5 tipp, hogyan szerezzük meg álmaink állását!

Nemcsak az álláshirdetések száma nő ősszel, hanem, egyre több a jelentkező is, ezért érdemes végigvennünk azokat a kulcsfontosságú lépéseket, amelyekkel jelentősen növelhetjük esélyeinket a munkaerő-piacon.

1. Turbózzuk fel önéletrajzunkat!

Optimalizáljuk önéletrajzunkat! Talán nem is hinnénk, mennyit javítunk rajta, ha tudatosan figyelünk az önéletrajz felépítésére, és egy stratégia mentén végig gondolva helyezzük el benne a vágyott pozíciónkra jellemző kulcsszavakat. A szigorúan a munkakörre vonatkozó információk mellett érdemes kitérni hobbijainkra, illetve valamilyen módon összefüggésbe hozni azokat vágyott pozíciónkkal. Az önéletrajz-készítő alkalmazásunkat itt érheti el!

2. Mindig legyünk a toborzók szeme előtt!

Töltsük fel a lehető legtöbb és legszélesebb adatbázissal rendelkező helyre önéletrajzunkat. Így folyamatosan a toborzók szeme előtt lehetünk, ráadásul publikus profiljainkat teljes mértékben saját ízlésünk szerint alakíthatjuk. A Profession. hu publikus "állást keresek" menüpontja alatt már nagyságrendileg 10.000 regisztrált álláskereső szerepel, és több száz toborzó böngészi folyamatosan, hiszen aki hirdetést ad fel az oldalon, az elérhetőséget kap ezen álláskeresőkhöz is.

5 tipp, hogyan szerezzük meg álmaink állását!

3. Figyeljük az automatikus értesítéseket!

A legtöbb állásportálon beállíthatjuk, hogy keresési preferenciáink szerint kapjunk értesítéseket a profilunkra szabott állásajánlatokkal. Így nem kell feleslegesen olyan állások ezreit böngésznünk, amelyek valójában egyáltalán nem érdekelnek minket.

4. Mozgósítsuk kapcsolati hálónkat!

Járjunk gyakran szakmai rendezvényekre, és ne habozzunk kérdéseket feltenni, esetleg részt venni az előadások utáni kapcsolatépítő alkalmakon. És semmiképp se feledjük, hogy sohasem tudhatjuk előre, mikor találkozunk valakivel, aki segíthet céljaink elérésében!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

5. Töröljük a kompromittáló képeket és bejegyzéseket közösségi média felületeinkről!

Nem lehet elégszer mondani, hogy a bulizás közben készült képek nem javítanak munkahelyi megítélésünkön, ezért ezeket mindenképp töröljük, vagy legalább titkosítsuk közösségi oldalainkon. Ugyanez vonatkozik a hajnali ötkor írt dühös bejegyzéseinkre, amiket véletlenül sem mutogatnánk leendő munkahelyünk HR-menedzserének.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munka, álláskeresés, állásajánlat, toborzás