A külföldön töltött időszak főként akkor segíthet az elhelyezkedésben, ha a pályázó tételesen be tudja mutatni, hogy mit tanult, milyen feladatokat végzett és milyen készségeket sajátított el a nemzetközi környezetben - hangzott el a Tempus Közalapítvány sajtóreggelijén. Ebben nyújtanak segítséget az Europass dokumentumok, amelyek a különböző országokban szerzett tapasztalatok összehasonlíthatóságát segítik.

Könnyebb az összehasonlítás

Az Europass önéletrajz az egyik legnépszerűbb dokumentum Európában: 2005-ös bevezetése óta csaknem 25 millióan töltötték le. A Nemzeti Europass Központot működtető Tempus Közalapítvány adatai szerint itthon 10 álláskeresőből 4,2 ezt a formátumot használja, és tavaly 423 ezer magyar álláskereső töltötte ki az Europass önéletrajzot. Ezzel Európa-szerte az ötödik helyen állunk a felhasználás tekintetében.

Az Európa minden országában használt és elismert Europass önéletrajznak, nyelvi útlevélnek, oklevélmellékletnek, bizonyítvány-kiegészítőnek és mobilitási igazolványnak óriási szerepe van az itthon vagy külföldön történt szakmai tapasztalatszerzés bemutatásában. Használatuk megkönnyíti a HR-esek dolgát, mivel az egységes és könnyen áttekinthető dokumentumok lehetővé teszik a beérkezett pályázatok összehasonlítását is.

A cégek is kedvelik az Europass önéletrajzot - mondta Szabó Csilla, a Nemzeti Europass Központ koordinátora. 62 cég részvételével végzett kutatásukból kiderül, hogy a munkáltatók 60 százaléka pozitívan áll az ilyen típusú pályázatokhoz, mivel átlátható, jól strukturált formátumnak tartják.

Idén megújult formátummal mutatkozott be az Europass önéletrajz: átláthatóbb grafikai megjelenítés, letisztultabb forma és felhasználóbarát kitöltés jellemzi. Emellett új fejlesztésként megjelent az Európai Készségútlevél is, amely elektronikus mappaként egy fájlba összesítve segít rendszerezni a különféle dokumentumokat (diploma, munkáltatói vagy tanári ajánlások, nyelvvizsgák), amelyek alátámasztják az önéletrajzban feltüntetett tapasztalatokat, készségeket

A tartalom alapján döntenek a munkaadók

A munkahelyi kiválasztásnál ugyanakkor az önéletrajz tartalma a döntő. Fontos, hogy minden releváns információ bekerüljön a dokumentumba, és ha az állásra jelentkező Erasmus vagy Leonardo programban is részt vett, az mindenképpen pozitívumnak számít - emelte ki Filáj Gábor business coach. Sok esetben ugyanis a cégek elvárják, hogy a pályázóik rendelkezzenek szakmai tapasztalattal, és az Europass formátum ennek bemutatására kiválóan alkalmas.

A tapasztalatok alapján a nemzetközi környezetben végzett szakmai gyakorlat mind az Erasmus, mind a Leonardo program esetében előnyt jelent az álláskeresésénél. Ezek a fiatalok könnyebben alkalmazkodnak és magabiztosabbak, ami segíti az elhelyezkedésüket. A külföldi gyakorlat a fiatalok pályaorientációjára is jelentős hatással van, a hazai követelményeket meghaladó nemzetközi trendek elsajátítása pedig különösen motiváló lehet a számukra - a leendő munkáltató számára ez valódi értéket jelent.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Bokodi Szabolcs felsőoktatási programvezető elmondta, hogy egy európai felmérés szerint az átlaghoz képest másfél-két hónappal rövidebb idő alatt találnak munkát azok a fiatalok, akik külföldi tapasztalattal rendelkeznek. A programban való részvételhez a feltételek adottak és ezzel évente több mint 4300-an élnek is.

A vendéglátós diákok körében a legnépszerűbb

Balla Ágnes, a Tempus Közalapítvány szakképzési csoportjának vezetője hozzátette: a szakközép- és szakiskolások esetében legtöbben a vendéglátás és az idegenforgalom területéről mennek külföldi szakmai gyakorlatra, de nagyon népszerűek a műszaki és a mezőgazdasági területek is a Leonardo programban.

Ezek az utak megerősítik a fiatalokat a szakmaválasztásban és új technológiák megismerésére adnak lehetőséget. A program hasznosságát bizonyítja, hogy az ösztöndíjasok 80-90 százaléka használja az Europass dokumentumokat a megszerzett ismeretek bemutatására, hogy ezzel is növeljék munkaerő-piaci esélyeiket.

Készítette: Durbák Ildikó