Hetente jelentkező cikksorozatunkban egy gyors és hatékony szemléletet osztunk meg olvasóinkkal, melynek fókuszában az áll: nincs két ugyanolyan karrierút, két egyformán jó döntés, hiszen teljesen egyforma személyiségek sem léteznek. Mindannyian mások vagyunk, valamiben különbözünk, valamit másképp gondolunk és teszünk. De egy dolog ugyanúgy működik mindegyikünknél: ha minden tőlünk telhetőt megteszünk, akkor álláskeresésünket siker koronázza. Ám nem mindegy, hogy valóban megteszünk-e mindent, amire ráhatásunk van. Gondoljuk ezt végig, és ne sajnáljuk az időt, az energiát minden elképzelhető szálat megmozgatni.

7 gondolat erre a hétre, hogy valóban megtegyünk minden tőlünk telhetőt!

1. Sose hagyjuk abba az álláskeresést!

Ez a legfontosabb. Hiszen ahogy a hegy sem megy Mohamedhez, úgy a legígéretesebb álláslehetőségek sem kopogtatnak maguktól az ajtónkon. Ám egy kis idő ráfordításával és néhány hasznos beállítás segítségével könnyebben értesülünk ezekről.

2. Használjuk ki az állásközvetítők eszköztárát!

Ahogy az előző pontban is utaltunk rá, érdemes több lehetőséggel is megkönnyíteni az egymásra találást. Felsoroljuk a legnépszerűbb eszközöket, melyekre kattintva gyakorlati segítséget kapunk:

a. Adjunk fel álláskeresési hirdetést!

b. Kérjünk napi hírlevelet!

c. Írjuk meg újra, más szempontok alapján az önéletrajzunkat!

d. Angol nyelvű állásinterjúkra ezekkel a videókkal készüljünk fel!

e. Bérkalkulátort itt találunk!

f. Facebookon megjelenő álláshirdetésekről itt kérhetünk azonnali értesítést!

3. Hiteles forrásból származó állásokra pályázzunk!

Ne fussunk felesleges köröket azáltal, hogy nem megbízható cégek és álláshirdetések pályázatára fordítjuk időnket. Nézzük meg inkább EZT vagy EZT az oldalt, amely Magyarország leglátogatottabb állásportálja, és a legnagyobb aktív munkakeresői adatbázissal rendelkezik.

7x1 gondolat az álláskereséshez: mindent tegyünk meg!

4. Kérjünk személyes konzultációs lehetőséget a szakemberektől!

Ha segítségre van szükségünk, kérjünk is segítséget. Jóval rövidebb idő alatt találunk munkát, ha egy karrierszakértővel átbeszéljük az eddigieket és a lehetséges továbblépéseket. Az esetek jelentős részében arra is fény derülhet, hogy más pozíciókat vagy más szegmenseket kellene megpályáznunk, mint amit eddig tettünk - eredménytelenül. Ám ez egyénileg változó lehet, így érdemes legalább egyszer ezt a fajta tanácsadást igénybe vennünk.

5. Sose küldjünk sablonos anyagot magunkról!

Ahogy a legtöbb álláshirdetésben is kiemelik, úgy a sikeres pályázás egyik feltétele is a kiváló kommunikációs képesség. Ha ebben még van fejlődnivalónk, akkor gyakoroljunk, írjuk át újra az önéletrajzunkat, a motivációs levelünket, és kérjük egy hozzáértő ismerősünk segítségét.

6. Minden nap fordítsunk az álláshirdetésekre 30 percet!

Eleinte lehet, hogy soknak tűnik napi fél óra, de érdemes legalább két hétig kipróbálni, milyen eredményt hoz. Ennek persze feltétele, hogy egy jó önéletrajz alappal már rendelkezzünk, és ezt szabjuk testre az adott álláshirdetésnek megfelelően.

7x1 gondolat az álláskereséshez: mindent tegyünk meg!TÍZEZER MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁS ITT! SZEMEZGESSÜNK BELŐLÜK!

7. Kérjünk visszajelzést az állásinterjúk után!

Akár a személyes találkozó végén, akár később e-mailben vagy telefonon, de tegyük meg ezt a lépést is. Ne érezzük nyomulásnak vagy illetlenségnek, a saját érdekünk, hogy teljes képet kapjunk, és tanulhassunk a visszajelzésekből. Használjuk fel a kapott információkat a további keresés és állásinterjúzás során.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ne feledjük: ami rajtunk múlik, azt befolyásolni tudjuk. Ezeket vettük sorba a fenti 7 pontban. Ezek mindegyike olyan tényező, amelyekkel érdemes foglalkoznunk. Azt nem tudjuk befolyásolni, hogy egy nap hány aktuális álláslehetőség jelenik meg, ám azt igen, hogy amire jelentkezünk, ott milyen eredménnyel szerepelünk majd. Végül is: csupán egyetlen új munkahelyre vágyunk, nem? Mit számítanak azok a lehetőségek, amelyeket ugyan megpróbáltunk, de nem jött össze valamilyen oknál fogva? A lényeg: ha nem adjuk fel a reményt, akkor nyerni fogunk. Dobjuk be magunkat!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, munka, tippek, tanácsok