A mai napig hallhatjuk: az érvényesül a munkahelyén, aki ,,csókosa" a főnöknek, vagy éppen kapcsolatok nélkül nem lehet bejutni már egy állásinterjúra sem. A cikkünkben éppen ezért három olyan szakembert szólaltatunk meg, akiknél pontosan megfogalmazható, milyen képességekkel, készségekkel illetve tettekkel értek el egy magasabb pozíciót, nagyobb fizetést és szakmai elismerést is. Ha mi is szeretnénk változtatni jelenlegi helyzetünkön, olvassuk el az ő történetüket, és lessük el, mit csináltak ők másképp.

"Amikor az új év első munkanapján mentünk dolgozni - osztja meg velünk Klára -, konkrétan 3 fok volt bent, a raktárban, kint még havazott is közben. Majd' megfagytunk, és az egész műszakot így vittük végig. Az én feladatom a készletnyilvántartás, épp egy nagy leltárt kellett megcsinálni. 8 órán át ebben a hidegben dolgoztunk, semmi tehermentesítés, vagy hogy tegyük át másnapra a leltárt - a vezetőséget egyáltalán nem érdekelte, amilyen kérésekkel jöttünk. Hozattak nekünk forró teát egész napra, ennyi. De ez csak egy példa arra, mennyire veszik emberszámba a dolgozókat. Én még tavaly elkezdtem új munkát keresni, kaptam is ajánlatot éppen karácsony előtt. Ezután a munkanap után felhívtam őket, és elfogadtam az állást. Többet nem fogok keresni, próbaidőm is lesz, de legalább normálisak a kollégák és szimpatikus a főnök. Február 11-én kezdek náluk, már alig várom."

MEGPÁLYÁZHATÓ LOGISZTIKAI MUNKALEHETŐSÉGEK ITT!

3 előrejutási lehetőség: raktáros, szakács és gépkezelő

"Én már annyi kaszinótojást meg sonkatekercset csináltam itt - meséli Anett nevetve -, hogy ideje volt váltani. Konyhai kisegítőként kezdtem, most szakácsként dolgozom. Fél év alatt bedolgoztam magam, látta a főnök, hogy több van bennem. Igazából sosem tudtam befogni a számat, ez többször vissza is ütött, de úgy látszik, itt végre értékelik az új ötleteket. Na, emellett pontos is vagyok, mindig beérek időben, meg gyorsan és jól dolgozom. Ezek is sokat számítanak. Már egy másik étterem is megkeresett, hogy elcsábítson, de szeretek itt dolgozni, jó a csapat, korrekt a fizetés és a főnök, úgyhogy maradok."

AKTUÁLIS VENDÉGLÁTÓIPARI MUNKALEHETŐSÉGEK ITT!

"Amikor három éve a feleségem elveszítette a munkáját - osztja meg velünk Péter, aki akkor gépkezelőként dolgozott -, bementem az akkori főnökömhöz, és elmondtam neki a tényeket. Két lehetőségem volt: vagy maradok többért, és többet is dolgozom, vagy megyek máshová magasabb fizetésért. Maradtam, és kaptam plusz műszakot, amennyit még biztonsággal be bírtam vállalni. Azért nem egyszer volt, hogy rezgett a léc. Nem tudtam kipihenni magam, márpedig gépekkel dolgozom, itt észnél kell lenni. Aztán egy haverom szólt, hogy keresnek náluk új embert, de ahhoz alapszinten angolul is tudni kell. Szakközépben tanultam angolt, gyorsan megpályáztam a helyet. Felvettek, most CNC marós vagyok egy multinál, itt, a megyeszékhelyen van a telephelyünk. Kétszer annyit keresek, mint korábban, és normál műszakban dolgozom. Szerintem nagyon kell a nyelvtudás is, meg a biztos tapasztalat, a munka becsülete. És nyitva kell tartani a szemünket, hol van üresedés, mert akkor már csak pályázni kell. Anélkül viszont nem megy."

A LEGFRISSEBB GÉPKEZELŐI ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK ITT!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

3 történet a maga tanulságaival együtt, gondoljuk tovább őket, és hasznosítsuk, ami segítheti a mi előrejutásunkat is. Ám ne feledjük azt sem, hogy a szakmunkához való értést és tapasztalatot külföldön nagyra becsülik.

Ahogy egy korábbi cikkünkben ezt részleteztük is, az EURES (Európai Foglalkoztatási Szolgálat) statisztikai adataiból kiderül, hogy a népszerű célországokban - mint AngliaNémetország vagy Ausztria - a legnagyobb igény  ezekre a szakemberekre mutatkozik:

a vendéglátásban és kereskedelemben dolgozó szakácsokra

a felszolgálókra;

a bolti eladókra;

az egészségügy területén dolgozókra;

gépészekre;

villanyszerelőkre;

az értékesítőkre;

technikusokra;

könyvelőkre;

vagy a munkagépkezelőkre.

Bár a felsoroltak közül néhányat betölthetnek szakképesítéssel nem rendelkezők is, sokat segíthet a sikeres elhelyezkedésben egy szakma megszerzése.

Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! Nagyon jó esélyeink vannak egy új munkahelyre, hiszen naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most!

Sőt! Éljünk a legújabb fejlesztéssel: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való új állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkahely, álláskeresés, előrejutás, karrier