7x1 gondolat az álláskereséshez: a jobb fizetésért!

Hetente jelentkező cikksorozatunkban egy gyors és hatékony szemléletet osztunk meg olvasóinkkal, melynek fókuszában az áll: nincs két ugyanolyan karrierút, két egyformán jó döntés, hiszen teljesen egyforma személyiségek sem léteznek. Mindannyian mások vagyunk, valamiben különbözünk, valamit másképp gondolunk és teszünk. De egy dolog ugyanúgy működik mindegyikünknél: ha kitűzünk egy konkrét célt, és megtervezzük a hozzá vezető lépéseket, valóra válik a tervünk. Nézzük, mit érdemes végiggondolni, ha magasabb fizetéssel járó munkát keresünk!

7 gondolat erre a hétre, hogy egy jobban fizető új állást találjunk!

1. "Nekem ez jár!"

Ezt a mondatot ne dacosan, hanem őszinte meggyőződéssel mondjuk ki. Mindenkinek van egyfajta viszonya a pénzhez, az anyagi helyzethez és az általa megtestesített körülményekhez. Ha alapvetően elítéljük a gazdagságot, a jólétet, akkor sajnos egy bértárgyaláson is ugyanezt fogjuk közvetíteni - még ha szavakkal mást is mondunk. Vizsgáljuk meg, hogy honnan került a fejünkbe ez a nézőpont, és tudatosan próbáljunk másképp gondolkodni. Lehet, hogy nekünk is gyakran mondták a szüleink, hogy a pénz piszkos, és mossunk kezet, ha megérintettük? Felejtsük el.

2. Adni és kapni egyaránt fontos!

Örökérvényű törvény, és nincs ez másképp a munka világában sem. Ha magasabb fizetéssel járó munkára vágyunk, nekünk is többet kell beletenni, mint amit a jelenlegi munkakörünkben elvártak.

3. Becsüljük meg azt, amit eddig elértünk!

Ne nézzük le a jelenlegi állásunkat és a fizetésünket csak azért, mert már továbblépnénk, és úgy gondoljuk, többet érünk. Legyünk hálásak azért, hogy most itt tartunk, mert ebben nagy szerepet játszott az, ahol és amin eddig dolgoztunk.

7x1 gondolat az álláskereséshez: a jobb fizetésért!ITT BÖNGÉSZHETJÜK A LEGJOBBAN FIZETŐ MUNKÁKAT!

4. Határozzuk meg az értékünket!

Minden állásinterjúra alaposan készüljünk fel, és a fizetési igényünket is kalkuláljuk ki előre. A legegyszerűbb módszer, ha körbenézünk a piacon, mi számít versenyképes fizetésnek a hozzánk hasonló paraméterekkel rendelkezőek körében. De visszafelé is számolhatunk: mennyi a havi megélhetésünk, és mennyi tartalékra van szükségünk ezen felül. Vagy a jelenlegi fizetésünkhöz képest egy konkrét százalékos emelkedést is kitűzhetünk.

7x1 gondolat az álláskereséshez: a jobb fizetésért!

7x1 gondolat az álláskereséshez: a jobb fizetésért!A PROFESSION.HU BÉRIRÁNYTŰ KALKULÁTORÁT ITT TALÁLJUK!

5. Rugalmasan mérlegeljünk!

Az állásinterjúk során újabb információkkal gazdagodunk, ami valamilyen mértékű kompromisszumra is késztethet bennünket. Elképzelhető, hogy megtaláljuk álmaink munkáját, de a fix bér mozgó jutalékos megoldással egészülne ki. Vagy éppen egy alacsonyabb fizetést és nagyobb mértékű juttatási csomagot ajánlanak fel a fizetési igényünkre való rábólintás helyett. Gondoljuk alaposan végig, és hasznos, ha számszerűsítjük is a teljes ajánlatot. Elképzelhető, hogy jobban járunk egy ilyen megoldással, mintha az alapfizetésünk lenne nagyobb.

6. Legyen pénzügyi tervünk!

Határozottabbá és céltudatosabbá tesz bennünket, ha pontosan látjuk magunk előtt azt a lakást, azt a nyaralót, azt az autót, azt a képzést  - és így tovább, amire többek között szükségünk lenne. Dolgozzuk ki, havonta mennyit teszünk majd félre, és így milyen távon jön össze az adott összeg. Magabiztosabban fogunk ezután tárgyalni a bérről egy állásinterjún.

7. Hagyjunk fel a görcsös igyekezettel!

Ne akarjunk mindent görcsösen, néha engedjük el és törekedjünk az egyensúlyra. Helyezzük figyelmünk középpontjába más szempontokat is, mint a magasabb fizetés. Az sem lényegtelen szempont, hogy szakmai fejlődésünk mennyire dinamikus az adott új munkalehetőségnél.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

7x1 gondolat az álláskereséshez: a jobb fizetésért!TÖBB MINT TÍZEZER MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁS ITT! SZEMEZGESSÜNK BELŐLÜK!

Emellett azt se feledjük: a sikeres álláskeresésben a kiváló önéletrajz is a segítségünkre siet, amelyet most ITT könnyedén összeállíthatunk a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával. Éljünk a lehetőséggel, és turbózzuk fel álláskeresési eszköztárunkat! Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről. Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk!

Töltsük fel önéletrajzunkat, és nyerjünk 100.000 forint értékű Tesco vagy Media Markt vásárlási utalványt, egy MacBook Pro laptopot, vagy egy 400.000 Ft értékű H&M vásárlási utalványt. KLIKK IDE!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, bér, jövedelem