A családbarát munkahelyek a nyerők

A családbarát munkahelyek a nyerők

Nézzük a Profession.hu felmérésének részleteit!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az állásportál több mint 1000 internetezőt kérdezett meg a gyereknevelés és a munkahelyi kötelezettségeik viszonyáról. A kutatásból kiderült, hogy a dolgozók egyre tudatosabbá válnak a munka és a magánélet egyensúlyában, közel felüknél kiemelkedően fontos szempont egy állás kiválasztásánál, hogy az gyerekbarát.

A klasszikus sztereotípiák változatlanul jelen vannak a munkahelyeken is, az anyukák negyede például hátrányban érzi magát a gyermektelen kollégáival szemben a karrierépítésnél, míg az apukáknál ez a szám csak 13 százalék. A nők jelentősen többször viszik be a gyereküket a munkahelyre és az igényük is nagyobb erre, illetve a munkáltatójuk is elnézőbb, ha a gyerek betegsége miatt otthonról kell dolgozniuk.

A családbarát munkahelyek a nyerők - álláskeresés, részmunkaidő, családbarát

A dolgozó válaszadók egy harmada mondta, hogy munkahelyük biztosít egyszeri, Cafeteria elemként adható iskolakezdési támogatást és ugyanennyien kapnak családi üdülési támogatást, túlnyomó részben az állam által is támogatott SZÉP kártyával. Iskolai Erzsébet utalvány igénylésének lehetőségéről minden ötödik válaszadó számolt be.

10-ből 4 munkahelyen szokott lenni valamilyen ünnepi gyermek-program, családi napot a munkáltatók 30 százaléka szokott szervezni. Ennek ellenére a válaszadók 73% nem vitte még be soha a gyereket. Felüknél erre lehetőség sem lenne.

Lássuk, mely állások közül válogathatunk, ha szeretnénk kellő időt szánni családunkra is:

4 órás álláslehetőségekért ide kattintsunk.

6 órás állásokat itt találunk.

Az otthonról végezhető munkák közül itt választhatunk.

Az időszakos lehetsőségeket itt gyűjtöttük össze.

Ha más szempontok szerint keresnénk, használjuk személyre szabott beállításainkat.

Nézzük át a fenti lehetőségeket és küljük el jelentkezésünket minél több helyre. De ne álljunk meg itt, legyünk naprakészek, figyeljünk a legfrissebb állásokra, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést! Ha még nincs friss önéletrajzunk, a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával gyorsan elkészíthetjük. Amennyiben önéletrajz nélkül pályáznánk, próbáljuk ki a Mobilmunkát.

 Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, családbarát munkahely, részmunkaidő

 

További rövid hírek