Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A tanulás egész életünket átszövi. Nem áll meg ott, hogy megszereztük a végzettségünket, letettük a nyelvvizsgát, és munkába álltunk. A tanulás fontos, anélkül nincs fejlődés, a naprakész tudás pedig manapság már többet nyom a latban, mint az egykori oktatási intézmény nívója.

Arról nem is beszélve, hogy munkánk során számos helyzet adódik, ahol tanulnunk kell, és ezek nem feltétlenül jelentenek tréninget és iskolapadot. Gondoljunk csak egy új rendszer, egy folyamat, egy alkalmazás használatának elsajátítására, az innovatív eszközök és megoldások céges szintű bevezetésére, és vezetőként a beosztottaink irányításához és motiválásához is fejleszteni kell magunkat.

Akár autodidakta módon saját erőből vágunk bele, akár irányított tanulási módszert választunk, mindenképpen fontos felmérnünk, hogy a 3 tipikus tanulási típus közül melyikbe tartozunk. Niel Fleming 1987-ben fejlesztette ki az irányadó VARK®-tesztet, amellyel megállapíthatók az egyéni preferenciák. Nem véletlenül ez a legnépszerűbb módszer a mai napig. Ugyanis a saját típusunk alapján a számunkra leghatékonyabb tanulási módszert választhatjuk - mindenféle bosszankodás és időveszteség nélkül elsajátítva dolgokat. Sőt, még a főnökünket és kollégáinkat is sokkal jobban megérthetjük általa, hiszen világossá válhatnak a különbözőségek.  

Nézzünk ehhez 3 hétköznapi kérdést, és jegyezzük fel a ránk leginkább érvényes válasz betűjelét!

1.) Az étteremben kezébe veszi az étlapot. Hogyan dönt?

R: A leírás alapján választom ki az ételt.

K: Olyat választok, amit egyszer már megkóstoltam.

V: Körbenézek, hogy a szomszédos asztalnál mit rendeltek.

A: A pincértől vagy az asztaltársamtól kérek segítséget.

   Tanulási típusok Vark-teszt   

2.) Ez jellemző a weboldalakra, amelyek tetszenek nekem:

R: Érdekes szöveges leírások, listák és magyarázatok vannak rajta.

K: Valamire ráklikkelhetek, elmozdíthatom, kipróbálhatok dolgokat.

V: Érdekes tervezés és külalak.

A: Audió csatornái vannak, ahol zenét, rádióműsorokat vagy interjúkat hallgathatok.

3.) Új digitális fényképezőgépet akar venni. Az áron kívül mi befolyásolja a leginkább a döntését?

R: A fényképezőgép funkciói, amelyekről a kézikönyvben vagy az interneten tájékozódom.

K: A funkciókat elmagyarázó szakember.

V: A fényképezőgép tetszetős dizájnja.

A: A fényképezőgépen elvégzett teszt.

        Tanulási típusok Vark-teszt        

A KIÉRTÉKELÉS: nézze meg a bejelölt betűk számát, és amelyikből a legtöbb szerepel, az vonatkozik Önre!

R: Író és olvasó típus

Szövegeket tanul. Gondolatainak rendezéséhez leírja a dolgokat. Jegyzeteit letisztázza, közben pedig kiegészíti. A fontos részeket újrafogalmazza.

K: Kinesztikus típus

Cselekvéseken keresztül tanul. Fogalmak magyarázatához példákat használ. A tények helyett az élményeket igyekszik felidézni.

V: Vizuális típus

Megfigyelésen keresztül tanul. Ötletei képi megjelenítéshez diagramokat és modelleket alkalmaz. A kulcsszavakat szimbólumokkal helyettesíti. Szívesen használ szövegkiemelőt.

A: Auditív típus

Hallás után tanul. Kérdéseket tesz fel. Másokkal megvitatja a témákat, amelyeket meg kell jegyeznie, hangosan beszél, vagy kiselőadást tart róluk.

És végül egy érdekesség: ha valamit nem találunk, végiggondoljuk, mikor és hol használtuk vagy láttuk utoljára. A kontextusfüggő memória a tanulási folyamatban is rendkívül hasznos lehet. Az Iowai Egyetem vizsgálatai erre rávilágítva kimutatták, hogy a diákok jobb eredményt értek el abban az esetben, ha ugyanott vizsgáztak, mint ahol felkészültek.

Gondoljuk végig a fentieket, és tudatosan építsük be a mindennapjainkba ezeket a módszereket! Ám ha jelenlegi munkakörünk nem teszi lehetővé a számunkra legeredményesebb fejlődési lehetőséget, egyértelműen új munkakört vagy alapvetően új munkahelyet kell keresnünk. Nem velünk és valószínűleg nem is a csapattal vagy a főnökünkkel van a baj: pusztán nem passzolunk egymáshoz. Éppen ezért felesleges időrablás erőltetni ezeket a munkahelyi együttműködéseket, mert idővel még frusztráltabbá válunk. Inkább lépjünk a nekünk megfelelő irányba!

 

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, karrier, szakma, fejlődés