Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Aki dolgozott valaha, annak jó eséllyel volt már főnöke. És akinek volt főnöke, azzal előfordulhat, hogy volt már Rossz Főnöke is. De milyen egy vérbeli rossz főnök? Hátráltat, keresztbe tesz, megkeseríti a hétköznapokat és ha teheti, akár még a nyaralásunkat is! Nemhogy fizetésemelést, de néha még a fizetésünket sem várhatjuk tőle, viszályokat szít és lesben állva várja, hogy a legapróbb hibát vétsük - és akkor aztán rögtön lecsap. Nem csoda, ha a filmeseket és tévéproducereket is izgatja a munkahelyi diktátorok témaköre: számtalan kasszasiker épít a rossz főnök karakterére! 

 

A (divat)diktátor

 
Mindenki azt hitte, hogy Az Ördög Pradát visel Mirandájával kezdődik a lista, ugye? Így is lett! Ha van főnök, akit még a munkába állás pillanatában érdemes lett volna ott hagyni, az a Runway főszerkesztője! Minősíthetetlenül viselkedik az alkalmazottakkal, ha épp nem nézi levegőnek őket, személyes ügyintézésre kötelezi őket bőven munkaidőn túl, és esze ágában sincs a lehetetlen kéréseket legalább kedvességgel tálalni. Igazi kiállhatatlan karakter. 
 

A kapzsiság megtestesítője

 
Második helyezettünk Gordon Gekko a Tőzsdecápákból. A Michael Douglas által életre keltett pénzéhes bróker minden áron megszerzi, amit akar. "A kapzsiság jó"- nem is várhatunk túl sokat egy olyan főnöktől, akinek ez a jelmondata. Ja, de azt biztosan, hogy mindig a saját érdekeit nézi majd és átgyalogol az alkalmazottakon, ha úgy látja jónak. 
 

A kellemetlen kábszeres

 
Bobby Pellit a Förtelmes főnökökből - hát ő kötelező ebbe a listába. Ki ne gyűlölne egy olyan kokainmámorban lebegő főnököt, aki elherdálja a cég pénzét, kirúgja a dolgozókat, majd csődbe viszi az egész vállalkozást? Míg a többieknél legalább egy apró morzsányi szimpátiát érezhetünk a főnök iránt, nála ez fel sem merül: tehetségtelen, érdektelen és rosszindulatú. Colin Farrell, a Bobby-t játszó színész egyenesen rajongott a figuráért: mint mondta, nagyon ritka, hogy egy színész ennyire vegytisztán undorító alakot játszhasson.
 
Pályamódosítás
 

 

A faragatlan főorvos

 

Bár nem film, hanem sorozatszereplő, Dr. House-nak minden áron szerettünk volna helyet szorítani ebben a listában. A ritka betegségekre specializálódott orvos-zseni hiába nyeri el minden részben a rajongásunkat egy-egy frappáns megoldással, nyers modora és következetlen főnöki stílusa miatt képtelenek lennénk a csapatában dolgozni. Olyan elviselhetetlen a cinizmusa és a rosszindulata, hogy a sorozat egy pontján az orvosai gyakorlatilag magára hagyják.

 

A hivatali patkány

 

Az irodai munkák legmélyebb bugyraiból küldték nekünk a Hivatali patkányok Bill Lumbergh-jét, aki annyira megkeseríti számtalan alkalmazottja életét, hogy egyikük még (rém)álmodik is vele. A robot üzemmódban végzett értelmetlen feladatok és a főgenya hajcsár főnök ebben a kombinációban egy kultvígjátékban teljesedik ki: irodai dolgozóknak kötelező néznivaló!
 
Saját főnökünkre ismertünk a leírások alapján? Van, amikor nem érdemes a  hibát magunkban keresni, és civilizált megoldásokat keresni: lehet, hogy itt az ideje a váltásnak! 

A Profession oldalán pillanatok alatt beállíthatjuk a saját kompetenciáinknak megfelelő keresési szűrőfeltételeket és feltölthetjük az erősségeinket kidomborító szakmai önéletrajzunkat, így a munkaadók is könnyen ránk találhatnak. Hírlevél, vagy  Facebook értesítés révén, mindig frissen értesülhetünk a nekünk való álláslehetőségekről.

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala