Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A rossz vezetői stílust nem könnyű észrevenni magunkon, de a kollégák véleményét sem vehetjük készpénznek, hiszen ők is elfogultak a saját irányukba. A legjobb, ha külső szakértőre hallgatunk, a személyes szimpátián-unszimpátián túl ugyanis léteznek olyan kollektív személyiségjegyek, amelyek megnehezítik a sikeres vállalati vezetést.

„A vezetővé válás organikusan alakul a legtöbb munkahelyen, tehát senki sem születik vezetőnek, hanem azzá lesz. Ehhez azonban bizonyos szokásokat és viselkedésformákat el kell hagyni, a jó főnök ugyanis önazonos, következetes és profi kommunikátor” – mondta el a Profession.hu-nak Brigitta, aki vállalati kríziskommunikációval foglalkozik külsős tanácsadóként, korábban válságstratégiát oktatott egy berlini egyetemen.

Brigitta szerint egy rossz vezetői stílus elemzéséhez több időre van szükség, azonban az alábbiakon már viszonylag rövidtávon is javíthatunk. Ha a lenti listában magunkra ismerünk, biztosak lehetünk benne, hogy van még mit fejleszteni főnöki képességeinken:

1. Nap végén felkérni a munkatársakat egy feladat elvégzésére

Már a kabátot veszi az illető, amikor odalépünk hozzá egy last-minute feladattal, amit sürgősen el kellene végezni? Még ha nem is ilyen éles a helyzet, a munkavállalók pontosan tudják, hogy a délután hatkor kapott feladat valószínűleg várhatott volna másnap reggelig. Vegyük intő jelnek, ha a kollégák rendszeresen túlóráznak. Vagy rossz a time-menedzsmentünk, vagy a különböző vállalati részlegek munkája nincs összhangban. Mindkettőért mi vagyunk a felelősek.

2. Ignorálni a kollégákat

A kollégák számára a legidegesítőbb, ha nem tudják, hogy hányadán állnak velünk. Ami ennél is nagyobb probléma az a figyelem hiánya, amely a motiváció visszaeséséhez vezet. „A főnököt nem érdekli, amit csinálok, talán észre sem venné, ha nem lennék, minek törjem magam?” Ez az érzés nagy eséllyel akkor alakul ki, ha az egyébként is figyelmetlen főnök arra azért sort kerít, hogy a negatív megjegyzéseivel az illető asztalához lépjen. Brigitta szerint a legjobb, ha vezetőként mindenkivel váltunk naponta egy-egy mondatot, ezt mindig tegyük nyitott kérdés formájában, például: „Hogy megy a projekt, segíthetek valamiben?”

  4 intő jel, hogy rossz a vezetői stílusunk  

3. Kedvencekkel kivételezni

Nem számít, hogy a legtehetségesebb kollégát részesítjük kivételes figyelemben, vagy egy átlagos képességű munkatársat, a lényeg, hogy ha kedvenceink vannak a munkahelyen, ne csodálkozzunk rajta, ha rossz főnöknek fognak tartani. Legyenek jól átlátható kritériumai a jutalmazásnak és a bónuszoknak, de arra is alakítsunk ki egy rendszert, hogy mindenki egyforma mértékben kapjon visszajelzést legyen az pozitív vagy negatív jellegű. Erre találták ki a negyedéves értékelő beszélgetéseket, de ha ezt túl formálisnak tartjuk, adjanak közvetlenül egymásnak visszajelzést a munkatársak!

4. Sokat ígérni és be nem tartani

Nem csak főnökök számára hasznos a mondás: „Inkább ígérj keveset, de azt tartsd is be!”. Főleg állásinterjún nagy a kísértés, hiszen szeretnénk meggyőzni a jelöltet és jó színben feltüntetni a céget, ezért hajlamosak lehetünk olyan kifejezésekkel dobálózni, mint „munka-magánélet egyensúlya”, „külföldi kiküldetés” vagy „gyors előléptetési lehetőségek”. Aztán csodálkozunk, amikor a kollégák ezt számon is kérik rajtunk. Ilyenkor kiderül, hogy a nagy ígéreteknek nem volt valóságalapja. Tipp: fogalmazzunk mindig konkrétan. Ahelyett, hogy azt mondanánk: „rugalmas munkaidő”, fogalmazzunk így: „minden pénteken lehetőség van home office-ra".

 

Ültessük át a vezetéssel kapcsolatos fenti tanácsokat a gyakorlatba, hogy sikeresebbek legyünk munkánkban! Figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha tovább szeretnénk növelni esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést! Minél több lehetőséget és információt vizsgálunk meg, annál jobb döntéseket hozhatunk, és annál sikeresebb karriert futhatunk be!

 

Készítette: Khojaste 

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala