A humoros önéletrajz hibákon jót mulatunk, kivéve, ha velünk történnek meg. A Job Mob karrier portál összegyűjtötte azokat a vicces vagy furcsa eseteket, melyekkel valóban szembesültek a HR-esek.

1. A jelölt minden leírt mondatában bizonyos betűk vastagon voltak szedve, ezeket összeolvasva egy rejtett üzenetet tudhattunk meg arról, milyen kiváló tulajdonságokkal rendelkezik a pályázó.

2. Az illető egy pékségbe adta be önéletrajzát, melyben a célkitűzés címszó alatt ez állt: "tésztát gyúrni".

3. A jelölt az önéletrajzhoz csatolt fotón egy függőágyban feküdt, az alábbi képaláírással: "Sziasztok, XY vagyok és állást keresek!"

4. A jelölt a motivációs levélben kifejtette, hogy "az ideális egy üzletemberi pozíció lenne 18-250 ezer dolláros évi fizetéssel".

2014: a legütősebb önéletrajz hibák

5. A múltbéli munkatapasztalatokhoz az illető ezt írta: "Gördeszkás 1980-tól napjainkig."

6. A jelölt hobbiként a szemöldökszedést nevezte meg.

7. A pályázó a vezetői tapasztalatai alátámasztására példaként hozta fel, hogy egy online videójátékban harcoló klánok parancsnoka volt.

8. A jelölt egy több éves "karrier lyuk" magyarázataként leírta, hogy börtönben ült a korábbi főnöke bántalmazása miatt

9. Az online jelentkezési űrlapon arra kérdésre, hogy "Valaha elítélték-e már bűncselekményért?" a jelölt azt írta: "Igen, majd megmagyarázom az interjún."

10. A jelölt a motivációs levélben fontosnak tartotta leírni, hogy "az Egyesült Királyság egyik leghíresebb hegymászója megdicsért a kitartásomért".

11. A jelölt a "fizetési elvárás" címszó alá ezt írta: "menemum".

12. A pályázó azzal büszkélkedett, hogy szerepelt a Time magazin címlapján 2006-ban, mint "az év embere". Abban az évben a Time a személyi számítógépet választotta "év emberének", a címlap egy monitort ábrázolt benne a felirattal: "Te".

13. A pályázó egy közösségi médiáért felelős pozícióra jelentkezve semmilyen más elérhetőséget nem adott meg a Twitter címén kívül.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Címkék: álláskeresés, felvételi, önéletrajz, CV

Szemlézte: Fogas Krisztina