Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv-k) jelentős hányadánál cserére szorul az informatikai géppark egy része, mivel a legrégebbi számítógépek életkora a 12 évet is eléri - többek között ez derült ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara legfrissebb felméréséből. Nézzük a legfontosabbakat!

Az informatikai audit a magyar kkv-k digitális felkészültségét, az informatikai eszközökkel és szolgáltatásokkal való ellátottságát vizsgálta, több mint 1300 cégvezetőt kérdeztek meg. Az MTI-hez eljuttatott összegzés szerint a vállalkozások nem használják tudatosan a digitális eszközök kínálta lehetőségeket, gyakran csak egy-egy részterületre fókuszálnak, ezzel pedig jelentős digitális hátrányba kerülhetnek európai uniós versenytársaikkal szemben.

Céges weboldallal ugyan már a cégek 80 százaléka rendelkezik, ugyanakkor annak tartalmát eseti jelleggel változtatják, így nem ritka, hogy még havi rendszerességgel sem frissülnek az információk rajta. Valamilyen webes értékesítési megoldást csupán a válaszadók töredéke használ. Adatbázist nagyon kevesen építenek, elektronikus hírlevelet mindössze 20 százalékuk küld vevőinek. Az MKIK döbbenetesen rossz eredménynek nevezte, hogy a magyar kkv-k kevesebb, mint egyharmada rendelkezik átgondolt adatvédelmi, biztonsági szabályzattal.

Rendszergazdákat keresnek

A vállalatok arra a kérdésre, hogy elsősorban milyen informatikai megoldást tartanának fontosnak a hatékonyság növelése és a munkafolyamatok optimalizálása érdekében, a legtöbb esetben valamilyen vállalatirányítási rendszert adtak válaszul. Jelenleg főként a pénzügy, számvitel, az értékesítés és a beszerzés, logisztika területén használnak vállalatirányítási (ERP) rendszereket, ritkán integráltan, a vállalkozás teljes működésére hangolva.

A fentiekhez kapcsolódóan azonban nemcsak az informatikai géppark fejlesztése és bővítése, hanem a hozzáértő szakemberek alkalmazása is egyenes következmény. A növekvő érdeklődés érzékelhető ezen az oldalon is, ahol jelenleg 77 álláslehetőség vár a rendszergazdákra!

Nézzünk ezek közül 8 kiemelt ajánlatot:

Helpdesk/Firstlevel support/Key user

IT rendszermérnök

Service Desk Agent with German knowledge

Exchange Alkalmazás Adminisztrátor (Budapest)

Informatikus-rendszergazda

PC üzemeltetési munkatárs

Junior és szenior Linux rendszergazda / rendszermérnök

Operátor

Gyorsan nézzük meg a lehetőségeket, szűrjünk rá a számunkra fontos szempontokra, és küldjük el a jelentkezésünket minden ígéretesnek tűnő hirdetésre. Ha pedig gondjaink vannak az önéletrajzunk megírásával, ne halogassuk tovább a befejezését! A sikeres álláskeresésben a tökéletes önéletrajz is a segítségünkre siet, amelyet most ITT könnyedén összeállíthatunk a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával.

De ne álljunk meg itt, keressünk álláslehetőségeket személyre szabott beállításaink alapján is.

 

 

 Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, szakma, rendszergazda