Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A vezetők véleményére alapozva az amerikai CBS News összegyűjtötte azt az öt mondatot, amelyért szinte garantált a kirúgás:

1. Nincs mit csinálnom

Nincs olyan, hogy egy alkalmazott ne tudjon mihez kezdeni munkaidőben, a ,,nincs mit csinálnom" kifejezéssel csak azt bizonyítjuk, hogy lusták vagyunk vagy hazudunk.

Ha úgy érezzük, hogy mindennel végeztünk, szóljunk felettesünknek, hogy szívesen átvállalnánk kollégáinktól valamit.

2. Ez nem igazságos

A szerző szerint nagyon sok minden nem igazságos az életben, és ha úgy viselkedünk, mint egy kisgyermek, annak meg lesz a következménye.

Ha a munkahelyi döntésekre rendszeresen válaszolunk azzal, hogy ,,ez nem igazságos", könnyen tűnhetünk gyerekesnek és hisztisnek, ilyen alkalmazottat pedig senki sem szeretne.

3. Lehetetlen

Kétféle alkalmazott létezik: az egyik megcsinálja a rá bízott feladatot, a másik kifogásokat keres, hogy miért nem végzi el a dolgát. Az utóbbi ráadásul visszahúzza a kreatív és ötletes embereket is. Munkahelyünkön óvakodjunk tehát a ,,lehetetlen" szó használatától.

4. Bárcsak...

Ha így kezdjük mondatainkat, az jól mutatja, hogy azt várjuk, hogy minden magától oldódjon meg. A problémák megoldásáért azonban tenni kell, különösen érvényes ez a munkahelyi szituációkra - érvel a szerző.

5. Mi mindig így csináltuk!

Egy olyan ember, aki ilyen kijelentést tesz, úgy tűnhet, hogy képtelen a változásra, és még mindig ragaszkodik az előző munkahelyén bevett eljárásokhoz. Szokásaink önmagában még nem jogosítanak fel arra, hogy mások ötleteit és javaslatait elutasítsuk. Ha sokáig azt látják rajtunk, hogy nem tudunk beilleszkedni, egy idő után kirúgásra kerülhet sor.