Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Valószínűleg elég kevesen vannak, akik egy-egy rosszul sikerült munkanap vagy munkahét után ne gondolkoztak volna el azon, hogy kilépjenek jelenlegi munkahelyükről és új állás után nézzenek. Sokszor azonban nehéz megállapítani, hogy a rossz hangulat csak az adott szituációnak szól, vagy mélyebb okok húzódnak a háttérben és valóban indokolt lehet a váltás.

„Mielőtt belevetnénk magunkat az álláskeresésbe, három kérdést mindenképpen érdemes feltenni és megválaszolni magunknak, ezeket a kérdéseket minden nagyobb fordulópontnál, de minimum évente egyszer érdemes megvizsgálni, ha tudatos döntést szeretnénk hozni ” – mondta a Profession.hu-nak Marcell, aki digitális üzletágvezetőként dolgozik egy pénzügyi cégnél, korábban pedig személyzeti tanácsadóként vett részt a HR osztály életében egy kreatív ügynökségnél. „Elemzőként és HR-tanácsadóként is nagy hangsúlyt fektetek az önismeretre és önelemzésre, az alábbi kérdések ebben segíthetnek.”

1. Motivált vagyok?

„Alapvetően minden munka lényege, hogy valamilyen hatással van a környezetére, azt kell eldöntenünk, hogy örömmel és motivációval tölt-e el minket ez a hatás. Más szóval: lelkesít-e minket az ügy, amit szolgálunk, legyen az a vásárlók élelmiszerrel való ellátása, kisgyermekek tanítása vagy új pénzügyi termékek kidolgozása. Ha nem motivál minket az, amit nap, mint nap építünk, ha nem érezzük magunkénak az ügyet, amihez nap, mint nap hozzájárulunk, akkor valahol máshol kellene dolgoznunk. Egy esküvőszervezőt például motiválhat az, hogy segít megtervezni mások életének legfontosabb napját, egy építészt az, hogy családok lakótereit alakíthatja ki, egy riportert az, hogy elsőként adhat hírt a világ történéseiről.”

3 kérdés, ha állást váltanánk

2. Tanulok és fejlődök?

„Ez a második kérdés arra vonatkozik, hogy jó időben jó helyen vagyunk-e. Volt egy pont a karrieremben, amikor eldöntöttem, hogy a legjobb pénzügyi szakemberekkel szeretnék együtt dolgozni, ekkor mentem egy rövid időszakra Londonba. Olyan helyen kell dolgozni, ahol magas szinten művelik mindazokat a dolgokat, amelyeket meg szeretnénk tanulni és olyan emberekkel vagyunk körülvéve, akik a szakmánkon belül valamilyen szempontból minőséget képviselnek.”

3. Jó a főnököm?

„Sokszor elhangzik a teória, mely szerint a munkatársak nem a vállalatot, hanem a főnöküket hagyják ott és ebben van igazság. Megkockáztatom, hogy különösen karrierünk kezdetén, ha a főnökünk nem jó coach, nem jó mentor vagy nem jó támogató, akkor ez már önmagában elég indok a váltásra. Sokan fordultak hozzám azzal a kérdéssel, hogy hogyan változtathatnának főnökük hozzáállásán, hogyan kaphatnának tőle több pozitív impulzust és támogatást. A válaszom mindig az, hogy a főnököt egy munkavállaló nem változtathatja meg, az egyetlen megoldás: másik főnököt keresni. Mitől nem megfelelő egy főnök, menedzser? Nem foglalkozik csapata fejlődésével, nem vállal felelősséget a hibákért és nem teremt légkört az őszinte kommunikációra. Ha ezt tapasztaljuk, akkor nézzünk új lehetőségek után, akár cégen belül is.”

 

Nézzük át a fentieket és ültessük át a gyakorlatba. A Profession.hu oldalára naponta kerülnek ki a legújabb pozíciók, melyek közül válogathatunk. Nézzük át a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint! Ha tovább szeretnénk növelni esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt: Androidra ittiPhone-ra itt.

 

Készítette: Khojaste 

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala