Alig várjuk, hogy végre időpontot kapjunk, ám mégis előfordulhat, hogy keserű szájízzel, csalódottan távozunk az állásinterjúról. Kifaggattuk az álláskeresőket, kinek milyen negatív élménye volt a személyes találkozások során. Nézzük!

8 negatívum az állásinterjún - a pályázók szemével:

1. "Rezzenéstelen arccal beszélgettek velem, semmi pozitív, vagy negatív gesztus, fogalmam sem volt, hogy jól szerepeltem. Azt hittem, ennyi volt. De visszahívtak második körre is."

2. "Elcsúsztak időben, és fél órát vártam a megbeszélt időponthoz képest a recepción."

3. "Egy vezetői állásinterjúra érkeztem, fejvadász keresett meg, hogy eljönnék-e a jelenlegi munkahelyemről. Mondtam, nem, jól érzem itt magam, de addig erősködtek, hogy elmentem a találkozóra. Az interjúztató hölgy viszont nem volt túl elővigyázatos, és úgy jött le értem, hogy egyszerre le is kísérte az előttem lévő jelöltet. Mivel kicsi ez a szakma, ismertük is egymást... ez elég amatőr és ugyanakkor kellemetlen volt."

4. "Nem hiszem, hogy szívesen dolgoznék olyan cégnél, ahol a megkérdezésem nélkül letegeznek az első állásinterjún."

8 negatív élmény az állásinterjún

5. "Vannak idióta kérdések, ami szerintem már mindenkinek a könyökén jön ki, mint pl. mondjon három rossz tulajdonságot. Ezt sose fogom megérteni, miért tüntetném fel magam rossz színben az állásinterjún. Erre sose tudtam még frappáns választ kitalálni, és fel is bosszant, ha nekem szegezik a kérdést."

6. "A fizetési igény kifürkészését nem tartom túl korrektnek. Azt gondolom, a cég pontosan tudja, mennyi kerete van az új emberre. Az olyan állásinterjúkat a hátam közepére kívánom, ahol nekem kell megmondani előre, hogy mennyit akarok keresni."

7. "Szerintem a HR-esnek is fel kell készülnie a jelöltből az interjú előtt, nemcsak nekünk a cégből. De többször tapasztaltam, hogy szinte beesett az illető az időpontra, és az orrom előtt tanulmányozta át a CV-met, meg többször is rákérdezett olyanra, ami pedig bele volt írva."

8. "Hát, egyszer egy speciális brand manager állásra jelentkeztem. A kiválasztás több körben zajlott, az utolsó előtti körben munka-alkalmassági teszteket kellett megoldanom egy pszichológusnál. A kérdések között több felháborító is volt, pl. viselkedtem-e már szexuálisan botrányosan, illetve hogy hányszor megyek wc-re egy nap. No comment."

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Elképzelhető, hogy már mi is tapasztaltunk hasonlókat, és még az is megtörténhet, hogy a kiválasztási szakemberek nem véletlenül viselkedtek így. Ne feledjük: az is az interjúztatás része lehet, hogy bizonyos nyomás alatt, különböző stresszhelyzetet okozva hogyan reagálunk.

TÖBB MINT 10 000 MEGPÁLYÁZHATÓ FRISS ÁLLÁS ITT!

Mindenesetre a legrosszabb, amit tehetünk: ha abbahagyjuk az álláskeresést! Végül is: csupán egyetlen új munkahelyre vágyunk, nem? Mit számítanak azok a lehetőségek, amelyeket ugyan megpróbáltunk, de nem jött össze valamilyen oknál fogva? A lényeg: ha nem adjuk fel a reményt, akkor nyerni fogunk. Ne feledjük azt sem, hogy a sikeres pályázáshoz egy ütős önéletrajz is nélkülözhetetlen! Letölthető önéletrajz mintákat ITT találunk, a Profession.hu önéletrajz-készítőjét pedig ITT. Dobjuk be magunkat!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: állásinterjú, álláskeresés, HR, vélemény