Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Egyesek szerint vezetőnek születni kell, mások úgy vélik, a gyakorlat teszi a mester. Számtalan tényezőtől függ, kiből milyen vezető válik, egy azonban biztos: ha most ismerkedünk ezzel az új szereppel, meg kell majd küzdenünk néhány kihívással. Mielőtt fejest ugranánk a világmegváltásba, lépjünk egyet hátra, és próbáljuk meg fokozatosan igazítani gondolkodásunkat, mondandónkat, viselkedésünket az új felelősségi körhöz, anélkül, hogy elfelejtenénk, milyen is azon a másik oldalon lenni. Lássuk, mire érdemes odafigyelnünk a kezdeti időkben!

Építsünk bizalmat

Ahogy a közmondás tartja: türelem, rózsát terem, de így van ez a bizalommal is. Az első heteket használjuk ki arra, hogy megismerkedjünk kollégáinkkal, feladatinkkal, a kiindulási helyzettel, ahelyett, hogy azonnal nagy ívű döntéseket hoznánk. Ha már korábban is a cégnél dolgoztunk, előléptetésünk akár nagy port is kavarhat, ezért elengedhetetlen, hogy újradefiniáljuk kapcsolatainkat, mégpedig a kölcsönös tisztelet mezsgyéjén haladva. Amennyiben egyes munkatársainkkal baráti viszonyt ápolunk, tudatosítsuk, hogy ez az új felállás semmilyen tekintetben nem teszi lehetővé a beosztottak megkülönböztetését, ezért a teljes semlegességre kell törekednünk. Szükség esetén ezt kommunikáljuk is az érintettek felé, megelőzendő a későbbi félreértéseket, konfliktusokat.

Váljunk jó vezetővé - munka, karrier, bizalom

Csináljuk jobban

Készüljünk fel rá, hogy amint megkezdjük működésünket vezetőként, a kollégák össze fognak hasonlítani bennünket elődünkkel, vagy más vezetőkkel. Ez természetes emberi reakció, de ne dőljünk be neki, ahogy az esetleges személyes példaképünket se akarjuk leutánozni. Egy követendő minta természetesen a javunkra válhat, hogy tudjuk, merre szeretnénk haladni, de ne ragaszkodjunk hozzá túlságosan, igyekezzünk folyamatosan fejlődni, mégpedig személyes értékrendünk, vezetési elveink mentén. Minél inkább képesek vagyunk az önazonosság és hitelesség megteremtésére vezetőként, annál sikeresebbek leszünk ebben a szerepben.

Legyünk jelen

Bár a házon kívüli programok kétségtelenül hozzátartoznak a magasabb pozíciókhoz, eleinte tartózkodjunk ezektől. Ha ugyanis újra és újra magára hagyjuk a csapatunkat, azt üzenjük, hogy nem fontosak számunkra az aktuális projektek, felmerülő kérdések és nem is vállalunk felelősséget a ránk bízott ügyekért. Ehelyett legyünk jelen, ápoljuk aktívan új kapcsolatainkat, térképezzük fel a csoportdinamikát, és törekedjünk a minél jobb együttműködés kialakítására. Ha munkatársaink úgy érzik, számíthatnak ránk és egyenrangú félként kezeljük őket, a rólunk alkotott vélemény is pozitív lesz, amit hosszú távon remekül kamatoztathatunk.

Kérjünk visszajelzést

A gyümölcsöző munkakapcsolatok titka a kétoldalú, őszinte kommunikáció, éppen ezért bátran kérjünk visszajelzést új munkatársainktól, akár biztosak vagyunk egy döntésünkben, akár segítségre van szükségünk. Fogadjuk nyitottan, ítélkezés nélkül a véleményeket, fontoljuk meg az építő jellegű kritikát, és köszönjük meg az ilyen módon is tanúsított bizalmat. Így alakíthatjuk ki azt a légkört, amelyben az értelmes, megoldás felé mutató vitának helye lesz, és ahol a személyes csaták helyett a fókusz a feladatokra irányul, arról nem is beszélve, hogy egy ilyen közegben mindenki jobban is érzi magát, ami a munka minőségére is kihat.

Fogadjuk meg a fentieket, és építkezzünk napról napra, hétről hétre. A befektetett energiánk garantáltan meg fog térülni, de ha mégsem éreznénk úgy, hogy tényleg a helyünkön vagyunk, akár a támogató közeg hiánya, akár a cégkultúra, vagy a személyes céljaink okán, ne riadjunk vissza a váltástól sem!  Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy láthatóvá váljunk a munkaerő-piacon. Válogassunk a legfrissebb lehetőségek között, vagy keressünk személyre szabott beállításaink alapján. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is.

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, karrier, kihívás, bizalom, együttműködés