Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A munkahelyváltás nagy döntés, ám a legtöbb ember életében valamikor bekövetkezik, és jobb, ha mi magunk döntünk affelől, hogy mikor legyen ez, és nem kényszerűségből kell távoznunk.

Az alábbi pár szempont segíthet eldönteni, hogy megérett-e már az idő a váltásra.

1. Már nem okoz örömet a munka

„Minden reggel belenéztem a tükörbe és megkérdeztem magamtól: Ha ma lenne az életem utolsó napja, azt csinálnám, amit ma csinálni akarok? És amint a válasz egyre többször lett "nem", tudtam, hogy valamin változtatnom kell” - mondta Steve Jobs  2005-ben a Stanford Egyetemen frissdiplomások előtt tartott beszédében. Habár az Apple és a Pixar egykori vezérének szavai drámaian hathatnak, valójában éppen olyan igazak ránk nézve, mint annak idején saját életére voltak. Az élet túl rövid ahhoz, hogy hosszú távon olyan dolgokkal töltsük, melyek nem okoznak örömet. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy azonnal fel kell adni jelenlegi állásunkat, de használjuk ki az új év adta energiákat és motivációt arra, hogy előkészítsük a kilépési tervet.

Gergely senior executive coach szerint egészen konkrét lépéseket érdemes ilyenkor tenni: „Első lépésként elég, ha csak elkezdjük más szervezetek vállalati kultúráját tanulmányozni. Hogyan? Böngésszük a cég közösségi oldalait, és keressünk rá szakmai portálokon a vezetőkre, esetleg írjuk össze a kapcsolatrendszerünkből azokat az embereket, akik össze tudnak kötni minket valakivel, aki már az adott vállalatnál dolgozik. Fontos, hogy nagyban gondolkodjunk: milyen karriert képzeltünk el magunknak 5-10 év távlatában? Ha ezt tudjuk, óriási lelkesedéssel tesszük meg felé az első kis lépéseket."

2. A szakmai fejlődés lehetőségének hiánya

„Coach-ként a leggyakoribb karrier csapdának a stagnálást látom, melyet azonban főként eleinte nem könnyű észrevenni szakember segítsége nélkül. Főleg a karrier kezdetén, ha nem látjuk vonzónak a feletteseink munkáját, az intő jel lehet. Egyik alkalommal az ügyfelem egy elejtett megjegyzést tett, mely szerint valahányszor körbenéz az irodában és meglátja a már 5-10 éve ott dolgozókat, viszolygás fogja el, mert úgy érzi, hogy ő nem akar 10 év múlva ilyen szakmai életet élni.

Ezen a ponton megállítottam, és feltettem neki a kérdést, hogy vajon érdemes-e több energiát fektetnünk a vezetőképzésébe ennél a cégnél, ahol nem lát perspektívát. Előfordult már az is, hogy a beszélgetések közben kiderült, hogy az ügyfelemet valójában nem lelkesítette az előléptetés lehetősége, aminek az irányába dolgoztunk. Ilyenkor általában nem a motivációval, hanem a céges lehetőségek hiányával, vagy szegényes céges kultúrával állunk szemben. Minden esetben javaslom, hogy nézzünk körül az álláslehetőségek között, amennyiben az elmúlt években a vállalat nem biztosított számunkra szakmai fejlődési lehetőségeket, mint például egy új projektben való részvétel, szakmán belüli új terület, tanfolyam, mentorálás vagy nyelvi képzés.”

Gergely szerint már az állásinterjún érdemes rákérdezni a témára: „Hogyan segítik a jól teljesítő kollégák szakmai továbbfejlődését ebben a pozícióban?”

3 ok, hogy 2018-ban új munkára van szükségünk

3. Alulfizetettség és alulértékeltség

Az alacsony fizetés, vagy a munka-magánélet egyensúlyának hiánya jó indok arra, hogy munkahelyet váltsunk 2018-ban.

„Nem titok, hogy a magasabb fizetés elérésének sokszor nincs más módja, mint az új állás. Ha már váltunk, ne csak a pénzbeli juttatásokra figyeljünk: várhatóan az új évben tovább erősödik a trend, mely szerint a szabadidő is „pénz”, tehát a rugalmas munkabeosztás és reális munka-magánélet egyensúly legalább annyi értéket képvisel, mint a fizetés.

A másik fontos szempont a megbecsültség, és itt nem csak személyes szempontokra gondolok: bizonyos iparágak lassan kezdenek a robot technológiára átállni, és már érezhető, hogy nem becsülik meg azokat a kollégákat, akiknek a munkáját 10-20 év múlva nagy valószínűséggel teljesen automatizált gépek veszik át. Ha ilyen szektorban dolgozunk, vegyünk fontolóra egy komolyabb karrierváltást” - javasolja Gergely.

Fogadjuk meg a fenti tanácsokat, és közben folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha növelni akarjuk esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt. Minél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket hozunk majd.


 Készítette: Khojaste K

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala