Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Morgan Stanley 2016-ban valósította meg először Budapesten a Return to Work, azaz Lendüljön Újra Munkába programját, amelynek célja, hogy olyan szakképzett és tapasztalt munkavállalókat integráljon vissza a munkába, akiknek karrierje hosszabb időre megszakadt. A kezdeményezést tavalyi sikere után idén is elindítják.

A karrier megszakításának számos oka lehet, mint például a gyermekvállalás, családi körülmények, tanulmányi szabadság, betegség vagy közeli hozzátartozó ápolása. Cégünk tisztában van azzal, hogy a több éves szünet jelentős nehézségeket okoz az álláskeresőknek. A program elsődleges célja éppen ezért az, hogy alapot biztosítson, kezet nyújtson azoknak a megfelelő tudással és ambíciókkal rendelkező embereknek, akik szeretnének újra munkába állni” – fejti ki Fremda Balázs a Morgan Stanley budapesti irodájának HR vezetője.

A sokszínűség előnye

Elsősorban közgazdász, informatikus, mérnök, matematikus vagy fizikus felsőfokú végzettséggel rendelkezőket várnak a programra, de bárki jelentkezhet, akinek van diplomája és néhány év releváns szakmai tapasztalata. Feltétel az angoltudás és a résztvevők arra is lehetőséget kapnak, hogy felfrissítsék nyelvtudásukat, a munka nagyrészt ugyanis angolul zajlik.

Vissza a munkába - álláskeresés, karrier, újrakezdés

Nemzetközi vállalatként nagyra értékeljük a változatosságot, a nyitottságot, hogy kollégáink többféle nézőpontot képviselnek, mert ez segít magasabb szinten kiszolgálni ügyfeleinket, megoldani a feladatokat. A programon keresztül még tovább léphetünk ezen a téren, mert különböző gondolkodású, más-más élethelyzetben lévő szakembereket is sikerül megszólítanunk és bevonnunk folyamatainkba” – fogalmazza meg Hajdú-Németh László a cég hazai irodájának operatív igazgatója.

Teljes körű támogatás

A 12 hetes, fizetéssel járó program komplex támogatást nyújt a munkába való visszarázódásra és a szakmai önbizalom növelésére is. „A résztvevők különböző részlegeken kapnak lehetőséget szakmai tudásuk felfrissítésére és továbbfejlesztésére, valamint a vállalaton belüli kapcsolatépítésre, a rendelkezésükre álló lehetőségek megismerésére” – részletezi a Fremda Balázs.

Nyelvi-, kommunikációs- és prezentációs képzések, továbbá felsővezetők és dedikált mentorok segítik a visszailleszkedést, tekintettel a szakmai és emberi tényezőkre. De a program ennél többet is kínál: „tavaly tíz főt választottunk ki a jelentkezők közül, akik újra munkába állhattak a programban, és a csoportból többen ma is a vállalatnál dolgoznak” – emeli ki a szakember.

Fantasztikus érzés!

Zdeborsky-Vadász Orsolya tavaly az elsők között jelentkezett, hogy 14 év kihagyás és 4 gyermek nevelése mellett „lendüljön újra munkába:” „emlékszem, milyen bizonytalan voltam, amikor beküldtem a jelentkezésemet. Fantasztikus érzés volt, amikor kiderült, hogy kiválasztottak, és ennyi idő után újra munkába állhatok. Nagyon meglepődtem, amikor megtudtam, hogy a Morgan Stanley informatikai részlegén hasznosíthatom a közgazdász diplomámat. Egy izgalmas új világba csöppentem, ahol nagyon sok támogatást és segítséget kaptam, hogy megismerjem az új szakterületet, újra tudjam építeni az önbizalmamat és igazán elhiggyem, hogy 14 év után is létezik visszaút. Mindenkit, aki hasonló helyzetben van, csak bátorítani tudok, hogy hogy éljen a lehetőséggel.

Kristóf Imola kétgyermekes anyukaként 10 év gyermeknevelés után döntött úgy, hogy munkába áll, ő így foglalta össze tapasztalatait: „Visszatérni a munkába ilyen sok idő után nem szokványos dolog, főleg nem egy olyan gyorsan változó szakmában, mint az informatika. Ez a program hatalmas lehetőség az újrakezdésre. Volt időm a visszarázódásra, és rengeteg támogatást kaptam, hogy felvegyem újra a munka ritmusát. Érdemes kipróbálni!

Ha most tervezzük visszatérésünket, ajánlott megfontolnunk a fenti lehetőséget, ahová június 18-ig jelentkezhetünk. Gondoljuk át, hol hagytuk abba karrierünket, és most milyen munkakörben éreznénk a legjobban magunkat. Figyeljünk a legfrissebb álláslehetőségekre, vagy keressünk személyre szabott beállításaink alapján. Frissítsük önéletrajzunkat a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával, és töltsük fel ide. De ne álljunk meg itt,legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, hogy biztosan nem maradjunk le a számunkra legmegfelelőbb munkáról!

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, karrier, újrakezdés, támogatás