Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az állásinterjú tele van aknákkal, melyekre nem ajánlatos rálépni, mert egy-egy ígéretes jelölt is elriadhat, ha kényelmetlenül érzi magát, esetleg hosszú távú következtetéseket von le néhány érzékenyebb kérdés hallatán.

Henrietta, egy adótanácsadó cég kríziskommunikációs szakembere korábban egy évtizeden át toborzási tanácsadóként dolgozott multinacionális nagyvállalatoknál. „10 év tapasztalom van az állásinterjúztatásban, így a jelöltek már nem tudnak olyan extrém dolgot produkálni, amin meglepődnék. Az interjúztatás során azonban sokszor elcsodálkoztam rajta, hogy az általam coachingolt HR-szakemberek milyen sokszor csúznak el néhány rosszul feltett kérdésen, amely vakvágányra vezeti az interjút. Arról nem is beszélve, hogy a jelölt egy-egy ilyen botlás után már nem is biztos, hogy annyira lelkesedik majd a vállalatért. Főleg akkor áll fenn ez a veszély, ha az illető magasan képzett, több nyelven beszélő szakember, aki egyszerre több cégnél is versenyben van.”

Henrietta szerint az alábbi kérdések nem a legszerencsésebbek, mert nagyon direktek, illetve félreérthetőek lehetnek.

1. „A Facebook profilja alapján úgy látom, hogy…”

„Az álláspiac lassú változáson megy keresztül, ahogyan életünk egyre több platformon zajlik egyszerre (online és több képernyőn). Alig pár évvel ezelőtt még az első benyomást egyértelműen az állásinterjús személyes beszélgetésen, vagy az önéletrajz megtekintésekor alakítottuk ki, ma már egy közösségi oldalon még azelőtt „bemutatkozhat” egy jelölt, hogy bármilyen kommunikációra sor került volna.”

Henrietta szerint természetesen nem titok, hogy a munkaadó egy utolsó körös interjú előtt már az illető közösségi oldalaraira is ránéz, ezt az állásinterjún megemlíteni azonban nem szerencsés, sőt akár veszélyes is lehet. „Semmi kétséget nem hagyhatunk afelől, hogy az elbírálás csak és kizárólag szakmai alapokon nyugszik. Ne hozzunk szóba olyan információt, melyre egyértelműen csak a közösségi oldalon bukkanhattunk rá, ha aggályaink vannak, akkor kérdezzünk úgy, hogy az illető maga mondja ki azt, amire kíváncsiak vagyunk.

 4 interjúkérdés, amit ne tegyünk fel! 

 

2. Hány évesek a gyermekei? / Tervez gyermekeket?

„Köztudott, hogy magánéleti kérdéseket tilos firtatni az interjún, mégsem találkoztam még olyan jelölttel, akit karrierje során ne kérdeztek volna a felvételin családi állapotáról.” Henrietta szerint amellett, hogy az ilyen kérdések elég átlátszóak, jogilag is problémásak lehetnek és felvethetik a diszkrimináció lehetőségét.

„Kérdezzünk rá másképp, pl: Van annak akadálya, hogy bizonyos napokon délutáni vagy esti műszakot vállaljon?”

3. A csapatunk csak férfiakból áll. Hogy látja, be tudna illeszkedni?

Természetesen meg kell bizonyosodni arról, hogy az illető be tudna-e illeszkedni a vállalati kultúrába, de ezt nem tehetjük úgy, hogy a jelölt nemére vagy személyiségére teszünk utalást. Tegyünk fel szakmai kérdéseket, és ha valóban aggódunk amiatt, hogy az illető nem fog beilleszkedni, azt ne arra fogjuk, hogy az illető nő vagy férfi.

Tegyük fel a kérdést inkább így: „Mit gondol, mi lenne a legnagyobb kihívás az Ön számára a beilleszkedéssel kapcsolatban?”

4. A héten másokat is meghallgatok ugyanerre a pozícióra. Miért pont Önt válasszam?

„Egy jelöltet arra kérni, hogy hasonlítsa össze magát olyanokkal, akiket nem ismer, nemcsak szakmaiatlan, de rossz irányba tereli a beszélgetést. A jelölt vagy hosszas felsorolásba kezd készségeivel, tapasztalataival, vagy olyan dolgokkal kapcsolatban, amelyek már elhangzottak, vagy támadásba lendül és fel sem merült kritikákra reagál. A fenti interjúkérdés olyan, mintha megsértettük volna a jelöltet és elvárnánk, hogy kikérje magának.”

Mindig figyeljünk rá, hogy az interjún érezhető legyen, hogy két egyenrangú fél tárgyal. Tegyük fel inkább az alábbi kérdést: „A munkához megkövetelt konkrét képességeken kívül mi az a plusz dolog, ami különlegessé teszi Önt?”

 

Gondoljuk át a fentieket és ültessük át a gyakorlatba a számunkra hasznos ötleteket. Ne feledjük, hogy a humán erőforrás a legnagyobb kincs egy vállalatnál.

 


Készítette: Khojaste K

 A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala