Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A sűrű teendők és nyomasztó határidők mókuskerekében gyakran a legfontosabbra nem szakítunk időt: magunkra. Márpedig ha nem töltődünk újra, ha nem fordítunk figyelmet a fejlődésünkre, a megújulásunkra, hamar kiégünk, és azt vehetjük észre, hogy idővel lecserélnek, helyettesítenek bennünket.

Cikkünkben mutatunk ennek kivédésére egy jól bevált módszert Dr. Stephen R. Covey, a világszerte híres önfejlesztő guru segítségével. Nézzük!

1. FIZIKAI DIMENZIÓ

Ide tartozik a testedzés, a táplálkozás és a stresszkezelés is. Vagyis hogy hatékonyan foglalkozunk a testünk igényeivel, megfelelő ételeket eszünk, eleget pihenünk, lazítunk és rendszeresen mozgunk. akkor a munkánk során is eredményesebbek és elégedettebbek vagyunk.

Sokan hivatkoznak arra, hogy nincs idejük például a sportolásra. Ez azért veszélyes kijelentés, mert ha nem mozgunk eleget, a szervezetünk hamarosan egészségügyi problémákkal jelez: változtatni kellene. Arról nem is beszélve, hogy alkalmanként az a 30-60 perc mozgás hihetetlen mértékben javítja a munkaidőnk hatékonyságát. Hát még az önbecsülésünket és az önbizalmunkat. Próbáljuk ki!

2. TÁRSAS / ÉRZELMI DIMENZIÓ

Egyfajta belső biztonságérzetet ad, növeli az együttműködést, az empátiát. Ez a dimenzió időt igényel, ám ugyanúgy megtérül, mint az előző. Fontos, hogy társaságban vagy egyedül töltsünk egy kis kellemes időt.

Bármilyen tevékenység szóba jöhet, aminek a segítségével harmóniába kerülhetünk önmagunkkal. A lényege, hogy pozitív élményekkel vagy emberekkel vegyük körbe magunkat. Meditálhatunk, olvashatunk, főzhetünk, lustálkodhatunk, túrázhatunk a barátainkkal, vagy beszélgethetünk a szeretetteinkkel. Gondoljuk végig, mi az, amit már különösen régen tettünk, pedig nagyon jó hatással van ránk, és ne halogassuk tovább!

3. LELKI DIMENZIÓ

Elköteleződés, motiváció, tanulás, elemzés tartozik ebbe a dimenzióba. Vagyis egyfajta többletérték, ami a teljes személyiségünkre és ezáltal a munkánkra, karrierünkre is nagy hatást gyakorol. Gondoljuk végig, mi az, amiért érdemes ennyit dolgoznunk, ami lelkesít, vagy éppenséggel ami most még hiányzik, de igényünk lenne rá!

ITT TÖBB MINT 12 EZER ÚJ ÁLLÁS KÖZÜL VÁLOGATHATUNK!

    4 dolog, amire időt kell fordítanunk munkánk során!    

4. ÉRTELMI DIMENZIÓ

Olvasás, vizualizálás, tervezés, írás – vagyis a kreatív és alkotó folyamatok zajlanak itt. Időt kell arra is szánnunk, amiben tehetségünket ki tudjuk bontakoztatni. Nem dolgozhatunk gépiesen, automata robotként napról napra, ne is erre rendezkedjünk be.

A kemény munkának meglesz a gyümölcse felfogás mellett fogadjuk el az egyéni fejlődést és új értékek teremtését is. Ezáltal valóban meg tudunk újulni, másra, többre leszünk képesek, és a munkahelyünk is értékelni fogja mindezt. Nem utolsósorban a szakmai előremenetelünk alapja is mindez.

Ez a 4 legfontosabb dimenzió a karrierünk folyamatos fejlődése szempontjából, amire gyakran sajnáljuk az időt.

Ám mindegyikre szükségünk van ahhoz, hogy kiegyensúlyozottan haladjunk célunk felé, örömet okozzon a munkánk, és egészségesek maradjunk. Ha eddig luxusnak gondoltuk például a barátainkkal való találkozást vagy éppen a rendszeres testmozgást, olvasást, most engedjük meg magunknak! Tegyünk egy próbát legalább egy hétig, és figyeljük meg a pozitív változásokat!

Ha nagyon reménytelennek látjuk a jelenlegi helyzet javulását, ne feledjük: megoldás mindig van!

Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! Nagyon jó esélyeink vannak egy új munkahelyre, hiszen naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most!

Sőt! Éljünk a legújabb fejlesztéssel: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való új állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a Profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: önismeret, önfejlesztés, feltöltődés, munkahely, karrier