A Recruiters Network, azaz a Toborzók Csoportja az egyik online felületen körkérdést intézett a tagságához, amelyre 300-nál is több válasz érkezett. Azt kérdezték gyakorló toborzóiktól: "Melyik a kedvenc kérdése az interjún?"

Számtalan kérdés érkezett, voltak, akik csak a kérdést írták le, és voltak olyanok, akik meg is magyarázták, hogy mi áll a kérdés hátterében, mire segít a kérdésre adott válasz rávilágítani. Herczku Monika, a Profession.hu karrier-tanácsadója összeválogatott egy csokorral a legérdekesebb vagy legtanulságosabb kérdésekből.

Önismereti kérdések

1. Mi az a három szó, amely a legjobban jellemzi Önt?

Talpraesettség és gyors reakció kell a kérdés megválaszolásához. Hasonlít a "Mondjon 3 jó tulajdonságot" kérdésre. Gondoljuk át most, melyik 3 szót mondanánk? Fontos, hogy fókuszáljunk közben a munkaköri leírásra is, futtassuk végig a fejünkben, hogy az adott munkára vajon milyen tulajdonságok kellenek.

2. Ha egy mesehős bőrébe bújhatna, akkor melyiket választaná?

Nyilván egy pozitív hőst szoktak választani, valószínűleg senki sem akar gonosz mostoha vagy boszorka lenni. Mit választanánk? Egy naiv Hófehérkét vagy egy talpraesett Jancsit/Juliskát?

3. Mi az, amit a többiek Önnel kapcsolatban a leggyakrabban félreértenek?

Itt fontos, hogy legyünk képben arról, hogy a többiek általában mit gondolnak rólunk, vagyis milyen képet mutatunk magunkról kifelé. Azt is tudnunk kell, hogy mi az, amit a többiek nem úgy látnak, ahogyan láttatni szeretnénk, és hogy vajon ennek mi lehet az oka.

16 kedvenc kérdés az állásinterjún

4. Mi az a tulajdonság, ami Önből hiányzik, és amit szeretne megszerezni?
5. Mit tanult a legutolsó munkakörében és ennek alapján milyen területen szeretne fejlődni?
6. Meséljen el egy helyzetet, amibe belebukott?

Ezek a kérdések is az önismeretre és az őszinteségre építenek, valamint arra, hogy valaki tanul-e, és ha igen, akkor mit a kudarcaiból. Mindenkinek vannak csontvázak a szekrényében és egyikünk sem hibátlan, tehát ne érdemes azt a választ adni, hogy "Nem jut eszembe most egyetlen olyan eset sem, ahol ne teljesítettem volna százszázalékosan", mert ezt senki sem fogja elhinni. Sokkal jobban hangzik, ha elmesélünk egy "bakit", és utána hozzátesszük, hogy mit tanulunkt az esetből, hogy legközelebb ne kövessük el ugyanazt a hibát ismét.

Főnök - beosztott kapcsolat

7. Ha felhívnám a főnökét, akkor mit mondana Önről?

Gyors reakciót várnak a kérdésre, foglaljuk össze 1-2 mondatban, hogy mi lehet a véleménye a főnökünknek a munkánkról. Lényegre törően fogalmazzunk, és ne ijedezzünk, mert nem fogják felhívni, csak ha referenciaként megadjik az elérhetőségeit.

8. Meséljen el egy esetet, amikor konfliktusba került a főnökével. Végül hogyan sikerült megoldani a helyzetet?

Fontos, hogy tárgyilagosan meséljük el a helyzetet, emeljük ki, hogy mit tettünk vagy mit nem tettünk és miért. Írjuk le a főnök reakcióit, és azt is, hogy hogyan próbáltunk érvelni a saját igazunk mellett, és a végén sikerült-e kompromisszumra jutni. Ha még azt is hozzátesszük, hogy mit tanultunk az esetből, azért plusz pont jár. Fontos, hogy indulatmentesen meséljünk a helyzetről.

9. Ki volt az a főnöke, akit a legkevésbé kedvelt, és miért?

Fontos információkat árulhatunk el arról, hogy hogyan szeretünk dolgozni, ha például azt válaszoljuk a kérdésre, hogy "Számomra fontos, hogy hagyjanak a saját tempómban alkotni, és ne avatkozzanak bele a folyamatba, ha segítségre van szükségem, akkor majd én szólok". Ebben az esetben nyilvánvaló, hogy egy olyan szervezetbe nehezen illeszkedne be az álláskereső, ahol sok a szabály, a rendelet, a betartandó utasítás.

Cég és motiváció

10. Miért érdekli ez az állás?
11. Mit tud a cégünkről?
12. Miért Önt vegyük fel?
13. Mit gondol, hogyan tud hozzájárulni a vállalat sikereihez?

Ezek a kérdések gyakran előfordulnak, és azért fontosak, mert a rájuk adott válaszokból jól kiszűrhető, hogy mennyire olvasott a pályázó utána a cégnek, illetve hogyan tud érvelni saját maga mellett, amelyből sok minden kiderül a motivációjával kapcsolatosan is.

Herczku Monika nem győzi hangsúlyozni annak a fontosságát, hogy a cégből fel kell készülni az interjú előtt, honlapot átnézni, a neten rákeresni az elmúlt időszak eseményeire stb., hogy az álláskereső ne járjon úgy, mint az a jelölt, akinek feltették a kérdést, hogy "Mit tud a cégünkről" mire ő bocsánatkérő mosollyal annyit mondott, hogy "Sajnos nem volt időm megnézni a honlapjukat". Mire a toborzó felállt és azt mondta, "Akkor sajnos nekem sincs időm Önnel interjút készíteni" - majd kikísérte a pályázót.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A "Hogyan tud hozzájárulni a vállalat sikereihez?" és a "Miért Önt vegyük fel?" kérdésekre előre is fel tudunk készülni. Gondoljuk végig, hogy mi az a plusz, amivel kitűnhetünk a többi pályázó közül? Van iparági tapasztalatunk? Dolgoztunk már hasonló projekten? Kiválóak a szakmai kapcsolataink? Végeztünk valamilyen egy speciális tanfolyamot? Megoldottunk már egy hasonló problémát, mint ami itt felmerült? Találjuk meg azt a pontot, ami mellettünk szól.

14. Mit talál ebben a munkában a legvonzóbbnak? És a legkevésbé vonzónak?
15. Ha 6 hónap múlva megkérdezem Öntől, hogy jól választott-e, hogy hozzánk jött, akkor mikor fog igennel válaszolni?

Az első kérdés leginkább leteszteli, hogy mennyire értettük meg, hogy miről szól az adott munkakör, tisztában vagyunk-e azzal, hogy hol lehetnek a nehézségek, milyen problémák adódhatnak.

A második kérdés inkább a motivációnkra kérdez, hiszen a válaszunkból jól kikövetkeztethető, hogy mi volt számunkra fontos, amikor a céget választottuk. "Akkor lesz a válaszom igen, ha érdekes feladataim lesznek, jól kijövök a kollégáimmal, és rendesen kifizetik a túlóra pénzemet is."

16. Az elmúlt időszakban milyen szakmai kiadvány volt Önre hatással, és mit tanult belőle?

Ügyes kérdés, amivel kiderítheti az interjúztató, hogy mennyire követi a pályázó a szakmai trendeket, honnan informálódik, vesz-e a kezébe szakmai irodalmat? Lehetőség szerint kerüljük azt a választ, hogy "annyit dolgoztam, hogy nem jutott időt még egy cikket sem elolvasni", ez ugyanis nem profira vall.

És a végére egy bónusz kérdés: Ha autó lehetne, akkor milyen márka lenne és miért?

Erre a karrier-tanácsadó szerint nem könnyű válaszolni. Azt javasolja, hogy ha az olvasóknak van valamilyen elképzelésük, hogy mik lehetnek erre a jó válaszok, akkor írják meg a Profession.hu Facebook-oldalán.

A legidiótább interjúkérdésekről szóló cikkünk itt olvasható!

Készítette: Herczku Monika

Címkék: álláskeresés, állásinterjú, toborzás, HR