Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ha végiggondoljuk, hogy aktív dolgozó éveinkben a legtöbb időt nem a családunkkal, barátainkkal vagy a párunkkal, hanem a kollégáinkkal töltjük, könnyen beláthatjuk, mennyire fontos, hogy munkahelyi kapcsolatainkat is megfelelően ápoljuk, hozzájárulva ezzel mindannyiunk élhető, vidám mindennapjaihoz. Lássuk, mi mindent tehetünk a pozitív légkör megteremtéséért és megóvásáért.

1. Hála és elismerés

Amikor úgy érezzük, mások értékelik erőfeszítéseinket, törekszünk arra, hogy mindent beleadjunk a munkánkba és a lehető legjobban teljesítsünk, és ezzel mások is pont így vannak.

Mindegy, hogy egy eredményes megbeszélést követően szólunk pár kedves szót a kollégához, vagy egy rövid emailben köszönjük meg neki a munkáját, egészen biztosan feltöltjük őt és saját magunkat is pozitív energiákkal. Érdemes nem csak a szakmai sikereket és eredményeket, hanem a magánéleti történéseket, mint a házasság vagy a gyerekszületés, is valamilyen formában együtt megünnepelni. 

2. Gyakoroljunk önreflexiót és vizsgáljuk meg idegesítő szokásainkat

A rendszeres késés, a kávégép tisztításának szükségességét jelző utasítás következetes figyelmen kívül hagyása vagy az ismétlődő, hangos magánbeszélgetés is ellenszenvet válthat ki kollégáinkból. Legyünk tekintettel egymásra, figyeljünk oda a környezetünkre és magunkra is. A tárgyalóterem tisztán tartása, a halk, másokat nem zavaró  beszélgetés,  vagy a hangos csámcsogás mellőzése nagyban hozzájárulhat a feszültségmentes légkörhöz. 

3. Karoljuk fel új munkatársainkat 

Ugye emlékszünk még, milyen idegesen forgolódtunk az ágyunkban az első munkanapunk előtt? Jó benyomást akartunk tenni és lehetőleg nagyobb bakik nélkül túlélni az első 24 órát. Legyünk hát mi azok, akik az újonc segítségére sietnek - egy kedves üdvözlés, egy-egy érdeklődő kérdés vagy akár egy közös ebéd sokat segíthet az új kolléga mihamarabbi beilleszkedésében. 

4. Támogassuk a kapcsolatépítést 

Ha meghalljuk, hogy egy kollégánk mosógépszerelőt keres, és mi ismerünk egy jó szakembert, kössük össze őket!

Nem is gondolnánk, mi mindenben lehetünk egymás segítségére, ha nyitott füllel és szemmel járunk. Talán az egyik ismerősünk kiválóan megfelel az egyik újonnan nyílt pozícióra, vagy az általunk korábban elvégzett, érdekes tanfolyam ellenszere lehet munkatársunk közeledő kiégésének. Építsük kapcsolati hálónkat közösen és vállvetve! 

5. Alkossunk hagyományokat

Vannak cégek, ahol a dolgozók kiválasztják a munkahét egy napját, és kinevezik azt például “thai napnak”, így például csütörtökön mindig thai ételt rendelnek. Vagy gondoljunk csak azokra a munkahelyekre, ahol a szigorú öltözködési előírásokat a hétvége előtt úgynevezett “laza péntekre” cserélik, és eltekintenek a nyakkendő vagy az öltönynadrág viselésétől. A közösen megteremtett és életben tartott hagyományok nem csak a csapaton belüli elégedettséget és összetartást növelik, hanem az egész cég légkörére is jó hatással vannak .  

 +1 Süssünk és ünnepeljünk

Az általános iskolában szüleink finom süteményekkel, ropogtatnivalókkal eresztettek útnak minket, ha névnapunk vagy szülinapunk volt. Vigyük tovább ezt a kedves hagyományt a munkahelyünkre is! Nemcsak a Nagy Ő, de a kollégáink szívéhez is vezet egy út a gyomrukon keresztül.

A fenti tippek segítségével mindannyian hozzájárulhatunk a kellemes munkahelyi légkör kialakításához és megóvásához. Ha azonban mégis úgy érezzük, jó hangulat ide vagy oda, mi csak egy új feladatkörben tudnánk ismét kiteljesedni, keressünk személyre szabott beállításaink alapján nekünk való, izgalmas munkalehetőséget. A számunkra tökéletes munkahely és pozíció biztosan létezik, ha kérünk hírlevelet és Facebook értesítést, biztosan megtaláljuk. 

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, munkahely, kollégák, hangulat, odafigyelés