Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A saját tapasztalatok szerzése nagy kincs, hiszen ezáltal fejlődünk és jutunk előbbre. Ám az még szerencsésebb, ha a negatív élményeket nem feltétlenül a saját bőrünkön keresztül tapasztaljuk meg, hanem mások életbölcsességeit megismerve sajátítjuk el a felismeréseket. Cikksorozatunkat ebben a szellemben állítottuk össze, négy kiváló és sokat látott-tapasztalt szakértő aranyat érő gondolatát osztjuk meg olvasóinkkal hétről hétre.

A főnökökkel kapcsolatos 3 alapvető aranyszabályt Ken Lawson, pályaválasztási tanácsadó így összegzi:

"A leggyakoribb ok, ami miatt az emberek otthagyják az állásukat, az a nehezen kezelhető főnök. Azt is szokták mondani, hogy az ember nem munkahelyet, hanem főnököt vált. A főnök mindig jó bűnbak, és így palástolni lehet saját hibáinkat és bizonytalanságainkat. Ezért aztán a főnökkel való viszonyunk objektív megítéléséhez hasznos módszer, ha megpróbáljuk a dolgokat a főnök szemszögéből is megvizsgálni.”

"A főnökök sokszor nagyon fukarul bánnak a pozitív visszajelzésekkel. Viszont az alkalmazottak is hajlanak arra, hogy a főnök javító szándékú megjegyzését negatív kritikának tekintsék. Az alkalmazottaknak meg kell tanulniuk, hogy pozitívan fogadják el a kritikát.”

"Hasznos lehet, ha a főnökünkre úgy tekintünk, mint egy ügyfélre, aki megfizeti a szolgáltatásainkat. Nem biztos, hogy könnyű mindezt megtenni, de csak akkor tudjuk sikeresen építeni karrierünket, ha tevékenységünk a főnök megelégedésére szolgál. A főnök a legfontosabb személy, aki teljesítményünket és előmenetelünket, előléptetési esélyeinket befolyásolja.”

John C. Maxwell a vezetésben eltöltött 40 éve alatt felgyülemlett tapasztalatait Aranyat érő vezetői ismeretek c. könyvében foglalja össze. 3 kiemelt gondolata így szól a vezetők sikerességéről:

"Amikor a vezetők egészségesek, akkor általában azok, akiket vezetnek, szintén egészségesek lesznek. Amikor a vezetők nem egészségesek, a követőik sem azok. Egy ember megtaníthatja, amit tud, de reprodukálni csak azt tudja, ami ő maga.”

"Az új vezetők kinevelése nemcsak kulcsfontosságú a jövedelmező működéshez, hanem rendkívül hálás feladat is abból a szempontból, hogy úgy érzed, egyfajta örökséget is hagytál magad után, nemcsak egy jövedelem-kimutatást.”

"Ha meg szeretnéd tudni, hogy egy vezető sikeres, illetve eredményes-e, akkor ne a vezetőt figyeld vagy hallgasd – hanem egyszerűen csak a beosztottjait vedd alaposan szemügyre.”

12 aranyköpés profiktól: a jó és a rossz főnök

Richard Templar a Karrierépítés 100 szabályának világhírű szerzője. Nézzük, mit tanácsol egy vezetőnek, hogyan kommunikáljon sikeresebben!

"Minél magasabb beosztásba kerülünk, annál kevesebbet foglalkozunk üres csevegéssel, pletykálással, káromkodással, a tegnap esti tévéműsor kitárgyalásával vagy más, az elvégzendő munka szempontjából érdektelen témákkal.”

"A főnökök általában jobban összpontosítanak, és kevésbé hajlandók fecsegésre vesztegetni az idejüket.”

"Felnőttként kell viselkednünk, és úgy beszélnünk a többi dolgozóhoz, mint a gyerekekhez. Távolságtartóak és finoman visszafogottak leszünk, érettek és felelősségteljesek, megbízhatóak és tudatosak.”

TÖBB MINT 50 VEZETŐI ÁLLÁSAJÁNLATOT TALÁLUNK IDE KATTINTVA!

Allan és Barbara Pease testbeszéd guruktól ezeket a gyakorlati tanácsokat érdemes megfontolnunk.

"Valódi kommunikáció csupán akkor jöhet létre, ha belenézünk a másik ember szemébe.”

"Erélyes, becsületes benyomást kelt az az erőpozíció, ha könyökünket a szék karfáján nyugtatjuk ülés közben. A legyőzött, alázatos egyének karja lecsüng a karfán belül, ezt a testtartást kerüljük, hacsak nem akarjuk elhitetni magunkról, hogy riadt, legyőzött egyének vagyunk.”

"Minél alacsonyabb egy nő, annál valószínűbb, hogy a férfiak közbevágnak, amikor beszél. Ha a nő állva tartja meg az előadását, azonnal több lesz a tekintélye.”

Gondoljuk végig a fentieket és próbáljuk ki a ránk jellemző helyzetekben! És ha még keressük az igazit,ne feledjük: megoldás mindig van. Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! Nagyon jó esélyeink vannak egy új munkahelyre, hiszen naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most!

Sőt! Éljünk a legújabb fejlesztéssel: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való új állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a Profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: vezető, főnök, tipp, tanács, munkahely, karrier, álláskeresés