Hetente jelentkező cikksorozatunkban egy gyors és hatékony szemléletet osztunk meg olvasóinkkal, melynek fókuszában az áll: nincs két ugyanolyan karrierút, két egyformán jó döntés, hiszen teljesen egyforma személyiségek sem léteznek. Mindannyian mások vagyunk, valamiben különbözünk, valamit másképp gondolunk és teszünk. De egy dolog ugyanúgy működik mindegyikünknél: nem vagyunk magunkra utalva az álláskeresés során, több jól működő eszközt is bevethetünk a jobb állás megszerzése érdekében. Melyek ezek? Adunk pár tippet!

Ezeket az eszközöket mindenképpen vessük be az álláskeresésünk során!

1. Karrier-tanácsadók, kiválasztási szakemberek

Nagy előnye ezeknek a szakembereknek, hogy ők egy átfogó képet látnak a munkaerőpiacról, a szereplőkről és a lehetőségekről is. Bízzunk a tapasztalataikban, és proaktívan keressük fel őket. Akár több céget is, mivel ők a legtöbb esetben specializálódnak valamilyen területre. Így minél több tanácsot és iránymutatást kapunk, annál sikeresebben és gyorsabban megtalálhatjuk a valóban nekünk való új állást, és jobb döntést hozhatunk karrierünkről.

2. HR-es munkatárs

Akár a jelenlegi munkahelyünkön, akár egy korábbi állomásunkon keressük fel a HR-es kollégát, egy biztos: minden esetben pozitív tapasztalattal lehetünk gazdagabbak. Ők az adott vállalat oldaláról kiválóan meg tudják világítani számunkra, hogy milyen választási lehetőségekben gondolkodhatunk. Ha jelen pillanatban nincs is nyitott állás, arról is tudnak felvilágosítást adni, hogy várhatóan milyen elmozdulás várható ilyen téren - nem feltétlenül csak az adott cégnél. És az sem mellékes információ számukra, hogy látják bennünk az ambíciót, a fejlődés iránti vágyat, amely az egyik legfőbb szempont, ha cégen belüli kinevezésekre, áthelyezésekre kerül sor. Kerüljünk be a fejükbe!

3. Eszköztár a profi önéletrajzhoz

Az ütős önéletrajz elkészítésével esélyeink megsokszorozódnak, ne vegyük hát félvállról: akár minden új pályázatra szabjuk rá anyagunkat. Megbízható segítséget itt találunk: ezzel a díjnyertes önéletrajz-készítő alkalmazással most ITT könnyedén összeállíthatunk egy hatékonyabb pályázatot.Letölthető önéletrajz mintákat pedig ITT találunk!

7x1 gondolat az álláskereséshez: a legfontosabb segítőtársaink!

4. Vadiúj okostelefon-alkalmazás azoknak, akik elsők akarnak lenni

Töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást,hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

5. Mentor, coach vagy példakép

Keressünk magunknak egy sikerre hangoló, jó példával előttünk járó személyt. Még az is lehet, hogy nincs szükség vagy lehetőség közvetlen kapcsolatot kezdeményezni vele, ám az ő életútja, sikerei, döntései, egyénisége, mentalitása átbillenthet bennünket a frusztráltból a motivált és tettre kész álláskereső énünkhöz.

KÖZEL TÍZEZER MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁS ITT! SZEMEZGESSÜNK BELŐLÜK!

6. Ismerősök, barátok ajánlása

Sokan azzal magyarázzák az álláskeresési kudarcaikat, hogy nekik nincsenek "kapcsolataik". Ez azonban közel sem így van, mindenkinek vannak. Ha sorra vesszük az ismeretségi körünket, ha minden tőlünk telhetőt megteszünk a velük való kapcsolatfelvételre vagy éppen -ápolásra, akkor mi is közelebb kerülhetünk egy-egy frissen meghirdetett álláslehetőséghez, egy jó referenciához, beajánláshoz, és így tovább. Ha bízunk önmagunkban és a képességeinkben; ha helyt tudunk állni az új kihívások terén is, és természetesen mindezt az ismerősünk számára is nyilvánvalóvá tesszük: úgy ez egyáltalán nem kuncsorgás, hanem egy hasznos segítségnyújtás kérése a részünkről.  

7. Kitartás még a nehezebb periódusokban is

Még a legpozitívabb személyiségű álláskeresők életében is eljöhet a mélypont, számítsunk rá mi is. A legjobb azon a napon nem erőltetni az álláskeresést, aludjunk rá egyet, lazítsunk, találjunk valami figyelmünket lebilincselő időtöltést. Ám másnaptól újra nézzük át a lehetőségeket, tartsunk magunk elé egy tükröt, és vizsgáljuk meg: min lehetne még változtatni, finomítani? Ne feledjük: kizárólag mi tehetünk azért, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő új állást. Ne tétlenkedjünk sokáig, csupán azért, mert még várnunk kell az igazira.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

És még valami: ha még nem találtuk meg az új, kihívásokkal teli munkakört, azt se feledjük, megoldás mindig van. Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! A sikeres álláskeresésben a kiváló önéletrajz is a segítségünkre siet, amelyet most ITT könnyedén összeállíthatunk a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával.

Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről. Éljünk a lehetőséggel, és turbózzuk fel álláskeresési eszköztárunkat!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, önéletrajz, állásportál, mobil, okostelefon, jelentkezés