Álláskeresésünk alatt különböző típusokba sorolható interjúztatókkal találkozunk. Lesznek közöttük személyzeti vezetők, HR partnerek és fejvadászok is, ám valószínűleg egy másik, nem szakmabeli csoporttal is kapcsolatba kerülünk: menedzserekkel, főmérnökökkel, csoportvezetőkkel és egyéb területi szakemberekkel.

Éppen olyan fontos jól összerakni az önéletrajzunkat vagy felkészülni önmagunk prezentálására, mint megismerni az interjúztatónkat. Ahhoz, hogy a megfelelő stratégiát használjuk a személyes találkozás alkalmával, gyors képet kell alkotnunk az illető személyiségéről. Erre nagyon rövid idő áll majd rendelkezésünkre, mindössze 2-3 perc. Nézzünk hát bele az ő világukba, és ismerjünk meg 4 típust közülük!

Amire minden esetben figyeljünk:

enlightened A környezet: iroda, dekoráció, bútorok, könyvek, képek, oklevelek, díjak, falra kitett idézetek, fényképek az asztalon, feliratok a falitáblán, stb.

enlightened Az interjúztató: megjelenés, kor, testtartás, ruhák, hanghordozás, arckifejezés, stb.

Általános jó tanács: mindig törekedjünk arra, hogy az interjúztató is kellemesen érezze magát a társaságunkban. Alakítsunk ki vele szívélyes hangulatot, de ne legyünk túlságosan tolakodóak! Kerüljük a hosszú hallgatásokat, kijelentéseket és mozdulatokat. És a legfontosabb: éreztessük vele, hogy tiszteljük és értékeljük a lehetőséget, hogy vele beszélgethetünk.

A legtöbb interjúztató típus egymással keveredik, azonban fő jellemzőik alapján karakterüket gyorsan felismerhetjük. Ismerjünk meg négy csoportot közülük!

1. A profi

A profinak nagy tapasztalata van az interjúztatásban. Kijön elénk az irodájából, kellemes, barátságos modorban üdvözöl minket. Ő az, aki beindítja a társalgást, érdeklődik az utazásunkról vagy éppen az időjárást hozza szóba. Csakis odaillő kérdéseket tesz fel, kerüli a beugratásokat és a vallatást, mindvégig tisztelettudóan és megértően viselkedik. A kérdéseket lényegre törően, tömören fogalmazza meg, egyszerű nyelvezetet használ. Pontosan tudja, mire kíváncsi és általában anélkül szerzi meg a kívánt információt, hogy észrevennénk finom taktikázását. Ezt a típust nagyon nehéz befolyásolni, de azért ők is emberek, és néha felfedik valós érzelmeiket.

4 tipp, hogyan beszéljünk az állásinterjún!

A legjobb taktika: ha nem taktikázunk. Emellett fejezzük ki tiszteletünket felé, és ismerjük el, hogy ennyire profi interjúztatásban még nem volt részünk.

 2. A vallató

Ez a típus jellemzően gyors, rövid kérdések sorozatát zúdítja ránk, és azonnali választ vár: ezzel azt teszteli, hogyan viselkedünk stresszhelyzetben, de emellett időt is szeretne spórolni. Valószínűleg nem élvezi az interjúztatás folyamatát, és nem is érdeklődik őszintén a pályázó iránt. Még az is előfordulhat, hogy az interjúra érkezvén sokáig várat minket az iroda előtt.

A legjobb taktika: legyünk optimisták, pozitívak, és a beszédünk, kisugárzásunk is ezt közvetítse! Viselkedjünk úgy, mintha profi színészek lennénk, és ellenséges, semmire sem fogékony közönség előtt kell játszanunk. Ne rövidítsük le válaszainkat, és ne kapkodjuk el a dolgot alkalmazkodva az ő gyorsított eljárásához. Ezzel csak csőbe húzhat minket. Válaszoljuk meg a kérdéseket határozottan, és fejezzük be a gondolatainkat. Valahányszor mód adódik rá, tegyünk fel minél több kérdést! Ne feledjük: a támadás a legjobb védekezés. Nyerni jöttünk, hát álljuk a sarat ilyen partnerrel szemben is!

3. A szabálykövető

Ennek a típusnak a szótárában nem szerepel a spontaneitás szó. Úgy követi az interjútervet, mintha az volna a szentírás: monoton, gépies stílusban olvassa fel a kérdéseket, és csak nagyon ritkán tér el a szövegtől. Ez a merevség azonban lehangoló lehet, és félő, hogy hasonlóan rövid és unalmas válaszokat adunk a kérdésekre. Ne essünk ebbe a hibába! Ne siessük el a válaszokat, ne kapkodjunk!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A legjobb taktika: ne ragadjunk le az interjúztató rugalmatlanságán! Arra törekedjünk, hogy minél barátságosabban viselkedjünk, és irányítsuk úgy a beszélgetést, ahogy előtte fejben felkészültünk rá. Ne ijedjünk meg a hosszú szünetektől sem! Mindig várjuk meg, hogy ő törje meg a csendet, így zavarunkban nem adunk ki oda nem illő információt. Talán ezt a legnehezebb betartani, de megéri!

4. A pszichológus

Ez az interjúztató eredetileg valószínűleg orvosnak vagy pszichológusnak készült. Az ilyen emberek hajlamosak álpszichológiai módszereket használni az elemzésükben, és általában nagyobb figyelmet szentelnek a nem verbális válaszoknak, mint annak, amit valójában mondunk. A kérdései némiképp eltérnek a megszokottól, és inkább a szüleinkre, gyermekkorunkra, életcélunkra vonatkoznak. Jellemző rájuk az is, hogy hivalkodóan, arrogánsan beszélnek, és van egy olyan érzésünk, hogy ők valamit "meg akarnak mutatni" nekünk.

Legjobb taktika: ne veszítsük el az önuralmunkat, bármennyire is furán érezzük magunkat. Ha nem értünk egy kérdést, vagy furcsálljuk, inkább kérdezzünk vissza, de tisztelettudóan és határozottan. Kérjük meg, hogy pontosítsa, mire gondol. Biztosak lehetünk benne, hogy boldogan kifejti gondolatmenetét, kérdéseinek részleteit.

Íme, 4 típus, ám ezzel még nem értünk a végére! Következő héten újabb jellemző csoportokat ismertetünk, akikhez megadjuk a legműködőképesebb taktikát is.

Forrás: Igor S. Popovic: A tökéletes állásinterjú, Akadémiai kiadó

Készítette: S. G.

Címkék: tárgyalás, állásinterjú, álláskeresés, HR