Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A saját tapasztalatok szerzése nagy kincs, hiszen ezáltal fejlődünk és jutunk előbbre. Ám az még szerencsésebb, ha a negatív élményeket nem feltétlenül a saját bőrünkön keresztül tapasztaljuk meg, hanem mások életbölcsességeit megismerve sajátítjuk el a felismeréseket. Cikksorozatunkat ebben a szellemben állítottuk össze, négy kiváló és sokat látott-tapasztalt szakértő aranyat érő gondolatát osztjuk meg olvasóinkkal.

Klaus Schuster egykori bankvezér, aki sokat tanult a múltbeli hibáiból, és ezeket meg is osztja velünk. Három kiemelt jó tanácsa így szól:

"A becsült kockázatba merjen belevágni! Menedzserként ezért a kockázatvállalásért kapja a fizetését.”

"Az embereknek emberekre van szükségük az értelmes döntésekhez.”

"A kemény tények sokszor hibás döntésekhez vezetnek.”

Igor S. Popovic, A tökéletes állásinterjú c. könyv szerzője számos hasznos tanácsot és rengeteg gyakorlati segítséget adott már olvasóinknak. Három legfontosabb tanácsa a jó ajánlások megszerzéséért így szól:

"Mindig baráti viszonyban válj el a munkáltatódtól! Írj udvarias felmondó levelet, amelyekben az egekig magasztalod a korábbi munkaadódat a bátorításáért, a lehetőségekért, és mindazért, amit a cégtől kaptál!”

"Miután távozol, továbbra is ápold a kapcsolatot a korábbi munkaadóiddal! Szükséged lesz rájuk a következő állásodnál, az azutáninál, és az azutáninál…”

"Ne feledd: azzal, hogy felégetsz minden hidat a hátad mögött, könnyen lehet, hogy az előtted lévőket is felégeted!”

KÖZEL 9000 MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁSLEHETŐSÉG ITT!

12 aranyköpés profiktól: ha jó döntéseket kell hoznunk!

Richard Templar 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkező üzletember, aki végigjárta a vállalati "szamárlétrát” is. A karrierépítés 100 szabálya című világhírű könyv szerzője tanácsait érdemes megfogadnunk:

"Nem kell rögtön kisétálnunk az ajtón, ha arra a következtetésre jutottunk, hogy a szakmánk rossz. Dolgozhatunk belülről azon, hogy megváltozzon.”

"Rugalmasnak kell lennünk, készen állnunk a gyors váltásra, alkalmazkodásra, attól függően, mit várnak tőlünk. Az a legjobb vezető, aki képes hirtelen fordulatot venni.”

"Kiválaszthatjuk, milyen állást szeretnénk. Ezután elkezdünk ahhoz öltözni. És meg is fogjuk kapni az állást.”

Végül Allan Pease, a világhírű testbeszéd szakértő tanácsait vegyük figyelembe motivációs levél írásakor is:

"Sok írott anyag kerül végül a szemétbe, vagy nem azt a hatást éri el, amire szánták.”

"Mindig törekedjünk az olvasó figyelmének fenntartására a következő fogások révén: NAGYBETŰK (csak módjával alkalmazzuk!), aláhúzás, szövegkiemelés, a bekezdések beljebb tolása, idézőjelek használata, de kérdéseket is feltehetünk.”

"Az embereket 2 különösen fontos benyomás kell, hogy érje - az egyik az első impulzus, a másik pedig az, amit a levelünk legvégén kapnak.”

Gondoljuk végig a fentieket és próbáljuk ki a ránk jellemző helyzetekben! És ha még keressük az igazit,ne feledjük: megoldás mindig van.Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! Nagyon jó esélyeink vannak egy új munkahelyre, hiszen naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most!

Sőt! Éljünk a legújabb fejlesztéssel: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való új állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a Profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: karrier, tippek, tanácsok, aranyköpés, szakértő