7x1 gondolat az álláskereséshez: ha a tökéletesség a cél!

Új, hetente jelentkező cikksorozatunkban egy gyors és hatékony szemléletet osztunk meg olvasóinkkal, melynek fókuszában az áll: nincs két ugyanolyan karrierút, két egyformán jó döntés, hiszen teljesen egyforma személyiségek sem léteznek. Mindannyian mások vagyunk, valamiben különbözünk, valamit másképp gondolunk és teszünk. De egy dolog ugyanúgy működik mindegyikünknél: ha minden tőlünk telhetőt megteszünk, minden bizonnyal nem kell megelégednünk a kompromisszumokkal. Ugye, nem is olyan bonyolult? Nézzük, mit tegyünk még érte!

7 gondolat erre a hétre, hogy eredményesebben folytassuk az álláskeresést!

1. Törekedjünk a flow-élményre!

Mi is az? Flow-élményben akkor van részünk, ha csúcsra járatjuk magunkat, ha teljesen belefeledkezünk a munkánkba, és ha eközben még az időérzékünk is megszűnik. Harmónia, nyugalom, magabiztosság áramlik bennünk még akkor is, ha feszített a tempó. Már régen volt ebben részünk? Akkor ideje most azonnal felidézni, milyen is volt. Gondoljuk végig, merüljünk el kicsit ebben a kellemes emlékben - és érezzük a késztetést, hogy újra meg újra át szeretnénk ezt élni!

2. Vezessünk naplót!

A tökéletes munka megtalálásához jól jön, ha naplót vezetünk a tapasztalatainkról. Így nemcsak a fejvadászok és állásinterjúztatók neveit, hanem a hozzájuk társított benyomásokat is rögzíthetjük a tényadatok mellett. Ennek a későbbiekben még nagyon jó hasznát vehetjük. Arról nem is beszélve, hogy egy idő után - visszalapozva a korábbi élményekhez - megvilágosodhat az igazi irány. Még az is előfordulhat, hogy korábban nem megfelelő cégeknél kopogtatunk, vagy nem a nekünk való munkakörökre pályáztunk.

3. Tegyünk meg minden tőlünk telhetőt!

Ne feledjük, hogy a sikeres pályázáshoz egy ütős önéletrajz is nélkülözhetetlen: letölthető önéletrajz mintákat ITT találunk, a Profession.hu önéletrajz-készítőjét pedig ITT. Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről. Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! Dobjuk be magunkat, és a siker nem marad el.

7x1 gondolat az álláskereséshez: ha a tökéletesség a cél!

4. Sose hagyjuk abba az álláskeresést!

A tökéletes állás elnyerése gyakran kudarcokkal teli folyamat. Ez teljesen normális. Ha mélypontra kerülünk, gondoljunk a továbblépésre, és ne merüljünk el a jelenlegi helyzetben. Hiszen a legfontosabb, hogy lépünk az boldogulásunk felé, és tény, hogy ez az út néha rögös. Hajrá, tovább, tovább!

7x1 gondolat az álláskereséshez: ha a tökéletesség a cél!KÖZEL TÍZEZER MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁS ITT!
SZEMEZGESSÜNK BELŐLÜK!

5. Készüljünk fel nagyon alaposan az interjúra!

Kiemelten fontos tényező a sikerünk érdekében, hogy felkészültek legyünk. Minden reakciónk és a kisugárzásunk azt tükrözze: mi vagyunk a számunkra a megfelelő munkaerő. Tudjunk meg mindent az adott cégről, a szektorról és a munkakörről! Gyakoroljuk hangosan, hogyan beszélünk magunkról! Fogalmazzunk meg előre néhány lényeges kérdést!

6. Kérdezzünk rá a benyomásokra!

Az álommunka elnyeréséhez jó pár állásinterjún keresztül vezet az út. A várakozás viszont bizonytalanságot és önbizalomvesztést okozhat. Ezért lépjünk a tettek mezejére, és már az első interjú után kérdezzük meg a másik felet: milyen volt a benyomása rólunk. Csak bátran! Ez is az elkötelezettségünket és az alkalmasságunkat fogja aláhúzni.

7. Használjuk ki okosan az időnket!

Önkéntesként sokféle közösség életébe bekapcsolódhatunk, éljünk vele! A tökéletes jelöltnek magas a szociális érzékenysége is. Óriási előnyhöz juthatunk az interjúkra való bekerülés során, ha látják, nem vesztegetjük az időnket - ráadásul jó célért tesszük mindezt.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

És ha még jól jönnek a friss, megpályázható álláslehetőségek, ebben a listában a munkakörök alapján tudunk alapos kutatómunkát végezni:

vezető, menedzser, igazgató

adminisztráció, vezetőket támogató asszisztens

biztosító, bróker, banki munkatárs

egészségügyi technikus, nővér, gyógyszerész, dietetikus, terapeuta

építész, ingatlanos

értékesítő, kereskedő

termeléssel kapcsolatos munkakörök

HR-es, munkaüggyel kapcsolatos foglalkozás

programozó, informatikus, fejlesztő

IT üzemeltetés, telekommunikáció területe

ügyvéd, jogi tanácsadó

közigazgatási munkakörök

marketinges, médiás, PR-es

mérnök

mezőgazdasággal, erdőgazdálkodással, halászattal kapcsolatos foglalkozások

oktatás, tudomány, kutatás területe

pénzügyes, könyvelő

raktáros, szakmunkás

fizikai munkások, segédek

fuvaros, szállítmányozó, logisztikával foglalkozó munkatárs

ügyfelekkel, szolgáltatással kapcsolatos munkakörök

üzleti folyamatokat támogató munkatárs

vendéglátós, idegenforgalommal kapcsolatos munkakörök

Ha a lista végére értünk, nézzünk rá a felsorolt foglalkozásokra, és hagyjuk gondolatainkat egy kicsit elkalandozni: melyik állás fogott meg először? Mi az, amit akár már holnaptól szívesen végeznénk? Melyik kecsegtet flow-élménnyel? Találjunk legalább három olyan munkakört, amelyet szívesen és azonnal betöltenénk - és pályázzuk is meg! Sok sikert mindenkinek!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munka, álláskeresés, maximalizmus, tippek, tanácsok