A CarrierBuilder karrierportál előrejelzése szerint 2015 rendkívül dinamikus lesz az álláspiacon, így egyáltalán nem mindegy, milyen fogadalmakkal vágunk bele az új évbe.

Ha aktív munkakeresők vagyunk, vagy csak szeretnénk előrelépni karrierünkben, íme a 4 legfontosabb dolog, amelyet meg kell fogadnunk:

1. Álljon kilövésre az önéletrajzunk, akkor is, ha van munkánk!

A munkavállalók gyakran nem frissítik önéletrajzukat karrierjüknek abban a szakaszában, amikor van állásuk. Amikor aztán olyan helyzetbe kerülnek, hogy eredményorientált önéletrajzot kell beadniuk egy pályázatra, kiderül, hogy már nem emlékszenek az évekkel ezelőtti projektek részleteire, a konkrét számokról már nem is beszélve.

Valahányszor eredményt érünk el az év során, legyen az eladási mutatók növekedése, egy sikeres kampány vagy megnyert tender, frissítsük önéletrajzunkat az eredményekkel. Mindig hangsúlyozzuk ki, hogy a sikerek hogyan köthetők közvetlenül a mi munkánkhoz és erőfeszítéseinkhez. Lehetőleg emeljünk ki számszerűsíthető adatokat, vagy ügyfelek pozitív visszajelzéseit. 

4 karrier fogadalom 2015-re!

2. Koncentráljunk az eredményre, a puszta jelenlét helyett!

A termelékenységet mindig nagyobbra értékelik a puszta jelenlétnél, mely a 9-17-ig terjedő munkaidőt jelenti. Alakítsunk ki eredmény központú hozzáállást, melynek lényege, hogy a munkára úgy tekintünk, mint célok elérésére a munkaidő "túlélése" helyett. Írjunk listát arról, mi mindent kell elvégeznünk a nap folyamán és húzzuk ki a listáról azokat az elemeket, amelyekkel végeztünk. A nap végén pedig vezessünk naplót az elvégzett feladatokról. Ez által nem csak jobban szervezettek leszünk, de a menedzsmentet is lenyűgözhetjük.

3. Határozzunk meg karrier célokat, melyek értelmet adnak a munkanapnak!

Mielőtt bármilyen karrier célt kitűznénk, gondoljuk, át, mi is az, amit valójában el akarunk érni. Mit jelent számunkra az "előrejutás"? Magasabb fizetést? Több önállóságot? Rövidebb ingázási időt az otthon és a munkahely között? A jó karrier cél arról ismerszik meg, hogy személyes, mennyiségileg kifejezhető és elérhető.

Az eredményeknek szintén mérhetőnek kell lenniük. Ha elértük kitűzött karrier céljainkat, de a vállalat nem értékeli eredményeinket, akkor a következő év karrier célja egy másik munkahely megtalálása kell, hogy legyen, ahol értékelik a munkánkat.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

4. Rendeljünk konkrét feladatokat az egyes célokhoz!

Azt követően, hogy kitaláltuk, mit is szeretnénk elérni, a következő lépés az kell, hogy legyen, hogy "térképet" készítünk az oda vezető útról. Kötelezzük el magunkat például, hogy havonta elolvasunk egy személyiségfejlesztő könyvet, felvesszük a kapcsolatot öt szakmabelivel, vagy hetente írunk egy blogbejegyzést.

Ezek az alcélok nagyszerű vonalvezetőként szolgálhatnak a nagy karrier célok eléréséhez. Fontos, hogy elszámoltathatóvá tegyük magunkat. Minden nagyobb karrier célhoz rendeljünk egy időpontot és havonta nézzük át, hol tartunk ezek elérésében.

Címkék: karrier, munka, célok, álláskeresés, önéletrajz, siker

Szemlézte: Fogas Krisztina