Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Nem kell megijedni, nem egy újabb to-do listát kell hozzáadnunk az amúgy is bokros teendőinkhez, csupán egy javaslat felsorolásról van szó, amit érdemes végigböngésznünk, hátha könnyít egy kicsit pályafutásunk kezdeti, nem éppen könnyű szakaszán.

Az első és legfontosabb, hogy eszünkbe ne jusson azon stresszelni, hogy esetleg már elmúltunk 30 évesek, mégsem tudunk mindent kipipálni az alábbiakból. Először is, jobb későn, mint soha, másodszor pedig tekintsünk erre a listára sorvezetőként, vagy akár mankónként, ha bármikor elakadnánk a pályakezdők rögös útján.

1. Legyen a bemutatkozásunk emlékezetes!

Persze nem a nevünket kell egy viccbe fűzni, sőt még csak nem is kell feltűnő, színes kiegészítőket viselnünk. Csupán arról van szó, hogy, amikor valaki megkérdezi tőlünk, hogy mivel foglalkozunk, legyen egy frappáns, határozott, meggyőző válasz a tarsolyunkban.

2. Legyünk tisztában a szuperképességünkkel!

Fogalmazzunk meg magunknak, hogy mi az,, amiben a legjobbak vagyunk! Az egyik legsikeresebb befektető mogul, Tina Roth Eisenberg szerint, minden sikeres ember, akivel eddig találkozott, pontosan tisztában volt vele, hogy mi az, amiben ő verhetetlen, illetve mi a legnagyobb erőssége. Lehet ez a lelkesedés, a türelem, a magabiztosság, a csapatszellem, lényegében bármi.

3. Gondoljuk végig, mik a gyengéink!

Amellett, hogy tudjuk, miben vagyunk jók, azt is fontos tudnunk, hogy mi az, amiben nem. A cél ezzel nem az, hogy rosszul érezzük magunkat! Sokkal inkább az, hogy tudjuk, milyen típusú munkatársat kell magunk mellé választanunk, ki az, aki kiegészít minket.

4. Tanuljunk meg delegálni!

Ha csak nem a multitasking a szuperképességünk, akkor bizony igenis meg kell tanulnunk, hogy nem tudunk mindent egyedül elintézni, főleg úgy nem, hogy a leterheltség ne menjen a munkánk, vagy a magánéletünk kárára. Igenis tudnunk kell segítséget kérni, illetve jól megválasztani azokat a feladatokat, amiket már át tudunk adni gyakornokoknak, asszisztenseknek.

5. Tudjuk, mi az, amiből nem akarunk engedni!

Ha minden jól alakul, nem csak egy, de számos lehetőség közül választhatunk majd karrier építésünk során, ezért nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a kitételekkel, amikből nem szeretnénk engedni. Munkaóra, a munkahely távolsága az otthonunktól, fizetési igény, kutyabarát iroda… Elsőre fellengzősnek tűnhet a felsorolás, de még mindig jobb, ha el tudjuk dönteni, miben vagyunk hajlandóak kompromisszumot hozni.

6. Legyen valami, amire kifejezetten büszkék vagyunk!

Ez lehet akár egy elért cél, egy megvalósított álom, egy sikeres projekt, egy meghatározó találkozás,  illetve bármi, amire valóban azt mondhatjuk, hogy ezért megveregethetjük a saját vállunkat.

7. Tanuljunk egy hibánkból, amire viszont nem vagyunk büszkék!

Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. A lényeg, hogy tanuljunk a hibánkból, és a következő munkahelyünkön ne kövessük el ugyanazt.

8. Feszegessük a határainkat!

Ha már tudjuk, hogy meg tudunk szervezni, és le tudunk vezényelni egy 30 fős meetinget, miért ne próbálkozzunk meg egy 100 fős egész napos konferenciával? Elvégre, addig nem lehetünk benne biztosak, hogy mire is vagyunk képesek, ha nem próbáljuk meg!

15 dolog harmincasként a karrierünk érdekében

9. Lépjünk ki a komfortzónánkból!

Mindig is féltünk kiállni a nagyközönség elé előadást tartani? Nem mertünk soha fizetésemelést, vagy előléptetést kérni? Akkor hajrá, itt az idő! Nem hiába mondják, hogy kockázat nélkül nincs nyereség!

10. Fogadjuk megfelelően a visszajelzéseket!

Hillary Clinton egyszer azt nyilatkozta, hogy a legjobb tanács, amit a fiataloknak adhat, az a következő: „Vegyétek a kritikát komolyan, ne pedig magatokra.”. Sokat tanulhatunk belőle, ha meghallgatjuk és elfogadjuk, hogy melyik területeken érdemes még fejlődnünk.

11. Tudjunk megfelelően visszajelzéseket adni!

Ugyanúgy, ahogy a főnökünk sem fél elmondani nekünk a véleményét, a megfelelő keretek között nekünk is ugyanolyan jogunk van felszólalni. Nyugodtan elmondhatjuk a notóriusan késő kollégáknak, hogy a pontosság számunkra nagyon fontos, vagy, de a felettesünkkel is megbeszélhetjük, hogy, ha óránként rákérdez, hogy hogy halad a csapat, az bizony nem viszi előre a munkafolyamatot.

12. Tanuljunk meg NEM-et mondani!

Ahhoz képest, hogy csupán három betű, a „nem” tűnik az egyik legrettegettebb szónak a magyar nyelvben. Pedig mind a karrierünk, mind pedig az ép eszünk megőrzése érdekében, igenis fontos, hogy tudjunk nemet mondani!

13. Vegyük körbe magunkat megbízható emberekkel!

Karrieutunk során az egyik legmeghatározóbb tényező, hogy milyen emberek kísérnek minket! Ha bármikor megbotlunk, a kapcsolati hálónk lesz az, ami elkap minket.

14. Legyen makulátlan az önéletrajzunk és a Facebook profilunk!

Ez az a pont, amit nem lehet elégszer hangsúlyozni, még akkor is, ha teljesen magától értetődő. Legyen egyértelmű és maradandó a történetünk, amit elmesélünk ezeken a felületeken.

15. Sajátítsuk el a tökéletes kézfogást!

Apróságnak tűnik, de megeshet, hogy ezen múlik az állásunk! Nem egy ügyvezető nyilatkozta már, hogy, ha két hasonló kvalitású jelentkező között kell döntenie, akkor bizony az illető kézfogása lesz a döntő. 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala