Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Bármivel is foglalkozunk, ahhoz, hogy lelkesedésünk, kitartásunk hosszú ideig fennmaradjon, célokra és eredményekre van szükségünk. Akár a hétköznapi feladatainkról, akár egy tanfolyam elvégzéséről, esetleg egy fogyókúráról van szó, sikerre kell hangolnunk a gondolkodásunkat. Gyakorlat teszi a mestert, de szerencsére sokkal könnyebb dolgunk van, mint hinnénk: Ilona Bürgel karrier coach bevált tanácsai következnek.

1. Csak pár perc

Rengeteg feladatunk van egy-egy munkanapon. Ezek egy része gondolkodást, előkészítést, egyeztetést, azaz több időt kíván, az elintézendők nagyobb hányada viszont ennél egyszerűbb, és gyorsan kipipálható. Ha egy teendő csupán két-három percet vesz igénybe, intézzük el azonnal! Természetesen, ha épp egy fontos és sürgős feladat kellős közepén járunk, ne szakítsuk félbe újra és újra, azonban amikor végeztünk, érdemes az apróbb munkáknak, mint egy számla elutalása, egy email megírása, egy dokumentum kinyomtatása mihamarabb a végére járnunk. A lényeg, hogy ne görgessünk magunk előtt sokáig egy-egy ilyen feladatot, és ne hagyjuk feltorlódni ezeket, mert nyomasztóan hatnak ránk és elégedetlenné tesznek bennünket.

A siker mindenkinek jár! - munka, célok, siker

2. Jól vagy sehogy

Soha ne legyünk önmagunk ellenségei! Hogyan is értjük ezt? Talán ismerős a helyzet, amikor a főnökünk, ügyfelünk kér tőlünk valamit, de épp nem találjuk a szükséges kimutatást, jegyzőkönyvet, szerződést. A magyarázat egyszerű: mert nem tettük a helyére, nem a megfelelő néven mentettük el, vagy nem intéztünk el egy aláírást. Tanuljunk a hibánkból (vagy szerencsés esetben másokéból), és ne végezzünk félmunkát. Ezek az egyszerű teendők lényegtelennek tűnhetnek, főleg, ha sokszor kell hasonlót elintéznünk, de értékes perceket nyerhetünk velük egy fontos helyzetben, és még a rólunk alkotott képhez is sokat hozzátehet, ha azonnal tudunk reagálni egy kérésre.

3. Az a célom, hogy…

Beszéljünk a céljainkról: ha rendszeresen és örömmel tesszük ezt, az arról árulkodik, hogy lelkesek és elkötelezettek vagyunk. Ha azonban kételkedünk a megvalósításában, valószínűleg egészen másképp fogalmazunk majd. Amennyiben tudjuk, mit szeretnénk elérni, érdemes írásban is rögzítenünk a szükséges lépéseket, így ugyanis a váratlan akadályok sem fognak eltántorítani bennünket. Lényeges azonban, hogy ne csak a végállomást, az oda vezető utat is élvezzük, és boldogságunkat ne a valaha elérendő eredményektől tegyük függővé, koncentráljunk arra, amiben most részünk van.

4. Arany középúton

Az állandó elégedetlenség a sikerélmény gyilkosa. Ha túl nagy mérföldköveket, irreálisan rövid határidőket jelölünk ki magunknak, az nem csak motiválatlanná tesz bennünket, de az önbizalmunkat is rombolja. A fejlődés mindig a komfortzónánkon kívül kezdődik, de olyan célokban érdemes gondolkodnunk, amelyek kellően vonzóak számunkra, és egyben kivitelezhetőek is. Haladjunk lassabban, de biztosabban, ahelyett, hogy fél úton feladnánk. Amennyiben szükséges, nyugodtan tervezzünk újra: változtathatunk a célunkon, vagy azon a módon is, ahogy el fogjuk érni azt. A lényeg, hogy higgyünk magunkban, és mindig tegyünk valamit a vágyainkért.

5. Van ok az ünneplésre

Sokan hiszik úgy, hogy az eredmények csakis fantasztikusak, látványosak, hangzatosak lehetnek, és kizárólag akkor van okunk örülni, ha letettük a nyelvvizsgát, elnyertük a munkát, megkaptuk a kinevezést, megkötöttük az üzletet, elindítottuk a vállalkozásunkat. Ez azonban tévedés! Amikor sikerről, jó teljesítményről beszélünk, gondoljunk az egészen hétköznapi helyzetekre is, amelyeket hajlamosak vagyunk lekicsinyelni, vagy magától értetődőnek venni. Nézzünk rá olykor más szemmel is a napjainkra, és jegyezzük fel magunknak a legapróbbnak tűnő kihívást, amit teljesítettünk, konfliktust, amit megoldottunk, megbeszélést, amelyen igazán meggyőzőek voltunk, vagyis mindent, ami a személyes fejlődésünkről, kitartásunkról, szakmaiságunkról tanúskodik. Bátran dicsérjük meg magunkat, és a jutalmunk is megérdemelt. 

Próbáljuk ki a fentieket néhány napig, és vegyük észre mindazt, amiben jók vagyunk. Gyorsan kiderülhet, hogy sokkal többet teljesítünk, mint azt általában magunkról gondoljuk. Ha jelenlegi munkánk nem ad teret képességeink kibontakoztatására, ne habozzunk, találjuk meg minél hamarabb a nekünk való állást: több mint 11000 lehetőség körül válogathatunk, vagy kereshetünk személyre szabott beállításaink alapján is. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet, valamint Facebook értesítést, és ha önéletrajzunkat is feltöltjük ide, a munkáltatók is könnyedén ránk találhatnak.

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, célok, siker, hozzáállás