációnak számít, ahol az üzleti szolgáltató központok egyre komplexebb, magasabb hozzáadott értékű tevékenységet folytatnak – mondta Kis Tünde, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) befektetésösztönzési főosztályvezetője.

A beruházások növekvő arányban valósulnak meg Budapesten kívül is, a nagyobb vidéki városok egyetemeiről kikerülő fiatal, motivált munkavállalókra alapozva. A jövőben ezen kedvező folyamatok további motorja lehet az egyedi kormánydöntésen alapuló (EKD) támogatási rendszer, hiszen a fővárostól távolodva egyre magasabb arányú állami támogatás adható a beruházásokhoz - tette hozzá Kis Tünde.

Válogathatnak az állások között a jelentkezők

A magas hozzáadott értékű tevékenységi köröknél már nem a munkáltató választ, hanem a pályázó válogat a vállalatok között. Mazsaroff Kata, a Colliers International szakértője szerint a megfelelő lokáció kiválasztása és az irodatér-tervezés meghatározó eleme a vállaltok HR-stratégiájának és a munkavállalói elégedettség növelésének.

Akik válogathatnak az állásajánlatok között

Íme az állások

- Az üzleti szolgáltató központok összes állásajánlata itt található!

- A Budapesten működő szolgáltató központok aránya a legnagyobb, Fejér és Hajdú-Bihar megyében is sok állást kínálnak.

- Egyetemi vagy főiskolai diplomás dolgozókat keresnek, ám rengeteg állást kínálnak középfokú végzettségűeknek is. 

- Informatikai gyakorlattal ilyen állásokat találhatunk.

- Értékesítési területre is várnak jelentkezőket.

- A folyékony, tárgyalási szintű angoltudás kötelező, a másik legkeresettebb nyelv a német.

- Előnyt jelent egy második nyelv ismerete, főleg ha az egy ritkább, különlegesebb nyelv, mint például az arab, a cseh, a héber, a koreai, a portugál, a török vagy a svéd.

- Felső vezetőt és csoportvezetőt is keresnek a munkaadók.

- Hirdetnek pozíciókat gyakornokoknak.

- Részmunkaidős állásokat is kínálnak.

- Időszakos munkát is vállalhatunk az SSC-knél.

Felértékelődik a munkáltatói márka

2016 láthatóan az employer branding, azaz a tudatos munkáltatói arculatformálás éve. Veres Rita, az Aon Hewitt ügyvezető igazgatója bemutatta, hogy a megváltozott munkaerőpiaci körülmények sokkal élesebb versenyre késztetik a munkáltatókat, ami azt is jelenti, hogy új, a megszokottaktól eltérő stratégiát kell kidolgozniuk.

A munkavállalót érdekli, hogy milyen emberek dolgoznak az adott munkahelyen, kik lehetnek a kollégái, milyen hangulata van az irodának. Ma már átláthatóbb a munkakeresési folyamat, nehezebb a cégeknek a valóságot álcázniuk. A közösségi oldalakon könnyen találni olyan ismerőst, aki már dolgozott az adott vállalatnál. Ezért is fontos az, hogy a cégek nyissanak, és azt mondják: nincsenek titkaim.

A Munkatársaim.hu erre pont megfelelő: regisztráljunk, és azonnal megtudhatjuk, mi a dolgozók véleménye az egyes munkáltatóról!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: álláskeresés, állásajánlat, SSC, szolgáltató központ