Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Cikksorozatunkban sorra vesszük a munkakörönként legfontosabb felvételi szempontokat. Vagyis ezekkel a konkrét jellemzőkkel mindenképpen rendelkeznünk kell, hogy megszerezzük a megpályázott állást. Nézzük most a PR szakmában meghirdetett munkakörök elvárásait!

A 6 LEGFONTOSABB JELLEMZŐ, HA A PR SZAKMÁBAN HELYEZKEDNÉNK EL:

1. KIEMELKEDŐ KOMMUNIKÁCIÓS KÉSZSÉG

Ennél a munkakörnél toronymagasan ez a legfontosabb. Ez vonatkozik a szóbeli és írásbeli kifejezőkészségre egyaránt, ami a legtöbb munkaadó esetén nemcsak magyar, hanem angol nyelven is nélkülözhetetlen. Előnyt jelent az is számunkra, ha mondjuk külföldi kinttartózkodás során mélyítettük el nyelvtudásunkat, így leendő főnökünk számára ez azt is jelenti, hogy naprakész szókinccsel és eszköztárral bírunk. A kiváló prezentációs képesség és önmagunk, illetve a cége jó hírnevének menedzselése is ide értendő.

2. 360 FOKOS SZEMÉLYISÉG

A kiváló PR-munkatárshoz hozzátartozik az is, hogy legyen releváns szenvedélye, hobbija. Lehet ez a hírek rendszeres olvasása, kommentelése, ahogy a bloggerkedés, fórumozás is arra utal: nemcsak "egy" állást keres, hanem egy véleményvezér egyéniségről van szó.

3. ÜGYFÉLKÖZPONTÚSÁG

A kiválasztási szakemberek szerint a megfelelő PR munkatárs erősségei közé tartozik a konfliktuskezelés, az empátia, a tolerancia, a beleérző-képesség és a proaktivitás is, ezt foglalja össze ez a pont. Ebbe a halmazba sorolható a kiváló problémamegoldás, vagyis hogy mindig a továbblépésen legyen a hangsúly, és hogy csapatjátékos hozzáállással rendelkezzünk.

A 6 legfontosabb elvárás, ha a PR szakmát választjuk

4. RELEVÁNS PIACI ISMERETEK

Alapvetően fontos, hogy az állásra pályázó értsen gazdasági témákhoz, legyen átfogó ismerete, alapműveltsége, és a közéleti hírekkel is legyen képben. Ám ha mondjuk pályakezdőről vagy pályamódosító jelöltről van szó, még ennél is fontosabb a kíváncsiság és a tudásvágy.

5. EMPÁTIÁS KÉPESSÉG

A PR olyan embereknek való szakterület, akik ebben jól érzik magukat. Éppen ezért előfordulhat, hogy egy PR feladatokra összességében alkalmas személyt keresnek a kiválasztási szakemberek – mondjuk, a munkához való megfelelő hozzáállást, vagy az átlag feletti kommunikációs csápokat - és nem feltétlenül a tárgyi tudást vagy több éves szakmai gyakorlatot. Adjuk hát önmagunkat, és ne rejtsük véka alá eredeti gondolkodásmódunkat, vitázási képességünket sem!

6. ERŐS VÉNA A HÁTTÉRFOLYAMATOKHOZ IS

Ezekre gondolunk: hatékony munkaszervezés, pontos idő- és pénzgazdálkodás, a teljes projekt kézben tartása. Profin, precízen, felelősséggel kell kezelni ezeket a feladatot, ám ezek bizonyos mértékig tanulhatók, és a gyakorlat azt mutatja, hogy a legtöbb cégnél kiforrott folyamatok és előírások segítik a PR munkatársakat ilyen téren.

NÉZZÜK, MIT ÉRDEMES MÉG TENNÜNK, HA KERESSÜNK A NEKÜNK VALÓ ÚJ ÁLLÁST!

- Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről.

- Ha eddig nem tettük meg, akkor itt az idő aktualizálni az önéletrajzunkat! Megbízható segítséget itt találunk: ezzel a díjnyertes önéletrajz-készítő alkalmazással most ITT könnyedén összeállíthatunk egy hatékonyabb pályázatot. Letölthető önéletrajz mintákat pedig ITT találunk!

- Lépjünk még egy szinttel feljebb: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a Profession.hu oldalon regisztráltadatainkkal.

A legfontosabb, hogy mindig tartsuk a szemünket a friss álláslehetőségeken! És ne hagyjuk abba az álláskeresést még egy sikeres állásinterjú után se.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, állásinterjú, állásajánlat, PR