Sok munkavállaló hajlandó lenne feladni a magasabb fizetést és az előléptetést, ha ennek fejében esélyt kap rá, hogy új ismereteket szerezzen, javítsa a munkája és a magánélete közötti egyensúlyt vagy akár szociális-társadalmi szempontból tartalmas, a személyes elégedettségét növelő munkát végezzen - derül ki a Kelly Services legújabb felméréséből.

Mitől vonzó egy munkaadó?

Az európai munkavállalók több mint fele (57 százalék) állítja, új ismeretek, készségek elsajátításának lehetőségéért cserébe megfontolná, hogy lemondjon a magasabb fizetésről vagy a munkahelyi előrejutásról. Hazánkban a munkavállalók fele (51 százalék) mondana le az imént említett javakról az új ismeretek elsajátításáért cserébe.

Van, ami vonzóbb a magas fizetésnél?Itt böngészhetjük a legjobban fizető munkákat!

Európai összesítésben a dolgozók 48 százaléka venné fontolóra, hogy meghozza a fizetés és előléptetés terén ezt az áldozatot a munka és a magánélet jobb egyensúlyáért, 31 százalék tenne így egy rugalmasabb munkarendért, 27 százalék pedig a társadalmilag tudatosabb munkavégzés lehetőségéért. A magyarországi munkavállalók hasonlóan vélekednek a kérdésről.

Van, ami vonzóbb a magas fizetésnél?

"A munkavállalóknak igenis számít a cégről alkotott kép, és hogy milyen ott dolgozni. A vállalatoknak el kell gondolkodniuk azon, hogy milyen kompromisszumokkal válhatnak vonzó munkáltatóvá dolgozóik körében. A vállalat kompenzációs és juttatási programjainak versenyképessége rendkívül fontos, ám a munkaerő megtartásához emellett esélyt kell biztosítani a dolgozók számára a munka és a magánélet közötti egyensúly javítására, rugalmas munkafeltételeket kell kínálnia számukra, és egyértelműen fel kell vázolni az előttük álló továbbképzési és fejlődési lehetőségeket" - kommentálta a felmérés eredményeit Pataki Géza, a Kelly Services Hungary cégvezetője.

Van, ami vonzóbb a magas fizetésnél?A folyamatos fejlődést, szakmai előmenetelt ajánló álláshirdetéseket itt találjuk!

Közepes vállalatnál szeretnénk dolgozni

A földrajzi jelenlétet illetően az európai válaszadók 44 százalék-a szívesebben dolgozna valamilyen globális vállalatnál. Csak 21 százalék választana olyan céget, amely csak egyetlen országban vagy régióban van jelen. A magyarországi adatok nem mutatnak sok eltérést az európai átlagtól, a megkérdezettek 45 százalék-a globális vállalatnál helyezkedne el legszívesebben.

A szervezet méretéről szólva a megkérdezettek kicsivel több, mint fele (53 százalék) preferálja a nagy- és középvállalatokat, és csupán 11 százalékuk a kisvállalkozásokat. Hazánkban a közepes vállalatok a legvonzóbbak (37 százalék), majd a nagyvállalatok (21 százalék). A kisvállalkozásokban a megkérdezettek 12 százaléka dolgozna szívesen.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A munkavállalók határozottan előnyben részesítik a már "bizonyított", vagyis jelentős múlttal és eredményekkel rendelkező vállalatokat, és nem szívesen csatlakoznának kezdő, startup cégekhez vagy mikrovállalkozásokhoz.

Ami a vezetési stílust illeti, a dolgozók láthatóan az együttműködésre, innovációra és kreativitásra épülő vállalati kultúrát kedvelik, és egyáltalán nem vonzóak számukra az olyan vállalatok, ahol felfokozott versenyszellem uralkodik, jelentős elérhető eredményekkel ám szintén komoly kockázatokkal.

Sokan költöznének a munka miatt

A világ különböző tájairól származó munkavállalók foglalkoztatását szándékozó munkáltatók számára jó hír, hogy a felmérés viszonylag nagymértékű munkaerő-mobilitást jelez: az európai válaszadók 73 százalék-a lenne hajlandó elköltözni a megfelelő állás kedvéért.

Van, ami vonzóbb a magas fizetésnél?Íme a lakhatási támogatást kínáló munkaadók hirdetései!

A magyar válaszadók 68 százalék-a nyitott a költözésre egy jobb pozíció reményében. Közülük 32 százalék valamelyik európai országba költözne, 25 százalék pedig még a kontinenst is elhagyná.

Az európai munkavállalók leginkább a kontinensen belül költöznének másik országba: ezt jelölte meg a megkérdezettek 48 százaléka. Észak-Amerika végzett a második helyen (17 százalék), ezt követi Ázsia csendes-óceáni térsége (7 százalék), Dél-Amerika (4 százalék), Afrika (3 százalék) és végül a Közel-Kelet (2 százalék).

A Kelly Global Workforce Index (KGWI) felmérésében mintegy 230 ezer dolgozó vett részt az amerikai kontinens, Európa és a csendes-óceáni térség 31 országából.

Van, ami vonzóbb a magas fizetésnél?A felmérés részletes eredményei a Dolgozói preferenciák és munkahelyi agilitás című, most megjelent tanulmányban olvashatók.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munkaadó, munkaerőpiac, vonzó, munkahely, külföldi munka, mobilitás