Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Leitz, amely az Esselte Corporation irodaszer gyártónak az innovatív irodaszer márkája, folyamatosan a jövő munkahelyeit és a dolgozók jövőbeni munkavégzési szokásait kutatja és próbálja előrejelezni. A legújabb, a „Designnal a jobb munkáért” című tanulmányában a design valódi működését és szerepét elemzi vállalati környezetben, magyarázza Kӓfer Gábor, az Esselte Kft. ügyvezető igazgatója.

A design hatása a vállalkozásokra

Mivel a designnak egyre fontosabb szerep jut a vásárlói döntések hátterében meghúzódó fogyasztói igények megértésében, és az ezekre választ adó, különböző megoldások kidolgozásában, ezért egyre nagyobb mértékben válik az új vállalkozások központi elemévé.

A „design gondolkodás” arról szól, hogy az ügyfél szemszögéből kell látni a dolgokat. Az ilyen koncepcióval működő vállalkozások a design alapelveit használják útmutatóul ahhoz, hogy miként szervezzék tevékenységüket, és milyen módon közelítsék meg a piacot.

Ahelyett, hogy közvetlenül a folyamatokra vagy a termékekre összpontosítanának, a vállalatot inkább az ügyfél köré tervezik, biztosítva ezáltal, hogy az összes ügyfélkapcsolati ponton – akár a valóságban, akár az online világban – ugyanazt az élményt közvetítsék.

Ezáltal pedig a cég nemcsak kimagasló teljesítményt nyújt, de tevékenységével jobban is illeszkedik a meglévő és látens igényekhez, végeredményben pedig ügyfeleinek hosszú távon is egyre tökéletesebb ügyfélélményt biztosíthat.

A design szerepe a sikerben

A számok alátámasztják, hogy ez az újfajta megközelítés jót tesz az üzletnek. 2014-ben például a Design Management Institute (a design menedzsmentet felügyelő legfőbb nemzetközi szervezet) összehasonlította a „designcentrikus vállalatok” vagyonát az S&P tőzsdeindexszel. Az eredmény 200%-os többletet mutatott ki.

„A designcentrikus vállalkozások felemelkedése és sikere tehát egyre inkább arra ösztönzi a szervezeteket, hogy minden eddiginél komolyabban fejlesszenek” – teszi hozzá Kӓfer Gábor.

   A design hatásai a jövő munkahelyeire   

A design ereje az élhetőbb munkahelyekért

A design azonban nem csak a vállalatoknak és ügyfeleiknek fontos. Például az egyesült királysági nonprofit szervezet, a Design Council 2015-ös tanulmánya szerint a jól megválasztott, minőségi design képes jobbá tenni az ott dolgozó emberek életét és a szervezetek működését. Továbbá segítségével kreatív munkaközösségeket lehet kialakítani.

Ha egy új helyre kerülünk, motivációnkat, jólét érzésünket, kedvünket nagyban fogja befolyásolni, hogy milyen környezet, milyen design, milyen közösségi tér vesz körbe bennünket. Nem mindenki olyan szerencsés, hogy prémium környezetben dolgozhat, de próbálkozzunk a kereséssel: böngésszük folyamatosan a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha tovább szeretnénk növelni esélyeinket, hogy ránk szabott munkahelyet találjunk, töltsük fel önéletrajzunkat, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést. A jó döntéshez minél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg.

Készítette: Sebők Viktória

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala