Közeledik az év vége, és sok esetben ez a pár hónap alatti munkavégzésünk a közelgő teljesítményértékeléseknél hangsúlyosabbá is válik. Amennyiben mi is hasonló cipőben járunk, és szeretnénk minél jobb megítélést elérni, próbáljunk ki egy jól bevált módszert. Ennek lényege, hogy újratöltjük magunkat még a feszített tempóban is, és pozitívabb egyéniséggel végezzük munkánkat. Érdemes kipróbálni, a következők szerint járjunk el!

9 pontban: így tölthetjük újra magunkat az év végi hajrában!

1. Legyünk eredetiek!

Vagyis törekedjünk arra, hogy ne mások megítélésétől függjön a viselkedésünk és a döntéseink.

2. Fogadjuk el magunkat úgy, ahogy vagyunk!

A tökéletességre való görcsös vagy éppen harcos igyekezet tönkreteszi az egyéniségek kibontakozását. Ezért inkább kössünk békét azzal, ha nem vagyunk mindenben kiválóak, viszont azokat a képességeinket emeljük ki, amiben igazán jók vagyunk.

3. Legyünk kitartóak!

Ne nyugodjunk bele abba, ha valami nem sikerül elsőre - vagy akár többszöri alkalommal. Sétáljunk egyet, várjunk kicsit, és frissebb gondolatokkal tekintsük át, mi lehetett a kudarc oka.

4. Sugározzunk jókedvet!

Ne gondoljuk, hogy csak az válik kiváló munkaerővé, aki gépiesen robotol, és közben elveszíti a humorérzékét vagy éppen alig mosolyog másokra. Ha kifejezetten jellemző ránk a pesszimizmus, akkor végképp itt az idő átlépni a napos oldalra: gondoljuk végig, mi mindenért lehetünk hálásak, ami jó és pozitív. És csak erre koncentráljunk.

9 tipp, hogy töltsük fel magunkat az év végi hajrában!

5. Ne kapkodjunk!

Ha minden nagyobb feladatra időben felkészülünk, kellőképp megtervezzük, megszervezzük, akkor nem kell az utolsó pillanatban kapkodnunk. Ezáltal csökkenthetjük - vagy akár teljesen el is kerülhetjük - a negatív stresszt a munkánk során, amely pozitívabb és higgadtabb kisugárzást kölcsönöz nekünk.

6. Gondolkozzunk kreatívabban!

Ne kövessük állandóan a kliséket, a bevett szokásokat, szabályokat - néha térjünk el ezektől, és keressünk új utakat.

7. Minőségi szabadidő!

A feltöltődés nagyon fontos szakasza életünknek, ne spóroljuk le ezt se. Töltsük meg tartalommal, úgy, ahogy nekünk a legjobb.

8. Csökkentsük a szorongást!

Amennyire csak lehetséges, zárjuk ki gondolatainkból az aggodalmat - lásd 4. pont is. Éljük át a nyugalmat, engedjük meg magunknak egy jól végzett feladat után a hátradőlést és az örömérzetet is.

9. Használjuk ki jól a munkaidőt!

Törekedjünk arra, hogy ne legyenek felesleges üresjárataink vagy éppen pluszköreink a munkavégzés során. Ennek érdekében tervezzük meg előre a napi, heti tennivalókat, és ütemezzük be, mire mikor kerítünk sort.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Gondoljuk át a fentieket, hogyan működik a jelenlegi munkakörünk esetében. Ám ha még nem a megfelelő helyen dolgozunk, vagy éppen álláskeresésben vagyunk, azt se feledjük: megoldás mindig van. Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! A sikeres álláskeresésben a kiváló önéletrajz is a segítségünkre siet, amelyet most ITT könnyedén összeállíthatunk a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával. Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről. Éljünk a lehetőséggel, turbózzuk fel álláskeresési eszköztárunkat, és keressünk nekünk való munkakört!

Munkalehetőségek nagy linkgyűjteménye:

vezető, menedzser, igazgató

adminisztráció, vezetőket támogató asszisztens

biztosító, bróker, banki munkatárs

egészségügyi technikus, nővér, gyógyszerész, dietetikus, terapeuta

építész, ingatlanos

értékesítő, kereskedő

termeléssel kapcsolatos munkakörök

HR-es, munkaüggyel kapcsolatos foglalkozás

programozó, informatikus, fejlesztő

IT üzemeltetés, telekommunikáció területe

ügyvéd, jogi tanácsadó

közigazgatási munkakörök

marketinges, médiás, PR-es

mérnök

mezőgazdasággal, erdőgazdálkodással, halászattal kapcsolatos foglalkozások

oktatás, tudomány, kutatás területe

pénzügyes, könyvelő

raktáros, szakmunkás

fizikai munkások, segédek

fuvaros, szállítmányozó, logisztikával foglalkozó munkatárs

ügyfelekkel, szolgáltatással kapcsolatos munkakörök

üzleti folyamatokat támogató munkatárs

vendéglátós, idegenforgalommal kapcsolatos munkakörök

Forrás: Brené Brown: Bátraké a boldogság, bookline kiadó

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkahely, karácsony, év vége, feladatok, kreativitás