Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!
A Huffpost gyűjtése szerint ezzel a pár idegesítő szokással szerezhetünk magunknak a leggyorsabban munkahelyi ellenségeket:
 

Szipogás és köhögés

 
Bár máig él a köztudatban a mártír, minden betegségen felülemelkedő, sztahanovista dolgozó képe, lassan érdemes lenne belátni: náthásan, lázasan dolgozni nemcsak kellemetlen a betegnek, de a többiekre is veszélyes. Ha harákolva, százas zsebkendőbe kapaszkodva tudunk csak létezni, az biztos jele annak, hogy otthon kellett volna maradnunk. Ráadásul ha a munkatársaink is elkapják, akkor még hetekig, hónapokig fertőzhetjük egymást oda-vissza. Sok betegséget ki lehet pihenni pár nap alatt, ám ha már szövődményei is lesznek, akár hetekig is nyomhatjuk otthon az ágyat. Érdemes a megelőzésre is odafigyelni, oltásokkal, rendszeres kézmosással, egészséges életmóddal tenni a betegségek ellen.
 

Erős szagú ételek

 
A közös mikró, közös étkező sarkalatos pontja minden munkahelynek: erős illatú ételeinket tartogassuk otthonra! A fűszeres, nyers hagymás, fokhagymás ételek, a hal és az érlelt sajtok mind tiltólistásak a Reddit kommentelői szerint.
 
Ha már a konyhai főbűnöknél tartunk: közös hűtőből csak engedéllyel fogyasszunk más ételéből-italából! Bármennyire alapvető szabálynak tűnik, minden munkahelyen adódik konfliktus abból, hogy valaki sosem vesz tejet a kávéba, vagy rendszeresen eltünteti mások ebédjét.
 

Gyanús lelkesedés

 
Kicsit átlátszó, ha kollégáink körében még gyűlöljük a munkánkat, ám a főnök feltűnésekor már lelkesedéstől ragyog az arcunk. Felettesünk is könnyen kiszúrhatja, hogy a túlbuzgó lelkesedés vagy a negédes érdeklődés csak a pozíciójának szól: természetesen lehetünk segítőkészek és vidámak munka közben, de nem árt, ha ez őszintén jön. A stréberkedés csak idegesíti a munkatársakat, és jobb, ha a valódi teljesítményünk beszél a szavaink helyett.
 

A másik szavába vágás

 
Nincs, akit ne idegesítene, ha nem tud végigmondani egy mondatot. Mégis vannak olyanok, akik rendszeresen a másik szavába vágva próbálják túlbeszélni a másikat. Ha belebeszélünk a másik mondandójába, azzal azt üzenjük: a mi mondandónk fontosabb. Rossz szokás, ráadásul megöli a beszélgetéseket, ha tudjuk magunkról, hogy hajlamosak vagyunk rá, vegyünk egy nagy levegőt, és várjuk ki a sorunkat.
 

Magánügyek teljes hangerőn

 
Mindenkivel előfordul, hogy magánjellegű telefont intéz a munkahelyen: lehet, hogy hirtelen belázasodott a gyerek, elromlott a kazán vagy csak munkaidőben lehet időpontont egyeztetni valahova. Ami viszont nem szükségszerű, hogy az egész csapat hallja a részleteket! Ha már egy órája fennhangon taglaljuk a szerelmi életünket vagy az anyósunk egészségi állapotát, akkor lehet, hogy ferdén néznek ránk. Vannak dolgok, amik egyszerűen nem tartoznak a kollégákra, ha tehetjük vonuljunk félre és zárjuk rövidre ezeket a beszélgetéseket.
 

Mások eszközeinek kisajátítása

 
Beérkezünk reggel a munkahelyünkre, bekapcsoljuk a számítógépet, nyúlunk az egérért, és nincs ott. Aki dolgozott már irodában, az találkozott már az esettel, de ugyanez igaz a fodrászatokra, autószerelő műhelyekre és bármilyen munkahelyre. Valaki elvitte a munkaeszközünket és nem hozta vissza. Megvan az érzés? Ne használjuk mások eszközeit, csak ha muszáj, és minden esetben szóljunk róla, szolgáltassuk vissza időben.
 

Nyafogás

 
Van az az embertípus, akit ha meglátunk, kicsit elmegy az életkedvünk. Neki sosincs jó napja, ha migrénje van, legalább kétszer annyira fáj a feje mint mindenki másnak, a munkája nehezebb, a fizetése mindig kicsit kevesebb mint a többieké. És ennek természetesen szeret hangot is adni. Igazi energiavámpír, akit egy idő után mindenki elkerül: ha gyanakszunk arra, hogy nyafogók vagyunk, próbáljunk minden negatív érzés mellé keresni egy pozitívat, és beszéljünk örömeinkről is!
 

Pletykálás

 
"...és azt hallottad?" Öltözőben, cigiszünetben, ebéd mellett szól a nóta, vagyis a pletyka: bár a bennfentesnek tűnő pletykafészek szórakoztató ideig-óráig, gyakran kiderül, hogy félinformációkat terjeszt, nem túl jóindulatú, és nincs könyörület, könnyen mi is témájává válhatunk. A könnyed csevegés és a pletyka között néha vékony a határ, de a főszabály az: ha szemtől szemben nem osztanánk meg mondandónkat ilyen formán az említett személlyel, akkor a háta mögött se tegyük. Harmadik személy fizetése és pénzügyei, magánéleti történései nem tartoznak a munkahelyre.